Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, houtkachels, pelletkachels of bio-ethanol haarden. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?
Door de hoge gasprijzen besluiten steeds meer mensen om te investeren in een houtkachel. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 
Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt. Wij helpen je graag verder!

Filter berichten op categorie
 1. Alles wat u moet weten over de nieuwe gasketelwet!
  Bent u op zoek naar een gashaard of kachel? Of bent u zelf installateur? Dan is het goed om te weten dat per 1 april 2023 niet iedereen zomaar een gashaard of kachel mag installeren. Vanaf dan geldt namelijk de nieuwe gasketelwet.
 2. Waarom kiezen voor een pelletkachel?
  Een pelletkachel is een kachel die brandt op pellets. Pellets zijn geperste houtkorrels die van schoon afvalhout komen.
 3. Openhaard vervangen door een inzethaard
  Stel, u heeft een open haard en wil zonder veel grote ingrepen uw rendement verhogen. Een inzethaard kan hiervoor een perfecte optie zijn. 
 4. Houtkachel kopen: waar moet ik op letten?
  Een houtkachel: een prachtig vuur en authentieke gezelligheid en warmte. Bij de aankoop van een kachel komt veel kijken. Waar moet u op letten? Wij helpen u hier graag verder bij
 5. Waarom kiezen voor een houtkachel?
  Naast de warmte die een houtkachel afgeeft, brengt het vuurspel ook veel sfeer. Niets overtreft immers de beleving van een knisperend houtvuurtje in uw woonkamer.
 6. Hoe kies ik de juiste haard of kachel?
  U bent op zoek naar een haard of een kachel? Maar wat voor haard of kachel past het beste bij u en uw woning?
 7. Wat is het verbruik van een elektrische haard?
  Elektrische haarden bieden veel praktische voordelen, maar zijn er ook economische voordelen? Hoeveel stroom verbruiken deze haarden en kachels en hoeveel kost dat? Wij delen het graag met u
 8. Externe luchttoevoer voor houtkachels
  Om een houtkachel te laten branden is er zuurstof nodig. Hier zijn twee mogelijkheden voor. U kunt de zuurstof direct uit de ruimte halen waar de kachel brandt óf van buitenaf. Dit laatste noemen we externe luchttoevoer.
 9. Alle voordelen en mogelijkheden van de JAcobus houtkachel
  Een van de meest verkochte houtkachels in Nederland is de JAcobus houtkachel. Een degelijke, oer-Hollandse houtkachel voor de echte fanatieke stoker Kent u hem al?
 10. BLOG: Hout stoken met kennis
  Wanneer ik gezellig mijn houtkachel stook kunnen onze buren dat niet zien en ook niet ruiken. Hoe verhoudt dit zich nu tot de huidige discussie over houtrook en overlast?
 11. Stoken kan iedereen, verantwoord stoken kun je leren
  Het is winter, tijd om de houtkachel aan te steken. Heerlijk, die warmte en gezellige sfeer Helaas zorgen houtkachels ook nog weleens voor overlast. Jammer, want dit is doorgaans vrij eenvoudig te voorkomen. 
 12. De drie voordelen van een buitenhaard!
  Het zomerweer is in aantocht en dat betekent dat de tuin weer veel gebruikt gaat worden. Wat is er nu gezelliger dan van de buitenlucht genieten met een gezellige buitenhaard?
Pagina

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een houthaard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels (brandend) opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, ervaar de heerlijke warmte van een houtkachel en ontdek onze verschillende modellen. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google