Wanders

Familiebedrijf Wanders uit het Achterhoekse Netterden tekent, maakt en bouwt in eigen fabriek al sinds eind jaren zestig van de vorige eeuw de meest uiteenlopende houtkachels en gashaarden. Wanders fires & stoves heeft een zeer groot assortiment die daarmee in iedere huiskamer een kachel kan plaatsen, waar het past bij het interieur. Dit is niet alleen qua stijl maar ook bij het vermogen kan Wanders alle kanten op.

Bekijk het aanbod van Wanders have-arrow

Afbeelding

Wanders: oer-Hollandse kwaliteitsfabrikant

Rechtstreeks uit de Achterhoek

Bij Wanders fires & stoves produceren ze helemaal zelf. In de compleet gevulde fabriek met alle machines die nodig zijn in Nederland werken iedere dag 40 mensen met zorg aan de productie van haarden en kachels. De haarden en kachels die ze bouwen zijn gemaakt op eigen tekentafels. Wanders beheerst het gehele proces, van de inkoop van de kwaliteitsmaterialen tot de planning en logistiek. Hierdoor kunnen ze u een zeer hoge leverbetrouwbaarheid verzekeren.

Wanders is gespecialiseerd in inzethaarden, met een doorlopende ruit in zowel gas als hout.

Bekijk de inzethaarden van Wanders have-arrow

Realistischer vuurbeeld met Lenga

Het vuur komt uit de blokken

De firma Wanders uit het Achterhoekse Netterden designt, ontwikkelt en produceert eigen uiteenlopende series gashaarden. Continu werken zij aan nieuwe snufjes om hun haarden nog beter en mooier te laten branden. Voor de Lenga serie heeft Wanders compleet nieuwe branders ontwikkeld waarbij de vlammen echt uit de (hout)blokken komen. Deze unieke verbrandingstechniek geeft een nog realistischer vuurbeeld waarbij het vlammenspel voort komt uit het prachtige houtset.

Bekijk de serie have-arrow

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de Wanders Danta

Een compacte serie gashaarden

Onze nieuwe Danta gashaardenlijn is voor praktisch ieder interieur geschikt en kent vele mogelijkheden. De Danta is verkrijgbaar in vier breedtematen (50, 80, 110 en 140 cm breed) en is in te bouwen als roomdivider, hoekhaard, driezijdige haard of als haard die voorbij een wand steekt en daardoor in twee aangrenzende ruimtes zichtbaar is.

Bekijk de Danta-serie have-arrow

Strak, stoer en stijlvol

De compacte Wanders houtkachels uit de OAK-serie

Maak kennis met de OAK: de speelse en duurzame houtkachel van Wanders. OAK is de perfecte combinatie tussen design en functionaliteit. Een nieuwe generatie kachel die voor iedereen betaalbaar is. Het bijzondere aan OAK is de flexibiliteit. U kiest zelf het soort onderstel en de kleur van de mantel. Door de versie te kiezen die u het mooist vindt, ontstaat er een kachel die perfect bij uw interieur past.

Bekijk de Wanders OAK have-arrow

Afbeelding

Mix 'n match: maak de kachel naar uw smaak

"De Wanders OAK wordt gemaakt van eerlijke materialen", vertelt de ontwerper Mars Holwerda. "De mantel van uniek gekleurd beton is in verschillende kleuren leverbaar. Je kunt kiezen uit een metalen, houten, betonnen of draadstalen onderstel. Zo kun je je eigen OAK samenstellen." OAK is speels, klein, betaalbaar, flexibel én deisgn. De vernuftige combinatie van eigenschappen en gebruikte materialen maakt deze kachel uniek. Laat u verrassen én verleiden door deze bijzondere, krachtige houtkachel.

 

Ontdek de firma Wanders

Afbeelding

Geniet van de warmte van speksteen

Kies voor de Wanders Pecan Eco

De Pecan Eco is een strakke speksteenkachel die u laat verrassen door de prachtige verbranding in deze kachel. Dankzij de rookgasomleidingen die aan beide zijden van de kachel zijn aangebracht kan de warmte optimaal benut worden om het speksteen te verwarmen. De Wanders Pecan Eco bestaat uit drie versies: De small, medium en large.

Bekijk de Wanders Pecan have-arrow

Volledig vuurzicht door een hoek van glas

Een hoekhaard uit de S-serie van Wanders is compleet vernieuwd en ontwikkeld. Wanders zet deze innovatie door in het segment hout inzethaarden waar ze al jaren een leidende partij in zijn. Deze hoek (hout) inzethaarden zijn wederom strak en hebben nu een unieke doorlopende ruit meegekregen. Hierdoor kijkt u niet meer tegen de stijlen van de hoek aan, maar heeft u een compleet zicht op het prachtige vuur in deze Wanders houtkachel.

Ontdek de inzethaarden van Wanders have-arrow

Uitgelichte haarden en kachels van Wanders

Ontdek de prachtige haarden en kachels van Wanders. Kom naar HAVÉ Verwarming, bezoek ons Experience Center en bekijk de volledige collectie.

Wanders Mata
Hangend
Niet opgesteld in showroom
€ 5.285
Wanders Pecan Eco Medium speksteenkachel
Vrijstaand
Niet opgesteld in showroom
€ 4.910
Wanders Balsa 100
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 3.700
Wanders Danta 800 vierzijdig
Inbouw
Niet opgesteld in showroom
€ 5.320

Maatschappelijk betrokken

Henk Wanders, nog steeds zijdelings actief binnen de Wanders Groep, heeft steeds een aanzienlijk deel van zijn energie gestoken in maatschappelijke en bedrijfseconomische ontwikkeling van de regio Achterhoek. “Een leven lang leren”, één van de motto’s van Henk Wanders. Tevens stond Henk Wanders aan de basis van Innovatiecentrum ICER. Hier werd hij in 2014 ook geridderd door Z.K.H. Willem Alexander.

Ontdek de haarden en kachels van Wanders in ons Experience Center

Een haard of kachel van Wanders is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 350 haarden opgesteld, waaronder die van Wanders. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn van de Wanders gashaarden of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google