Charlton & Jenrick houtkachels

Charlton & Jenrick houtkachels

Sfeer en comfort komen samen

Charlton & Jenrick is opgericht in 1986 door twee Engelsmannen; Barry Charlton & Bill Jenrick. De (hout)kachels van dit merk vinden hun oorsprong in de Engelse stad Telford en het merk is inmiddels een begrip geworden in Engeland. Charlton & Jenrick Lees meer

Charlton & Jenrick is opgericht in 1986 door twee Engelsmannen; Barry Charlton & Bill Jenrick. De (hout)kachels van dit merk vinden hun oorsprong in de Engelse stad Telford en het merk is inmiddels een begrip geworden in Engeland. Charlton & Jenrick ontwikkelt zeer efficiënte, innovatieve, milieuvriendelijke en aantrekkelijke (hout)kachels. De houtkachels van de populaire Purevision lijn voldoen aan de gestelde ECO Design richtlijnen 2022. Kortom, het merk staat voor degelijke producten van hoge kwaliteit, die uitermate geschikt zijn voor Nederlandse huishoudens en voor de toekomst. Daarbij beschikt Charlton & Jenrick ook over een prachtige collectie elektrische haarden.

Lees minder
adjustments Filters
Charlton & Jenrick
Hout
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

De houtkachels uit de PureVision serie

De Purevision serie is het paradepaardje van Charlton & Jenrick. De houtkachels uit deze serie hebben een stijlvolle uitstraling en geven stoken een extra dimensie. Naast de standaard rechte en klassieke modellen heeft Charlton & Jenrick een serie met ronde houtkachels aan de Purevision lijn toegevoegd. De ronde modellen zorgen voor een nog intensere beleving van het vuur. Om de kachel extra uitstraling te geven zijn er vele extra accessoires beschikbaar zoals sokkels en houtvakken.

 

De voordelen van een houtkachel

Houtkachels- en haarden zijn een perfecte bron van warmte en een sfeervolle toevoeging aan uw interieur. De belangrijkste voordelen zijn:

 • checklist Jaag de kou uit huis, creëer eenvoudig veel warmte.
 • checklist Hout is een hernieuwbare energiebron en daarmee een duurzame brandstof.
 • checklist Verwarm uw woning op een voordelige manier.
 • checklist Stoken van hout geeft een hoog rendement. Met een houtblok creëert u al snel veel warmte.
 • checklist Vuur van hout geeft een niet te evenaren gevoel van sfeer en behagelijkheid.
 • checklist Eindeloos veel keuze en mogelijkheden in kachels en haarden.

De kookkachels van Charlton & Jenrick

Genieten van de warmte en sfeer van een traditionele houtkachel én tegelijkertijd heerlijke gerechten klaarmaken? Deze unieke combinatie is mogelijk met de kookkachels van Charlton & Jenrick. Het Engelse bedrijf heeft namelijk een aantal kookkachels in haar assortiment, zoals de Go Eco Bake Chef en de Go Eco Adventurer 5 Outdoor. Zo is het bij beide kachels mogelijk om te koken op een kookplaat of een oven.

Afbeelding

Type en soorten houtkachels

Houtkachels- en haarden zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er:

Inbouw houthaarden De houthaard wordt ingebouwd en zo prachtig geïntegreerd in uw kamer. Met een doordacht ontwerp en goed advies zorgt u ervoor dat uw inbouw houthaard perfect aansluit bij uw interieur. U kunt uw inbouwhaard aankleden met alle opties die u wenst. Voor iedere situatie is er wel een inbouwhaard te vinden.
Inzet houthaarden Heeft u al een haard en/of schoorsteen? Een inzet houthaard biedt uitkomst! Een inzethaard kan eenvoudig in een bestaande openhaard worden geplaatst. Uw verhoogt daarmee het warmterendement flink. De warmte komt namelijk in uw kamer in plaatst dat het via de schoorsteen verloren gaat.
Vrijstaande houtkachels Geen zin in een verbouwing? Een vrijstaande houtkachel plaatst u waar u wilt.
Hangende houthaarden Flexibiliteit en vrij zicht: met een hangende haard vergroot u het ruimtelijk effect van uw kamer.

Type vuurzicht

De houtkachels van Charlton & Jenrick zijn verkrijgbaar als front- en driezijdig model. Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Bij een fronthaard kijkt u via de voorzijde naar het vuur.
2-zijdige haard of hoekhaard Dit type haard is in een hoek van een muur ingebouwd. Via zowel de voorzijde als een zijkant geniet u van het vlammenspel.
3-zijdige haard Bij dit type haard kijkt u zowel via de voorzijde als via beide zijkanten naar het vlammenspel.
Doorkijkhaard / Tunnelhaard Bij een tunnelhaard kijkt u door de haard heen. Een doorkijk- of tunnelhaard wordt vaak in een wand geplaatst en verbindt twee ruimtes met elkaar
Roomdivider haard Een roomdivider plaatst u op een hoek van een muur. Bij dit type haard kijkt u, net als bij een tunnelhaard, door de haard heen.

EcoDesign keurmerk

Alle houtkachels en -haarden bij HAVÉ Verwarming voldoen aan het EcoDesing keurmerk. Deze toestellen stoten niet meer dan 40 mg/m3 fijnstof uit en bereiken een rendement van minimaal 75%. Met deze verwarmingstoestellen stookt u dus schoner én warmer. Wanneer u dan ook nog een goede stooktechniek gebruikt, geeft het stoken van een houtgestookt toestel nagenoeg geen overlast meer. Zo kunt u ongestoord en met een gerust hart genieten van een heerlijk avondje stoken.

Het juiste vermogen

Let bij het kiezen van de ideale houtkachel ook op het benodigde vermogen. Afhankelijk van de functie, ruimte en isolatie is een ander vermogen aanbevolen. Lees hier meer over het kiezen van het juiste vermogen houtkachel. Op zoek naar een specifiek vermogen? Bekijk hier ons aanbod: 2kW, 3kW, 4kW, 5kW, 6kW, 7kW, 8kW, 9kW, 10kW, 11kW, 12kW, 13kW, 14kW en 15kW houtkachels.

 

Ontdek onze merken

Naast houtkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, pelletkachels, elektrische haarden en bio-ethanolhaarden van merken zoals:

Leer alles over houthaarden en houtkachels in ons kenniscentrum

Een houtkachel is een investering. Maar hoe kiest u het toestel die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Welk rendement aan warmte kan mijn ruimte aan zonder dat een goede verbranding verloren gaat? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Alles wat u moet weten over de nieuwe gasketelwet!
Bent u op zoek naar een gashaard of kachel? Of bent u zelf installateur? Dan is het goed om te weten dat per 1 april 2023 niet iedereen zomaar een gashaard of kachel mag installeren. Vanaf dan geldt namelijk de nieuwe gasketelwet.
De opties bij een gashaard
Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u hier graag meer over! 
Wat zijn de kosten van een gashaard of gaskachel?
De aankoop van een kachel is een investering voor een lange tijd. Daarom is een goede voorbereiding erg handig. Hieronder staan de meest relevante aandachtspunten voor u uitgelegd.
Veel gestelde vragen over schoorsteenkanalen en rookgasafvoeren
Als ik een bestaand schoorsteenkanaal heb, kan ik deze dan voor de rookgasafvoer gebruiken? Of het bestaande schoorsteenkanaal kan blijven, is afhankelijk van de afmetingen van het bestaande kanaal.
Welke varianten gashaarden zijn er?
Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte verspreidt zich en het genieten kan beginnen.
Een roomdivider: hip en functioneel!
Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende ruimtes met vanaf beide kanten prachtig zicht op het vuurspel. Zo geniet u optimaal van sfeer én warmte.
Help! Welke kachel of haard kies ik met een renovatie?
Wordt uw huis gerenoveerd en wilt u ook de gezelligheid van een haard of kachel in huis? Dat kan! Wij bespreken hieronder een aantal mogelijkheden:
Veelgestelde vragen over houtkachels
Is een haard of kachel eenvoudig uit te breiden?

De meeste haarden en kachels kunt u geheel naar wens samenstellen. Laat u adviseren door een haarden- en kachelspeciaalzaak. Zij weten exact welke mogelijkheden er zijn. 

Hoe stook ik mijn houtkachel?

Bij het stoken van een houtkachel is het belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Dat doet u door gebruik te maken van de Zwitserse stookmethode. Bij deze methode steekt u de kachel van boven naar beneden aan in plaats van andersom. Hoe deze methode precies werkt, kunt u terugvinden in ons kenniscentrum.

Welke types houtkachels zijn er?

Het aanbod in verschillende houtkachels is erg groot. Hieronder zetten we deze voor u op een rijtje:

Leest meer over alle verschillende types houtkachels.

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

Een houtkachel heeft veel voordelen. Wij zetten er graag een aantal voor u op een rijtje:

 • Sfeer: De vlammen van een écht houtvuur blijft het gezelligste vuurspel dat er is
 • Milieuvriendelijk: Hout is een hernieuwbare energiebron
 • Kosten: Het is mogelijk om zelf voor hout te zorgen om zo de kosten te verminderen
 • Onafhankelijk: U zit niet vast aan een energiecontract voor gas of elektriciteit
Wat is het rendement van een houtkachel?

Het rendement van een houtkachel is een percentage dat aangeeft hoeveel warmte de kachel oplevert, ten opzichte van de hoeveelheid energie die je erin hebt gestopt. Het vertelt eigenlijk hoeveel warmte er daadwerkelijk in de woonruimte terechtkomt. Het overige percentage verdwijnt door de kachelpijp naar buiten. 

Kan een houtkachel op een bestaande schoorsteen?

Vaak is het niet mogelijk om zonder aanpassingen een bestaande schoorsteen te gebruiken voor een houtkachel. Heeft u bijvoorbeeld een gemetseld rookkanaal? Dan is er veel zuurstofverlies in de betreffende kamer, kost het veel tijd en hout om het kanaal op te warmen, is het moeilijker te vegen en is er meer kans op schoorsteenbranden. Om dit op te lossen kunt u een flexibel kanaal aanleggen.

Houtkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de houthaard van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels, waarvan een groot deel brandend opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur van een houtkachel brandt en welk toestel het beste bij u past. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard of kachel vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google