Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, houtkachels, pelletkachels of bio-ethanol haarden. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?
Door de hoge gasprijzen besluiten steeds meer mensen om te investeren in een houtkachel. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 
Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt. Wij helpen je graag verder!

Filter berichten op categorie
 1. Alle voordelen van een houtkachel
  Overweegt u om een haard of kachel te kopen? En twijfelt u over de aanschaf van een houtkachel- of haard? Wij zetten alle voor- en nadelen voor u op een rij.
 2. Het beste hout voor uw houtkachel
  Heeft u thuis een houtkachel? En wilt u weten welk hout het beste is voor uw houtkachel? Wij hebben alle houtsoorten voor u op een rij gezet.
 3. Minder stof in de lucht, ook al stijgt de verkoop van houtkachels
  Uit een onderzoek van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in 2023 komt een opvallende conclusie: ondanks de groeiende verkoopcijfers van hout- en pelletkachels, lijkt de uitstoot van fijnstof te verminderen. 
 4. Wat zijn de voor- en nadelen van een waterdamphaard?
  Waterdamphaarden zijn populair Overweegt u een waterdamphaard te kopen? Lees hier meer over de voordelen en nadelen van een waterdamp haard.
 5. Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?
  Door de hoge gasprijzen besluiten steeds meer mensen om te investeren in een houtkachel. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 
 6. Wat is bio-ethanol?
  Bio-ethanolhaarden worden steeds populairder. Deze sfeermakers geven een prachtig vlammenspel van echt vuur en zijn vrijwel overal te plaatsen doordat ze geen afvoerkanaal nodig hebben. Maar wat is bio-ethanol nu precies? 
 7. Is een bio-ethanol haard veilig?
  Een betrouwbare bio-ethanolhaard is gemaakt om op een veilige manier te kunnen bedienen en branden. Zo kunt u deze haarden bijvoorbeeld eenvoudig en veilig bijvullen en maken ze gebruik van keramisch steen of wol.
 8. Hoe vul je een bio-ethanolhaard veilig bij?
  Bio-ethanol is een licht ontvlambaar vloeistof. Het bijvullen van een bio-ethanolhaard vraagt daarom om extra aandacht om morsen te voorkomen. Gemorste vloeistof kan namelijk vlam vatten wanneer de haard wordt aangestoken.
 9. Hoeveel warmte geeft een bio-ethanolhaard?
  Een bio-ethanolhaard wordt vaak primair als stijlvol sfeerelement gekozen. De haarden geven namelijk veel minder warmte af dan een haard die brand op gas of hout. Maar hoeveel warmte geeft zo'n haard nou af? 
 10. Hoelang brandt een haard op een fles van 1 liter bio-ethanol?
  Hoelang een haard met een fles bio-ethanol van 1 liter brandt, hangt helemaal af van het type haard, omgevingsfactoren en op welke capaciteit er wordt gebrand.
 11. Wat zijn de voordelen en nadelen van een bio-ethanolhaard?
  Een bio-ethanolhaard is een sfeervolle toevoeging aan uw interieur en kent veel toepassingsmogelijkheden. In dit blog zetten wij zowel de voor- als nadelen voor u op een rij.
 12. Hoe werkt een bio-ethanolhaard?
  Waar een houtkachel gebruik maakt van hout als brandstof en een gashaard van gas, maakt een bio-ethanolhaard gebruik van bio-ethanol. Een brandbare vloeistof die gemakkelijk ontsteekt en prachtige vlammen geeft. 
Pagina

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een houthaard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels (brandend) opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, ervaar de heerlijke warmte van een houtkachel en ontdek onze verschillende modellen. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google