Inzet houtkachels- en haarden

Inzet houtkachels- en haarden

Sfeer en comfort komen samen

Stel, u heeft een openhaard en u wilt wat anders. U wilt bijvoorbeeld wel hout blijven stoken met een houtkachel, maar met meer rendement en minder rommel. U wilt daarbij zo min mogelijk breken, of misschien kan er wel niet gebroken worden omdat de schoorsteen dragend is. Zijn één of meerdere hiervoor Lees meer

Stel, u heeft een openhaard en u wilt wat anders. U wilt bijvoorbeeld wel hout blijven stoken met een houtkachel, maar met meer rendement en minder rommel. U wilt daarbij zo min mogelijk breken, of misschien kan er wel niet gebroken worden omdat de schoorsteen dragend is. Zijn één of meerdere hiervoor genoemde situaties bij u van toepassing? Dan is een inzet houtkachel wat voor u. De inzet houtkachels vragen over het algemeen een minimum aan breekwerk.

Lees minder
adjustments Filters
Hout
Inzet
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow

Meer rendement met een inzet houtkachel

Het plaatsen van een inzet haard in een bestaande open haard is heel eenvoudig. Een kwestie van op (laten) meten welke ruimte u heeft, na (laten) gaan wat de afvoerdiameter is en u dan bij HAVÉ Verwarming, in het grootste Experience Center van Nederland, laten informeren over de mogelijkheden die u heeft, in uw zoektocht naar een perfecte inzet houthaard. Profiteer van een vele malen hoger rendement en aangename warmte.

Bezoek Experience Center have-arrow

Type en soorten houtkachels en -haarden

Houtkachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er vrijstaande houtkachelsinbouw houthaardeninzet houtkachels en hangende houthaarden. Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen. We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Type vuurzicht

Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken bij de inzethaarden onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Bij een fronthaard kijkt u via de voorzijde naar het vuur.
2-zijdige haard of hoekhaard Dit type haard is in een hoek van een muur ingebouwd. Via zowel de voorzijde als een zijkant geniet u van het vlammenspel.
3-zijdige haard Bij dit type haard kijkt u zowel via de voorzijde als via beide zijkanten naar het vlammenspel.

Ontdek onze merken

Naast houtkachels en -haarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, pelletkachels en elektrische haarden van merken zoals:

Het vermogen van kachels, hoe zit dat?

De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen welk vermogen past het beste bij uw situatie? En wat houdt het vermogen van een kachel in?

De hoeveelheid vermogen dat u nodig heeft, hangt af van de volgende factoren:

 • Of de haard of kachel als hoofd- of sfeerverwarming dient;
 • De grootte van de ruimte die de kachel of haard mag verwarmen;
 • De isolatie van het pand;
 • Aanwezigheid van centrale verwarming;
 • Wanneer de haard of kachel wordt gestookt.

 

Inzet houtkachel Dovre

Leer alles over houtkachels en -haarden in ons kenniscentrum

Een houtkachel is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Hoe steek ik verantwoord mijn houtkachel aan? Dergelijke vragen niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over inzet houtkachels
Kan je zomaar een houtkachel plaatsen?

Nee, dat is niet mogelijk. Het belangrijkste is dat de kachel wordt geplaatst op een plek waar hij via een kachelpijp kan worden aangesloten op het rookkanaal.

Bij een vrijstaande kachel is het belangrijk dat er voldoende afstand wordt gehouden van de muur. Hoe ver dit precies is, verschilt per kachel. Ook dient de kachel geplaatst te worden op een vloer die hittebestendig is. Wanneer dit niet het geval is, kunt u een vloerplaat gebruiken ter bescherming van de vloer. 

 

Welk hout gebruiken voor mijn inzethaard?

De beste soorten haardhout zijn: berkenhout, eikenhout en elzenhout. Welk soort haardhout u het beste kunt gebruiken hangt af van uw voorkeuren en van het type houtkachel. Een speksteenkachel brandt bijvoorbeeld goed op elzenhout, omdat dit sneller warmte afgeeft. Pallethout, populierenhout, kastanjehout en naaldbomen hout kunt u beter niet stoken.

Wat kost een inzet houtkachel?

De kosten van een inzet houtkachel verschillen heel erg. U kunt bij HAVÉ Verwarming terecht voor een inzethaard van ruim €2.000,- maar ook van €10.000,- Zo is er voor ieder budget een inzethaard te vinden.

Het voordeel van een inzethaard is dat er weinig tot geen breekwerk aan te pas komt, wat zorgt voor minder kosten. 

Hoeveel warmte geeft een inzethaard?

Een inzethaard wordt vaak geplaatst ter vervanging van een openhaard. Bij een openhaard verdwijnt ruim 80% van de warmte door de schoorsteen, een inzet houthaard bewaart veel beter zijn warmte en heeft minimaal een rendement van 75%. 

Houtkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 kachels en haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Experience Center HAVÉ Verwarming

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google