De gashaard

Filters:
 1. Brandstof Gas Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-11 van 286

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
 1. JAnus2 Ule gas
  JAnus2 Ule gas
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  2.495
 2. Faber MatriX 800/500 ST
  Faber MatriX 800/500 ST
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  5.195
 3. Faber MatriX 1300/400 III Driezijdig
  Faber MatriX 1300/400 III Driezijdig
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  4.995
 4. Faber MatriX 1300/400 II Hoek
  Faber MatriX 1300/400 II Hoek
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  4.795
 5. Faber MatriX 1300/400 I Front NIEUW!
  Faber MatriX 1300/400 I Front
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  4.596
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 6. Faber MatriX 1050/400 II Hoek NIEUW!
  Faber MatriX 1050/400 II Hoek
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  4.395
 7. Faber MatriX 1050/400 I Front NIEUW!
  Faber MatriX 1050/400 I Front
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  4.195
 8. Faber MatriX 800/400 III 3-zijdig NIEUW!
  Faber MatriX 800/400 III 3-zijdig
  Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
  4.195
 9. Bocal A2 Uno gaskachel NIEUW!
  Bocal A2 Uno gaskachel
  Vergelijkbaar product in showroom
  3.295
 10. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-11 van 286

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gashaarden

De gashaard

Een gashaard is een haard die warmte produceert door het verbranden van gas. Deze haarden zijn aangesloten op het gasnet (of op propaan flessen) en worden zo dus altijd voorzien van voldoende brandstof. Vandaag de dag zijn gashaarden zo realistisch dat ze amper van een echt houtvuur zijn te onderscheiden. Het stoken van een gashaard biedt daarnaast ook vele voordelen.

De brandstof voor de gashaarden wordt moeiteloos aangevoerd. Dit zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft maken over de brandstof zoals dat wel het geval is bij houtkachels en pelletkachels. Daarnaast is de warmteafgifte van elke gashaard is uitstekend regelbaar, met een druk op de knop heeft u een prachtig vuurbeeld. Dit realiseert u middels een afstandsbediening of via uw mobiele telefoon of tablet met een app.

Een gashaard heeft ook nog eens een lange levensduur en vraagt weinig onderhoud. De meeste moderne (gesloten) gashaarden realiseren een hoog rendement, wat ervoor zorgt dat u het maximale uit uw haard haalt.

Het verschil tussen een open- en gesloten gashaard 

We kunnen de gashaarden globaal indelen in twee groepen. De gashaard met een open verbrandingssysteem of met een gesloten verbrandingssysteem.

Open gashaard systeem

Bij een gashaard met een open systeem komt de benodigde zuurstof direct vanuit de ruimte waar de haard staat. Lees hier meer over de open systeem gashaarden.

Gesloten gashaard systeem

Bij een gesloten gashaard staat het vuur van de gashaard nooit in een directe, open verbinding met het vertrek. De vlammen zitten altijd achter het glas van de kachel of haard. Lees hier meer over de gesloten systeem haarden.

Veiligheid

Gashaarden zijn tegenwoordig voorzien van realistische houtstammen sets. Deze houtsets zijn amper meer van echt hout te onderscheiden. Daarnaast kan er vaak ook gekozen worden voor (kiezels)stenen als inrichting van de haard. Vanuit de fabrikant worden meestal voorschriften bijgesloten bij haarden. De meeste gashaarden mogen enkel volgens dit nauwkeurige voorschrift ingericht worden met de meegeleverde set, dit heeft te maken met de veiligheid. 

Alle gashaarden die HAVÉ Verwarming levert zijn voorzien van een CE-keur. Dit houdt in dat de haard is gekeurd door erkende instanties.

Type en soorten gashaarden:

Gashaarden zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er vrijstaande gashaarden, inbouw gashaarden, inzet gashaarden en hangende gashaarden. Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen. We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Ontdek onze merken 

Naast gashaarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals houtkachelspelletkachels en elektrische haarden van merken zoals: Altech Charlton & JenrickDimplexDovreDRUElement4FaberJanco de JongJydepejsenNestor Martin, OlsbergSparthermThermocet en Wanders.

 

Leer alles over gashaarden en gaskachels in ons kenniscentrum

Een gashaard is een investering. Maar hoe kiest u de gashaard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Wat is het verschil tussen een open en een gesloten gashaard? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld: