Dovre houtkachels

Geen enkel merk heeft zo’n verscheidenheid aan houtkachels als Dovre. Voor elk interieur heeft Dovre wel een houtkachel paraat. Van een leuke Scandinavische houtkachel, tot een moderne strakke houtkachel op een voet. Van nostalgische houtkachels tot vintage kachels. Voor ieder wat wils tegen een uitmuntende prijs/kwaliteitverhouding.

Filters:
 1. Merk Dovre Verwijder dit artikel
 2. Brandstof Hout Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-11 van 38

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
 1. Dovre 760 CB Houtkachel
  Dovre 760 CB Houtkachel
  Vergelijkbaar product in showroom
  2.085
 2. Dovre 300 CB/B
  Dovre 300 CB/B
  Vergelijkbaar product in showroom
  1.459
 3. Dovre 100CBS/B
  Dovre 100CBS/B
  Vergelijkbaar product in showroom
  799
 4. Dovre Sense 203 houtkachel
  Dovre Sense 203 houtkachel
  Vergelijkbaar product in showroom
  2.142
 5. Dovre BRUT 200
  Dovre BRUT 200
  Opgesteld in showroom
  1.495
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 6. Dovre Vintage 50 houtkachel
  Dovre Vintage 50 houtkachel
  Vergelijkbaar product in showroom
  2.808
 7. Dovre Vintage 35 houtkachel
  Dovre Vintage 35 houtkachel
  Vergelijkbaar product in showroom
  2.318
 8. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-11 van 38

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kwaliteit van Dovre houtkachels

De kwaliteit van de Dovre houtkachels die wij als HAVÉ in het assortiment hebben wordt bewezen door tal van objectieve tests. De Dovre houtkachels voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid, rendement en uitstoot. De Dovre kachels worden getest en gecertificeerd door onafhankelijke labaratoria in onder andere Duitsland, Zweden, Noorwegen en Nederland.

De Dovre houtkachels en hun techniek

De nieuwste generatie Dovre houtkachels die HAVÉ in het assortiment heeft opgenomen, zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem. Langs de achterkant wordt voorverwarmde zuurstof via een speciale vlamplaat de verbrandingskamer ingeleid. Hierdoor ontstaat de zogenaamde secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doet ontvlammen. Het resultaat is een hoger rendement en een lagere uitstoot.

Verder zijn de Dovre kachels uitgerust met een airwash-glas beluchtingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat door middel van een spoiler de secundaire verbrandingslucht eerst langs het glas geleid wordt. Daardoor worden de onverbrande rookgassen in de kachel samen met eventuele condens weggehouden van de ruit zodat deze langer schoon blijft en dus niet steeds zwart wordt.

Emaille uitvoeringen van Dovre houtkachels

Verschillende kachels van Dovre zijn te krijgen in een emailuitvoering. Daarmee is uw houtkachel niet alleen een warmtebron, maar ook een mooi decoratief element in uw interieur. Naast het uiterlijk heeft een geëmailleerde kachel nog een voordeel en dat is dat deze makkelijker schoon te maken is omdat het oppervlak gladder is. Uw kachel blijft er daardoor jarenlang als nieuw uitzien.

Bezoek ons Experience Center

Wilt u meer weten over houtkachels van Dovre? Bezoek dan het Experience Center van HAVÉ Verwarming. 

Ontdek al onze merken 

Naast houtkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaardenpelletkachels en elektrische haarden van merken zoals: Altech, Charlton & JenrickDimplexDovreDRUElement4FaberJanco de JongJydepejsen, K-StoveNestor Martin, OlsbergSparthermThermocet en Wanders