Charlton & Jenrick:

hét haarden- en kachelmerk van Engeland

Het merk Charlton & Jenrick is opgericht in 1986 door twee Engelsmannen; Barry Charlton & Bill Jenrick. De (hout)kachels van dit merk vinden hun oorsprong in de Engelse stad Telford en het merk is inmiddels een begrip geworden in Engeland. Charlton & Jenrick ontwikkelt zeer efficiënte, innovatieve, milieuvriendelijke en aantrekkelijke (hout)kachels. De kachels van de populaire Purevision lijn voldoen aan de gestelde ECO Design richtlijnen 2022. Kortom, het merk staat voor degelijke producten van hoge kwaliteit, die uitermate geschikt zijn voor Nederlandse huishoudens en voor de toekomst.

Bekijk het Charlton & Jenrick aanbod have-arrow

Afbeelding

Ontdek de Purevision serie van Charlton & Jenrick

De Puresvision serie is het paradepaardje van Charlton & Jenrick. De kachels uit deze serie hebben een stijlvolle uitstraling en geven stoken een extra dimensie. Naast de standaard rechte en klassieke modellen heeft Charlton & Jenrick een serie met ronde houtkachels aan de Purevision lijn toegevoegd. De ronde modellen zorgen voor een nog intensere beleving van het vuur. Om de kachel extra uitstraling te geven zijn er vele extra accessoires beschikbaar zoals sokkels en houtvakken.

Daarnaast zijn de Puresvision kachels van Charlton & Jenrick uitgerust met een innovatieve 3-standen smoorklepregeling wat garant staat voor brandschoon opstarten en een stabiel brandend vuur. Hierdoor behoren de kachels tot de schoonste verbandingstoestellen binnen de markt.

Unieke beleving van het vuur

Charlton & Jenrick introduceert met trots de nieuwe Purevision-serie. Deze nieuwe modellen zijn uniek door hun ronde vormgeving. Charlton & Jenrick is er wederom in geslaagd een ultra-schone verbrandingskachel te ontwikkelen met zelfs betere prestaties dan de gestelde normen volgens Ecodesign 2022.

Net zoals bij de rechte modellen Standaard en Classic, zijn de ronde toestellen voorzien van keramisch Robax panoramavenster (180 graden) wat vanuit iedere hoek een werkelijk exclusief zicht biedt op het vlammenspel. Mede door het ontbreken van een “blackline” lijst in het venster is het vlammenzicht rondom werkelijk maximaal. Dit zorgt voor een optimale beleving zonder de zicht-hinderende spijlen van zijruit-kachels, hetgeen het strakke moderne design van de “PVR” een exclusieve uitstraling geeft.

Bekijk de ronde serie have-arrow

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

Overal heerlijke warmte

Charlton & Jenrick heeft op alle Purevision kachels een warmtewisselaar als optie. Deze warmtewisselaar houdt warmte vast en geeft deze in het interieur af voordat de hete rookgassen (in het algemeen circa 100˚C) rechtstreeks door het rookkanaal verdwijnen. De wisselaar maakt gebruik van natuurlijke convectie luchtstromen, werkt niet op elektriciteit en er is geen hinderlijke bijgeluid van een ventilator. De warmtewisselaar is volledig geproduceerd van roestvrij staal.

Inspectie en eventuele reiniging van het binnenwerk kan eenvoudig uitgevoerd worden door de afdekplaten -aan de voorzijde boven en onder- met een kruiskopschroevendraaier te verwijderen. Hierbij wordt geadviseerd om als eerste lengte van het rookkanaal een pijp met deurtje te gebruiken om as- en vuilresten in het onderste deel van tijd tot tijd schoon te vegen.

Niet van echt te onderscheiden

Elektrische vrijstaande kachels gebaseerd op echte haarden en kachels

Vandaag de dag zijn elektrische haarden niet meer te onderscheiden van gas- of houtkachels. De elektrische kachels van Chartlon & Jenrick branden, mede door het gepatenteerde 3D ECOflame vlammenspel, nog realistischer. Dat wordt in deze elektrische haard gecombineerd met een realistisch vuurbed en de mogelijkheid van extra opties om uw nieuwe elektrische kachel verder op te tuigen naar uw smaak.

We praten vaak over de elektrische kachels als 'net echt', maar elektrische kachels, en zeker de lijn van Charlton & Jenrick, zijn gewoon echt! Niet meer een slap aftreksel van een hout- of gaskachel maar echte exemplaren. Daarom kunt u bij enkele modellen er zelfs voor kiezen om de kachel op een houtvak te zetten of er bijvoorbeeld een rookafvoer op te plaatsen. Alles in de kleur van de kachel.

Populairste modellen van Charlton & Jenrick

De populairste modellen van het Engelse haarden en kachel merk Charlton & Jenrick vindt u bij HAVÉ Verwarming.

Charlton & Jenrick Purevision vrijstaand rond model voetstuk laag
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 4.070
Charlton & Jenrick Fireline Woodtec 5 KW-W breed 514 mm Deep Max
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 1.995
Charlton & Jenrick Purevision Countryman Breed (excl. pootjes of houtvak)
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 2.350
Charlton & Jenrick Purevision Heritage 5kW rechte deur excl. pootjes
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 2.095

Ontdek Charlton & Jenrick houtkachels ook in ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google