Het ontstaan van Xaralyn

Al van jongs af aan is Wilfred Kos, eigenaar van Xaralyn, gefascineerd van haarden en kachels. Hij besefte al snel dat niet elk huis een aansluiting heeft voor een vuurplaats. En zo zag hij uiteindelijk in bio-ethanol, een alternatieve brandstof, dé oplossing om in elke ruimte een haard te plaatsen. Tot dat moment was het eigenaar zijn van een haard of kachel alleen weggelegd voor een selecte groep consumenten. Met het ontwikkelen en het op de markt brengen van bio-ethanolhaarden verviel de noodzaak van een rookkanaal. En werd Xaralyn een van de eerste pioniers in Europa van bio-ethanol haarden. Jarenlang is het bedrijf bezig geweest met het door ontwikkelen van bio-ethanolhaarden. Met als hoogtepunt voor Xaralyn het wereldwijde patent op bio-ethanol branders met een keramische steen en een keramische brander. De bio-ethanolbrander met keramisch steen is een revolutie in veiligheid en zelfs zuiniger in gebruik dan de tot op dat moment bestaande systemen. Een absoluut veilig systeem welke overal binnenshuis gebruikt kan worden zonder rookkanaal, een systeem dat gebruik maakt van een niet-fossiele brandstof en CO2-neutraal is.

Bekijk de bio-ethanolhaarden van Xaralyn have-arrow

Afbeelding

Simpel en sfeervol genieten

Hoe werken de bio-ethanolhaarden van Xaralyn?

De brandstof die gebruikt wordt voor de haard is bio-ethanol Deze alcohol is speciaal gemaakt voor verbranding en is dus niet bedoeld voor consumptie.

De damp van de alcohol of bio-ethanol is brandbaar en die geeft de haard zijn mooie vlammen. De verbranding van deze damp is erg schoon en verbrand volledig. Bij deze verbranding zijn drie elementen nodig, namelijk; brandstof, zuurstof en temperatuur. Het huis goed ventileren is erg belangrijk om de haard voldoende zuurstof te geven.

U kunt bio-ethanol op veel plekken kopen, onder andere in bouwmarkten, tuincentra en de meeste huishoudwinkels.

De bio-ethanol open haard is erg onderhoudsvriendelijk. De haard produceert echte vlammen, maar er blijft geen residu achter of as en heeft dus geen onderhoud nodig. Zo heeft u meer tijd om echt te genieten van de warme vlammen van een bio-ethanol haard.

Waarom kiezen voor een bio-ethanolhaard van Xaralyn?

Ontdek de voordelen

Het branden van bio-ethanol is volkomen schoon. Vanwege het ontbreken van rookgassen is er geen rookkanaal nodig waardoor de bio-ethanolbrander met keramische steen in vrijwel elke ruimte kan worden geplaatst. Met de collectie Xaralyn bio-ethanol haarden van HAVÉ Verwarming bent u verzekerd van haarden die voorzien zijn van bio-ethanol branders met keramische steen in alle testen als veiligste zijn getest.

Voor en nadelen van een bio-ethanol brander:

+ geen rookkanaal nodig
+ milieuvriendelijk
+ geen rook, geur of fijnstof
- relatief laag vermogen
- niet geschikt als hoofd verwarming

Ontdek de bio-ethanolbranders van Xaralyn

Afbeelding

Creër uw eigen sfeervolle bio-ethanol inzethaard

Met een Xaralyn bio-ethanol inzethaard heeft u de mogelijkheid uw eigen haard te ontwerpen. Een schone haard, overal eenvoudig te plaatsen.

Indien u een bestaande haard heeft of zelf een haard wilt ontwerpen kiest u een inzethaard. Wij bieden u de keuze tussen verschillende elektrische of bio-ethanol inzethaarden in verschillende formaten. Indien u van 'echt' vuur houdt, kies dan voor onze bio-ethanol brander met keramische steen. We hebben hiervoor speciale inbouw-units ontwikkeld. Deze inbouw-unit is eenvoudig zelf in te bouwen, een rookgasafvoer is niet nodig.

 

Milieuvriendelijk én veilig

Geen schoorsteen of rookkanaal en toch veilig open vuur?

De Xaralyn bio ethanol brander met gepatenteerde keramische steen (keramische brander) kan toegepast worden in bestaande open haarden, nieuwe projecten of in combinatie met een Xaralyn schouw. De keramische kern van de brander absorbeert de bio ethanol en zorgt voor een zeer zuinige en veilige verbranding. De Xaralyn bio ethanol brander heeft als enige bio-ethanol haard zowel het DIN en EU keurmerk voor veiligheid. En omdat ze bij Xaralyn overtuigd zijn van de kwaliteit van hun producten, geven ze er een levenslange garantie op!

Bekijk de collectie bio-ethanol haarden van Xaralyn brandend in ons experience center

Bezoek ons Experience Center have-arrow

De werking van een bio-ethanolhaard in beeld

Afbeelding

Uitgelichte bio-ethanolhaarden van Xaralyn

Ontdek de prachtige bio-ethanolhaarden van Xaralyn. Kom naar HAVÉ Verwarming, bezoek ons Experience Center en bekijk de volledige collectie.

Xaralyn inbouw unit L met steendecor bio-ethanol haard
Inbouw
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
€ 1.209
Xaralyn Silo verrijdbare haard
Vrijstaand
Brandend in de showroom
€ 1.099
Xaralyn Cuneo bio-ethanol tafelbrander
Vrijstaand
Brandend in de showroom
€ 659
Xaralyn bio-ethanol brander L met lip
Inzet
Brandend in de showroom
€ 659

Ontdek de bio-ethanolhaarden van Xaralyn in ons Experience Center

Een bio-ethanolhaard van Xaralyn is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 350 haarden opgesteld, waaronder die van Xaralyn. Ervaar zelf hoe mooi het vuur met bio-ethanol brandt, hoe levensecht de vlammen zijn en hoe simpel deze haarden te bedienen zijn. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google