Ontdek de schone bio-ethanolhaarden van Xaralyn

Bekijk de collectie Bezoek ons Experience Center

Het ontstaan van Xaralyn

Al vanaf jongs af aan is Wilfred Kos, eigenaar van Xaralyn, gefascineerd van haarden en kachels. Hij besefte al snel dat niet elk huis een aansluiting heeft voor een vuurplaats. En zo zag hij uiteindelijk in bio-ethanol, een alternatieve brandstof, dé oplossing om in elke ruimte een haard te plaatsen. Tot dat moment was het eigenaar zijn van een haard of kachel alleen weggelegd voor een selecte groep consumenten. Met het ontwikkelen en het op de markt brengen van bio-ethanolhaarden verviel de noodzaak van een rookkanaal. En werd Xaralyn een van de eerste pioniers in Europa van bio ethanol haarden. Jarenlang is het bedrijf bezig geweest met het door ontwikkelen van bio-ethanolhaarden. Met als hoogtepunt voor Xaralyn het wereldwijde patent op bio ethanol branders met een keramische steen en een keramische brander. De bio ethanol brander met keramisch steen is een revolutie in veiligheid en zelfs zuiniger in gebruik dan de tot op dat moment bestaande systemen. Een absoluut veilig systeem welke overal binnenshuis gebruikt kan worden zonder rookkanaal, een systeem dat gebruik maakt van een niet-fossiele brandstof en CO2 neutraal is.

Hoe werkt een bio-ethanolhaard?

De brandstof die gebruikit wordt voor de haard is bio ethanol alcohol. Deze alcohol is speciaal gemaakt voor verbranding en is dus niet bedoelt voor consumptie.

De damp van de alcohol of bio ethanol is brandbaar en die geeft de haard zijn mooie vlammen. De verbranding van deze damp is erg schoon en verbrand volledig. Bij deze verbranding zijn drie elementen nodig, namelijk; brandstof, zuurstof en temperatuur. Het huis goed ventileren is erg belangrijk om de haard voldoende zuurstof te geven.

U kunt bio-ethanol op veel plekken kopen, onder andere in bouwmarkten, tuincentra en de meeste huishoudwinkels.

De bio-ethanol open haard is erg onderhoudsvriendelijk. De haard produceert echte vlammen, maar er blijft geen residu achter of as en heeft dus geen onderhoud nodig. Zo heeft u meer tijd om echt te genieten van de warme vlammen van de bio-ethanol haard.

Ontdek de voordelen van een bio-ethanolhaard

Het branden van bio ethanol is volkomen schoon. Vanwege het ontbreken van rookgassen is er geen rookkanaal nodig waardoor de bio ethanol brander met keramische steen in vrijwel elke ruimte kan worden geplaatst. Met de collectie Xaralyn bio-ethanol haarden van HAVÉ Verwarming bent u verzekerd van haarden die voorzien zijn van bio-ethanol branders met keramische steen in alle testen als veiligste zijn getest.

Voor en nadelen van een bio-ethanol brander:

+ geen rookkanaal nodig
+ milieuvriendelijk
+ geen rook, geur of fijnstof
- relatief laag vermogen
- niet geschikt als hoofd verwarming

Eigen haard ontwerpen

Met een Xaralyn bio ethanol inzethaard heeft u de mogelijkheid uw eigen haard te ontwerpen. Een schone haard, overal eenvoudig te plaatsen.

Indien u een bestaande haard heeft of zelf een haard wilt ontwerpen kiest u een inzethaard. Wij bieden u de keuze tussen verschillende elektrische of bio ethanol inzethaarden in verschillende formaten. Indien u van 'echt' vuur houdt, kies dan voor onze bio ethanol brander met keramische steen. We hebben hiervoor speciale inbouw-units ontwikkeld. Deze inbouw-unit is eenvoudig zelf in te bouwen, een rookgasafvoer is niet nodig.

Milieuvriendelijk én veilig!
Geen schoorsteen of rookkanaal en toch veilig open vuur?

 

De Xaralyn bio ethanol brander met gepatenteerde keramische steen (keramische brander) kan toegepast worden in bestaande open haarden, nieuwe projecten of in combinatie met een Xaralyn schouw. De keramische kern van de brander absorbeert de bio ethanol en zorgt voor een zeer zuinige en veilige verbranding. De Xaralyn bio ethanol brander heeft als enige bio-ethanol haard zowel het DIN en EU keurmerk voor veiligheid. Daar we overtuigd zijn van de kwaliteit, geven we er een levenslange garantie op!

Bekijk de collectie bio-ethanol haarden brandend in ons experience center

Bezoek ons Experience Center

De werking van een bio-ethanolhaard in beeld

Een greep uit onze collectie