Faber gashaarden & gaskachels

Faber gashaarden & gaskachels

Sfeer en comfort komen samen

Faber neemt met een breed scala aan kwalitatief hoogstaande gashaarden en kachels in Europa een zeer prominente positie in. Gashaarden van Faber zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Perfect voor wie de sfeer en gezelligheid Lees meer

Faber neemt met een breed scala aan kwalitatief hoogstaande gashaarden en kachels in Europa een zeer prominente positie in. Gashaarden van Faber zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Perfect voor wie de sfeer en gezelligheid van een echt haardvuur zoekt, maar geen plaats heeft voor een schoorsteen of bijvoorbeeld niet met houtblokken wil sjouwen. Lekker makkelijk, met de afstandsbediening de gashaard even aan zetten.

Lees minder
adjustments Filters
Faber
Gas
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

De premiumlijn met Step Burner

In veel 'landscape' gashaarden van Faber is de Step Burner verwerkt. Deze revolutionaire gasbrander laat altijd een mooi vlammenspel zien, of er nu weinig of veel warmte gewenst wordt. Goed geïsoleerde woningen en vloerverwarmingen laten zich daardoor zowel in de zomer als in de winter prima combineren met de gashaarden van Faber.

Deze door Faber ontwikkelde gasbrander is op een unieke manier regelbaar. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer er minder warmte wordt gevraagd, zet u met één druk op de knop de beide zijbranders uit. U heeft dan alleen in het midden vuur, en dat is ook nog goed zichtbaar! Nog een stapje terug en dan worden deze vlammen lager, maar ze geven nog steeds het brede beeld van een sfeervol brandend haardvuur. De Faber gashaard geeft dan echter niet veel warmte meer af, zodat zelfs in de zomer de temperatuur in de kamer op een aangenaam niveau kan blijven.

De voordelen van een gashaard

Gashaarden worden veelal niet meer gebruikt als hoofdverwarming. Het zijn nu echte sfeerbepalers en blikvangers die uw woning verrijken. De belangrijkste voordelen zijn:

 • checklist Prachtig vuur met een druk op de knop
 • checklist Aanzetten met smartphone of tablet
 • checklist Levensechte vlammen
 • checklist Hoog rendement
 • checklist Weinig onderhoud
 • checklist Goed in te bouwen

Step Burner toegepast

Faber heeft de succesvolle haarden series Relaxed en Aspect vernieuwd om ze nog beter in het interieur te laten passen. Zo hebben de grote inbouw gashaarden: Relaxed Premium L (breedte 1,20m) en Relaxed Premium XL (1,50m) een veel smaller frame gekregen. Door dit minimalistische ontwerp wordt het idee van een open haard nog meer versterkt. De Relaxed Premium kan worden geleverd met een zwarte, glazen achterwand. Door op een natuurlijke manier het vuur te weerspiegelen zorgt deze wand voor extra diepte en beleving in uw gaskachel.

Matrix lijn

De nieuwste brander wordt in deze Matrix serie gebruikt. Bij deze brander komt het vuur echt uit de blokken. Ook hier kan weer een brander uitgezet worden. Een groot voordeel van de Faber Matrix haarden is dat er bij het uitzetten van die brander nog steeds vuur uit de blokken komt en het vuur daardoor nog steeds hoog blijft, terwijl het afgegeven vermogen (warmte) bijna gehalveerd wordt.

Afbeelding

Symbio LED-module

Een extra unieke mogelijkheid geeft de Symbio module aan de Matrix haarden. Met deze module wordt er onopvallende led-verlichting onder de houtset geplaatst. Wanneer deze aangezet wordt, geeft dat een mooie, net echte vuurgloed. Mooi als de branders aan staan, maar ook mooi als het te warm wordt en u de branders uitzet. Nog steeds 'gebeurt' er dan wat in de haard.

Ontdek onze merken

Naast gashaarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals houtkachels, pelletkachels, elektrische haarden en bio-ethanolhaarden van merken zoals:

Leer alles over gashaarden en gaskachels in ons kenniscentrum

Een gashaard is een investering. Maar hoe kiest u de gashaard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Wat is het verschil tussen een open en een gesloten gashaard? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Alles wat u moet weten over de nieuwe gasketelwet!
Bent u op zoek naar een gashaard of kachel? Of bent u zelf installateur? Dan is het goed om te weten dat per 1 april 2023 niet iedereen zomaar een gashaard of kachel mag installeren. Vanaf dan geldt namelijk de nieuwe gasketelwet.
De opties bij een gashaard
Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u hier graag meer over! 
Wat zijn de kosten van een gashaard of gaskachel?
De aankoop van een kachel is een investering voor een lange tijd. Daarom is een goede voorbereiding erg handig. Hieronder staan de meest relevante aandachtspunten voor u uitgelegd.
Veel gestelde vragen over schoorsteenkanalen en rookgasafvoeren
Als ik een bestaand schoorsteenkanaal heb, kan ik deze dan voor de rookgasafvoer gebruiken? Of het bestaande schoorsteenkanaal kan blijven, is afhankelijk van de afmetingen van het bestaande kanaal.
Welke varianten gashaarden zijn er?
Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte verspreidt zich en het genieten kan beginnen.
Een roomdivider: hip en functioneel!
Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende ruimtes met vanaf beide kanten prachtig zicht op het vuurspel. Zo geniet u optimaal van sfeer én warmte.
Help! Welke kachel of haard kies ik met een renovatie?
Wordt uw huis gerenoveerd en wilt u ook de gezelligheid van een haard of kachel in huis? Dat kan! Wij bespreken hieronder een aantal mogelijkheden:
Veelgestelde vragen over gashaarden
Wat is het verschil tussen een open en een gesloten gashaardsysteem?

Het verschil tussen een open en een gesloten gashaardsysteem zit in de toevoer van zuurstof. Bij een open systeem wordt de zuurstof uit de ruimte gezogen. Een gesloten systeem maakt gebruik van een concentrisch afvoerkanaal voor de toevoer van zuurstof. Het zuurstof dat nodig is voor een goede verbranding komt dan niet uit de ruimte waar de gashaard staat, maar van buiten. Een concentrisch afvoerkanaal is dubbelwandig. De afvoer van verbrandingsgassen en de aanvoer van zuurstof is dan van elkaar gescheiden.

Is een gashaard mogelijk als ik geen aardgasaansluiting heb?

Het is zeker mogelijk om een gashaard te plaatsen wanneer je geen aardgasaansluiting hebt. Je kunt de haard dan eenvoudig aansluiten op propaan. Dit propaan zit in gasflessen en kun je veilig aansluiten op een gashaard. De aansluiting van een gashaard op propaan gaat via een slim geschakelde gasfles. Vraag je installateur naar de mogelijkheden. 

Kan je ook buiten een gashaard aansluiten?

Ook buiten kunt u genieten van een gashaard. Er zijn verschillende speciale buitenhaarden verkrijgbaar. Deze haarden kunt u aansluiten op een bestaande gasleiding of op slim geschakelde gasflessen met propaan. Bescherm de buitenhaard wel tegen weersinvloeden met bijvoorbeeld een beschermhoes. Er zijn ook verrijdbare gashaarden verkrijgbaar die u eenvoudig verplaatst. Bezoek een haardenspeciaalzaak om te ontdekken welk type buitenhaard het beste bij u past. 

Wat kost een gashaard?

De prijzen van een gashaard lopen flink uiteen. Voor een goede prijsindicatie bezoekt u het beste een haardenspeciaalzaak. Zij kunnen u adviseren en voorzien van een exacte prijsopgave. 

Gashaard kopen? Bezoek ons Experience Center

Een gashaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow
Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google