Wanders: oerhollandse kwaliteitsfabrikant

Familiebedrijf Wanders uit het Achterhoekse Netterden tekent, maakt en bouwt in eigen fabriek al sinds eind jaren zestig van de vorige eeuw de meest uiteenlopende houtkachels en gashaarden. Wanders fires & stoves heeft een zeer groot assortiment die daarmee in iedere huiskamer een kachel kan plaatsen, waar het past bij het interieur. Dit is niet alleen qua stijl maar ook bij het vermogen kan Wanders alle kanten op.

Rechtstreeks uit de Achterhoek

Bij Wanders fires & stoves produceren ze helemaal zelf. In de compleet gevulde fabriek met alle machines die nodig zijn in Nederland werken iedere dag 40 mensen met zorg aan de productie van haarden en kachels. De haarden en kachels die ze bouwen zijn gemaakt op eigen tekentafels. Wanders beheerst het gehele proces, van de inkoop van de kwaliteitsmaterialen tot de planning en logistiek. Hierdoor kunnen ze u een zeer hoge leverbetrouwbaarheid verzekeren.
 
Wanders is gespecialiseerd in inzethaarden
  • met een doorlopende ruit
  • in zowel gas als hout
Bekijk de gashaarden                      Bekijk de houtkachels

Realistischer vuurbeeld met Lenga

De firma Wanders uit het Achterhoekse Netterden designt, ontwikkelt en produceert eigen uiteenlopende series gashaarden. Continu werken zij aan nieuwe snufjes om hun haarden nog beter en mooier te laten branden. Voor de Lenga serie heeft Wanders compleet nieuwe branders ontwikkeld waarbij de vlammen echt uit de (hout)blokken komen. Deze unieke verbrandingstechniek geeft een nog realistischer vuurbeeld waarbij de vlammenspel voort komt uit het prachtige houtset.
 

Danta: eindeloze mogelijkheden

Onze nieuwe Danta gashaardenlijn is voor praktisch ieder interieur geschikt en kent vele mogelijkheden. De Danta is verkrijgbaar in vier breedtematen (50, 80, 110 en 140 cm breed) en is in te bouwen als roomdivider, hoekhaard, driezijdige haard of als haard die voorbij een wand steekt en daardoor in twee aangrenzende ruimtes zichtbaar is.
 

De innovatieve OAK serie

Maak kennis met de OAK: onze speelse en duurzame houtkachel. OAK is de perfecte combinatie tussen design en functionaliteit. Een nieuwe generatie kachel die voor iedereen betaalbaar is. Het bijzondere aan OAK is de flexibiliteit. U kiest zelf het soort onderstel en de kleur van de mantel. Door de versie te kiezen die u het mooist vindt, onstaat er een kachel die perfect bij uw interieur past.

Mix 'n match

"De OAKwordt gemaakt van eerlijke materialen", vertelt de ontwerper Mars Holwerda. "De mantel van uniek gekleurd beton is in verschillende kleuren leverbaar. Je kunt kiezen uit een metalen, houten, betonnen of draadstalen onderstel. Zo kun je je eigen OAK samenstellen." OAK is speels, klein, betaalbaar, flexibel én deisgn. De vernuftige combinatie van eigenschappen en gebruikte materialen maakt deze kachel uniek. Laat u verrassen én verleiden door deze bijzondere, krachtige houtkachel.

De magische warmte van de Wanders Pecan Eco 

De Pecan Eco is een strakke speksteenkachel die u laat verrassen door de prachtige verbranding in deze kachel. Dankzij de rookgasomleidingen die aan beide zijden van de kachel zijn aangebracht kan de warmte optimaal benut worden om het speksteen te verwarmen. De Wanders Pecan Eco bestaat uit drie versies: De small, medium en large.
 

Volledig vuurzicht door een hoek van glas

Een hoekhaard uit de S-serie van Wanders is compleet vernieuwd en ontwikkeld. Wanders zet deze innovatie door in het segment hout inzethaarden waar ze al jaren een leidende partij in zijn. Deze hoek (hout) inzethaarden zijn wederom strak en hebben nu een unieke doorlopende ruit meegekregen. Hierdoor kijkt u niet meer tegen de stijlen van de hoek aan, maar heeft u een compleet zicht op het prachtige vuur in deze Wanders houtkachel.

Maatschappelijk betrokken

Henk Wanders, nog steeds zijdelings actief binnen de Wanders Groep, heeft steeds een aanzienlijk deel van zijn energie gestoken in maatschappelijke en bedrijfseconomische ontwikkeling van de regio Achterhoek. “Een leven lang leren”, één van de motto’s van Henk Wanders. Tevens stond Henk Wanders aan de basis van Innovatiecentrum ICER. Hier werd hij in 2014 ook geridderd door Z.K.H. Willem Alexander.

Raak geïnspireerd door de kachels en haarden van Wanders


Breng een bezoek aan hét Experience Center van HAVÉ Verwarming en ervaar de grote collectie van Wanders

Bezoek HAVÉ