Spartherm:

hoge kwaliteit kachels en liftdeurhaarden

 

Als u de bijzondere warmte van een kachel of haard wilt beleven, is uw keuze voor Spartherm meer dan terecht. Spartherm werkt er namelijk continu aan om dit statement waar te maken – dag in dag uit. Bijzonder hoogwaardige kwaliteit van de producten vormt de basis voor Spartherm.

Bekijk de collectie van Spartherm have-arrow

Afbeelding

Haarden en kachels van de hoogste kwaliteit

Alles voor een tevreden klant

Spartherm is een relatief jonge speler op de markt van haarden en kachels. Het bedrijf is in 1986 opgericht. Waar ze als een klein bedrijf dat sloten maakte zijn begonnen, zijn ze inmiddels uitgegroeid tot dé marktleider op het gebied van de liftdeurhaarden.

Het succes van Spartherm is te danken aan de hoge technische kwaliteit van de producten in combinatie met een eigentijds, steeds vernieuwend, design. Mede dankzij de voortdurende innovaties op het gebied van verbrandingstechnologie, toegepast in de Spartherm houthaarden, worden ze wereldwijd verkocht in 33 landen.

Spartherm staat als familiebedrijf garant voor de hoogste kwaliteit en een modern design. Het merk overtuigt haar klanten door middel van zeer moderne, duurzame, technisch uitermate sterke houtkachels. Spartherm ziet zichzelf, haar producten en de klant als één geheel.

Duitse degelijkheid

Kwaliteit en kwantiteit

In twee fabrieken, op een productieoppervlak van in totaal circa 35.000 m² plant, ontwikkelt en produceert Spartherm ieder jaar meer dan 55.000 houtkachels en haarden met de modernste installaties, efficiënte productieprocessen en de beste kwaliteit. Momenteel heeft Spartherm ongeveer 500 medewerkers die verdeeld zijn over twee locaties. Het hoofdkantoor staat nabij Osnabruck en de fabriek in Polen.

Ontdek hoe de haarden van Spartherm gemaakt worden

Afbeelding

Nieuw: Spartherm Lean Saphir

De Spartherm Lean Saphir is perfect voor kleinere ruimtes: Voor huizen en appartementen met weinig ruimte of een geringe warmtebehoefte werd het innovatieve compacte systeem Saphir ontwikkeld, dat indruk maakt door een bijzonder geringe apparaatdiepte. Dit is met name door de wandafstand, die voor dit vlakke model nul centimeter bedraagt. Dit betekent, dat de Saphir direct tegen de wand mag worden geplaatst. Het resultaat: Het compacte systeem neemt weinig ruimte in de kamer in en biedt tegelijkertijd een indrukwekkend breed vlammenspel.

Pluspunt voor het milieu: De elegante Saphir is niet alleen optisch een absolute eyecatcher; het compacte formaat zorgt ook voor een efficiënt en dus duurzaam gebruik van hout als brandstof. 

Perfectie tot in de puntjes

Spartherm is continu bezig met het doorontwikkelen en het verbeteren van de haarden. Een van de sterke punten bij de Spartherm haarden is het liftdeur mechanisme. Van een uitzonderlijke kwaliteit, werken met een dubbele katrol en bij sommige modellen is deze zelfs middels een afstandsbediening en app te bedienen. Rook wordt voorkomen bij het openen van de deur dankzij het unieke bypass systeem.

 

Inbouwhaarden met liftdeur

Spartherm presenteert moderne, duurzame, mooie en veilige inbouwhaarden die technisch en constructief overtuigen. Voor deze inbouwhaarden gebruikt Spartherm vakkennis en fijngevoeligheid, want het gaat tenslotte om het hart van uw woonkamer.

Bekijk de inbouwhaarden van Spartherm have-arrow

Vrijstaande houtkachels

De succesvolle vrijstaande houtkachels van Spartherm hebben een eigentijdse uitstraling. En zien er degelijk uit, de kwaliteit straalt ervan af. Alle ingrediënten voor gezelligheid en warmte. Ervaar hetzelf.

Bekijk de vrijstaande houtkachels van Spartherm have-arrow

Perfect geschikt voor bestaande situaties

Ontdek de inzethaarden van Spartherm

De Linear-serie van Spartherm biedt de oplossing indien u de haard wilt inbouwen. Deze haarden zijn namelijk ontworpen om te plaatsen in een bestaande open haard. Met een model van de Linear serie haalt u het maximale uit uw houtvuur. Daarnaast zijn deze haarden ook nog eens eenvoudig te plaatsen. De gehele lijn bestaat uit 5 modellen met ieder zijn eigen afmetingen. Zo is er altijd een model dat goed past in uw situatie.

Bekijk de Linear-serie van Spartherm have-arrow

Genieten in de buitenlucht

Met de tuinhaarden van Spartherm wordt elke tuin nog mooier. Deze buitenhaarden zorgen naast warmte voor extra sfeer. Daarnaast zijn de haarden gemakkelijk in het gebruik, zodat u in een handomdraai kunt genieten van extra lange zomeravonden op uw terras. Kwaliteit en veiligheid staan voorop bij Spartherm. Ze doen er alles aan om kwalitatieve warmte- en sfeerbronnen te maken die tevens veilig te gebruiken zijn. Daarnaast zijn bij vele van deze haarden diverse extra accessoires, zoals een hoes, te verkrijgen.

 

Bekijk de buitenhaarden van Spartherm have-arrow

'Kwaliteit, innovatie en design, dat is wat telt bij Spartherm' - ontdek de liftdeurhaarden

Afbeelding

Spartherm Premium Edition: design, kwaliteit, functionaliteit en handwerk

Kiest u voor een Spartherm haard? Dan kiest u voor een stijlvol, minimalistisch design, waarbij alles is gericht op de essentie van de stookplaats; het vuur. Bij Spartherm staat beleving en comfortabele warmte voorop.

 

Bekijk de premium haarden have-arrow

Optimaal vuurzicht door de frameloze liftdeuren

Het Premium Edition assortiment bestaat uit vijf verschillende haardvormen. Deze speciale lijn van Spartherm voldoet aan de zwaarste keuringen en tests. De voordelen op een rij:

 • De haarden zijn allemaal uitgerust met onder andere het soft-close-systeem en de gepatenteerde kantelbare ruiten.
 • Dankzij slimme engineering bestaan premium haarden uit slechts 50 onderdelen van zeer hoge kwaliteit.
 • De liften zijn voorzien van oerdegelijke staalkabels, die veel langer meegaan dan de gebruikelijke kettingen.
 • Het volledige assortiment is uitgerust met een 6 mm massief kader.
 • Dankzij de hoogwaardige en zeer transparante beglazing heb je een extreem helder zicht op het vuur.

 

Hoog rendement. Schone ruiten. Optimale warmteverdeling.

Spartherm Premium liftdeurhaarden zijn vaak binnen bekleed met chamotte: vuurvaste steen van hoogstaande kwaliteit. Dankzij deze steen biedt de haard een hoog rendement, treedt er nauwelijks condensvorming op en blijven de ruiten langer schoon. Daarnaast zorgt chamotte steen voor een optimale warmteverdeling. U kunt kiezen uit witte of zwarte chamotte. Door het gebruik van zwarte chamotte blijven vegen en roetaanslagen onzichtbaar. Het contrast met de donkere achtergrond zorgt voor een mooi en opvallend vuur.

 

Slimme techniek met volop voordelen

De haarden van Spartherm Premium Edition zitten boordevol innovaties. Van een moderne, strakke uitstraling met volledig panoramisch zicht tot en met een hoog rendement. Met bovendien een optimale warmteverdeling en comfort dat u op afstand kunt regelen.

Daarnaast zijn de strak gelijnde Premium Edition liftdeurhaarden van Spartherm voorzien van een de nieuwste gepatenteerde liftdeurtechniek en garandeert een lange levensduur. De softclose deursluiting zorgt voor het soepel, licht en geruisloos openen en sluiten van de haarddeur.

Bekijk de premium haarden have-arrow

Uitgelichte haarden en kachels van Spartherm

Ontdek de prachtige haarden en kachels van Spartherm. Kom naar HAVÉ Verwarming, bezoek ons Experience Center en bekijk de volledige collectie.

NieuwSpartherm Lean Saphir
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 9.360
Spartherm Fuora Q-XL outdoor
Tuinhaard
Niet opgesteld in showroom
€ 2.885
Spartherm Premium Triple 50x54x50
Inbouw
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
€ 8.975
Spartherm Piko L
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 5.265

Ontdek de haarden en kachels van Spartherm in ons Experience Center

Een haard of kachel van Spartherm is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 350 haarden opgesteld, waaronder die van Spartherm. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn van de Wanders gashaarden of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google