Haarden en kachels

Haarden en kachels

Sfeer en comfort komen samen

Op zoek naar een openhaard of kachel? Dan bent u bij HAVE Verwarming aan het goede adres, want bij ons vindt u dan ook de open haard of kachel die bij u past. Zo vindt u bij ons een ronduit unieke collectie houtkachels, kunt u de gemakken van een moderne Lees meer

Op zoek naar een openhaard of kachel? Dan bent u bij HAVE Verwarming aan het goede adres, want bij ons vindt u dan ook de open haard of kachel die bij u past. Zo vindt u bij ons een ronduit unieke collectie houtkachels, kunt u de gemakken van een moderne gashaard ervaren en ontdekt u de nieuwste generatie pelletkachels. Of laat u verrassen door het steeds realistischer vuur van elektrische haarden en stijlvolle bio-ethanolhaarden. Bekijk ons aanbod online en kom naar ons 1.200m² grote Experience Center voor een advies op maat.

Lees minder

Type haarden

adjustments Filters
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

open haard gas

Bent u op zoek naar een open haard?

Een kachel of haard wordt vaak een openhaard genoemd. Toch is een open haard niet hetzelfde als een kachel of haard. Een open haard is namelijk een haard zonder ruit. Open haarden worden vandaag de dag bijna nergens meer verkocht. Dit komt voornamelijk doordat het rendement van een open haard erg slecht is; de warmte verdwijnt namelijk voornamelijk via de schoorsteen. Met een rendement van slechts 15 %, gaat er bijna 5 keer zoveel warmte verloren als bij een gesloten houtkachel of -haard. Daarnaast is het stoken van hout in een open haard minder verantwoord vanwege de veiligheid.

Bent u op zoek naar de sfeer van een openhaard? Met een moderne haard of kachel kan het gevoel én de uitstraling van een open haard worden bereikt. Denk bijvoorbeeld aan een inzethaard, hiermee vervangt u eenvoudig een bestaande open haard. Ook een vrijstaande kachel of een inbouwhaard is een goed alternatief. Laat u zich vooral inspireren en informeren in ons Experience Center!

Type brandstoffen

Haarden en kachels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten brandstoffen. Ieder met zijn eigen voordelen en puntjes om rekening mee te houden. Wij zetten de verschillende soorten graag voor u op een rij. 

bio-ethanolhaard

Type vuurzicht

Er zijn meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Geniet van een prachtig vooraanzicht op het vlammenspel met een fronthaard. 
2-zijdige haard of hoekhaard De naam zegt het al, een hoekhaard wordt op een hoek geplaatst. Hierdoor kijkt u zowel via de voorzijde als via een zijkant naar het vuur.
3-zijdige haard Een driezijdige haard heeft drie vensters en geeft een 180 graden zicht op het vuur. De haard wordt vaak in een ombouw geplaatst.
4-zijdige haard Rondom zicht op het vuur creëert u met een vierzijdige haard. De haard staat perfect als vrijstaand element midden in een ruimte.
Doorkijk-/ tunnelhaard Bij een doorkijk-/ tunnelhaard kijkt u door de haard heen. De afwezigheid van een achterwand vergroot het ruimtelijk effect. Dit type haard is perfect om twee ruimtes stijlvol met elkaar te verbinden en wordt vaak in een wand geplaatst.
Roomdivider haard Net als bij een tunnelhaard kijkt u bij een roomdivider door de haard heen. De haard geeft een ruimtelijk effect en wordt op een hoek van een wand geplaatst.

Type en soorten haarden en kachels

Haarden en kachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er:

Inbouwhaarden Een inbouwhaard wordt ingebouwd en zo prachtig geïntegreerd in uw kamer. Met een doordacht ontwerp en goed advies zorgt u ervoor dat uw inbouw gashaard perfect aansluit bij uw interieur. U kunt uw inbouwhaard aankleden met alle opties die u wenst. Voor iedere situatie is er wel een inbouwhaard te vinden.
Inzethaarden Heeft u al een haard en/of schoorsteen? Een inzet gashaard biedt uitkomst! De ombouw kan (vaak) blijven staan en u kunt genieten van de laatste technieken, zoals een prachtig vlammenspel en bediening via smartphone of domotica. Let wel: laat u vooraf goed informeren over de mogelijkheden. Een inzet gashaard is niet altijd mogelijk.
Vrijstaande kachels Geen zin in een verbouwing? Of bent u erg gecharmeerd van de uitstraling van een houtkachel? Een vrijstaande gaskachel plaatst u waar u wilt.
Hangende haarden Flexibiliteit en vrij zicht: met een hangende gashaard heeft u een haard waar u het vuur van verschillende kanten kunt bekijken.

Ontdek onze merken

Naast gashaarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals houtkachels, pelletkachels, elektrische haarden en bio-ethanolhaarden van merken zoals:

Leer alles over haarden en kachels in ons kenniscentrum

Een gashaard is een investering. Maar hoe kiest u de gashaard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Wat is het verschil tussen een open en een gesloten gashaard? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Alles wat u moet weten over de nieuwe gasketelwet!
Bent u op zoek naar een gashaard of kachel? Of bent u zelf installateur? Dan is het goed om te weten dat per 1 april 2023 niet iedereen zomaar een gashaard of kachel mag installeren. Vanaf dan geldt namelijk de nieuwe gasketelwet.
Waarom kiezen voor een pelletkachel?
Een pelletkachel is een kachel die brandt op pellets. Pellets zijn geperste houtkorrels die van schoon afvalhout komen.
Openhaard vervangen door een inzethaard
Stel, u heeft een open haard en wil zonder veel grote ingrepen uw rendement verhogen. Een inzethaard kan hiervoor een perfecte optie zijn. 
Houtkachel kopen: waar moet ik op letten?
Een houtkachel: een prachtig vuur en authentieke gezelligheid en warmte. Bij de aankoop van een kachel komt veel kijken. Waar moet u op letten? Wij helpen u hier graag verder bij!
Waarom kiezen voor een houtkachel?
Naast de warmte die een houtkachel afgeeft, brengt het vuurspel ook veel sfeer. Niets overtreft immers de beleving van een knisperend houtvuurtje in uw woonkamer.
Hoe kies ik de juiste haard of kachel?
U bent op zoek naar een haard of een kachel? Maar wat voor haard of kachel past het beste bij u en uw woning?
Wat is het verbruik van een elektrische haard?
Elektrische haarden bieden veel praktische voordelen, maar zijn er ook economische voordelen? Hoeveel stroom verbruiken deze haarden en kachels en hoeveel kost dat? Wij delen het graag met u!
Veelgestelde vragen over gashaarden
Wat is het verschil tussen een open en een gesloten gashaardsysteem?

Het verschil tussen een open en een gesloten gashaardsysteem zit in de toevoer van zuurstof. Bij een open systeem wordt de zuurstof uit de ruimte gezogen. Een gesloten systeem maakt gebruik van een concentrisch afvoerkanaal voor de toevoer van zuurstof. Het zuurstof dat nodig is voor een goede verbranding komt dan niet uit de ruimte waar de gashaard staat, maar van buiten. Een concentrisch afvoerkanaal is dubbelwandig. De afvoer van verbrandingsgassen en de aanvoer van zuurstof is dan van elkaar gescheiden.

Is een gashaard mogelijk als ik geen aardgasaansluiting heb?

Het is zeker mogelijk om een gashaard te plaatsen wanneer je geen aardgasaansluiting hebt. Je kunt de haard dan eenvoudig aansluiten op propaan. Dit propaan zit in gasflessen en kun je veilig aansluiten op een gashaard. De aansluiting van een gashaard op propaan gaat via een slim geschakelde gasfles. Vraag je installateur naar de mogelijkheden. 

Kan je ook buiten een gashaard aansluiten?

Ook buiten kunt u genieten van een gashaard. Er zijn verschillende speciale buitenhaarden verkrijgbaar. Deze haarden kunt u aansluiten op een bestaande gasleiding of op slim geschakelde gasflessen met propaan. Bescherm de buitenhaard wel tegen weersinvloeden met bijvoorbeeld een beschermhoes. Er zijn ook verrijdbare gashaarden verkrijgbaar die u eenvoudig verplaatst. Bezoek een haardenspeciaalzaak om te ontdekken welk type buitenhaard het beste bij u past. 

Wat kost een gashaard?

De prijzen van een gashaard lopen flink uiteen. Voor een goede prijsindicatie bezoekt u het beste een haardenspeciaalzaak. Zij kunnen u adviseren en voorzien van een exacte prijsopgave. 

Haard of kachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een haard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google