Filteren

Bio-ethanol haard

De moderne bio-ethanol haard is een ware concurrent van de gashaard en houtkachel. Zonder rookoverlast van het het houtstoken en zonder de vereiste van een rookkanaal! Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. Met echt vuur geniet u van een prachtig vlammenspel. En daarbij relatief goedkoop: een avondje stoken kost ongeveer anderhalve euro. Het is dan ook een goed alternatief voor de elektrische haard of een gashaard.

Filters:
 1. Brandstof Bio-Ethanol Verwijder dit artikel
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 50

Van hoog naar laag sorteren
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 1. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 50

Van hoog naar laag sorteren

Wat is bio-ethanol en hoe werkt het?

Bio-ethanol is een volledig biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. De brandstof is relatief goedkoop, een avondje stoken kost ongeveer anderhalve euro. Deze ethanol is erg makkelijk te verkrijgen bij bijvoorbeeld bouwmarkten of kachelzaken. De vloeistof verdampt en het gas verbrandt ongevaarlijk en vrijwel reukloos.

De voordelen van een bio-ethanol haard

Ieder type haard heeft zijn eigen voordelen. Ook de bio-ethanol haard:

 • Geen rookkanaal: in tegenstelling tot een gashaard heeft u bij een bio-ethanol haard dus geen rookkanaal nodig. Voor mensen zonder rookkanaal biedt dit dus de kans om een haard met echt vuur te hebben.
 • Geen rookoverlast: goede houtstook beperkt de rookoverlast. Met een bio-ethanol haard heeft u echter helemaal geen rookoverlast.
 • Ook voor kleinere woningen: heeft u een appartement en droomt u van een haard met echt vuur? Omdat er geen rookkanaal nodig is, biedt een bio-ethanol haard misschien wel dé uitkomst.
 • Lagere kosten: de kosten van bio-ethanol en het stoken op bio-ethanol kunnen vaak lager uitvallen dan het stoken van een gashaard. Ook is de aanschaf vaak lager.

Uiteraard heeft ieder type haard ook zijn nadelen. Een bio-ethanol haard stinkt niet, maar heeft wel een eigen geur. Een goede ventilatie is belangrijk. Daarbij is de warmte-afgifte beperkter dan bij bijvoorbeeld een gas- of houtkachel. Iets wat minder belangrijk is bij bijvoorbeeld goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen.

Hoeveel warmte geeft een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard geeft, gemiddeld, ongeveer 2-4 kW warmte af. Dit is te vergelijken met een kleine verwarming. Als hoofdverwarming is een bio-ethanol haard dan ook niet geschikt. Een gehele woonkamer verwarmen, zoals een gashaard of een houtkachel, is niet mogelijk. Wel geeft de bio-ethanol haard een aangename warmte af. Uw hoofdverwarming hoeft minder te verwarmen om het aangenaam te hebben. En het fraaie vlammenspel zorgt ervoor dat het 'open haard' gevoel van weleer compleet is!

Verschillende type bio-ethanol haarden

Ook bio-ethanol haarden zijn in allerlei maten en soorten verkrijgbaar. In onze collectie vindt u:

 • Vrijstaande bio-ethanol haarden: vrij om te plaatsen, vrij om uw eigen vuurzicht te bepalen. Deze blikvangers zijn er ook als echte room dividers. Ook de tafelmodellen geven een prachtig vlammenspel.
 • Inbouw bio-ethanol haarden: net als zijn bekende tegenhangers, de inbouw gas- en houthaarden. Een vaste plek, maar dan zonder een rookkanaal. Dit geeft u meer vrijheid bij het plaatsen.
 • Inzet bio-ethanol haarden: minder breekwerk, minder gedoe. Een inzet bio-ethanol haard is soms een snelle weg naar een moderne haard.
 • Hangende bio-ethanol haarden: een uniek design, het voordeel van bio-ethanol.

Merken bio-ethanol haarden

Bij HAVÉ Verwarming vindt u haarden en kachels van de beste, meest innovatieve merken. Onze bio-ethanol haarden collectie bestaat onder meer uit haarden van Cocoon Fires, Icon Fires en Xaralyn. Stuk voor stuk merken die het meeste uit bio-ethanol weten te halen. Die haarden creëren voor mensen die geen rookkanaal hebben. Die veiligheid, duurzaamheid en sfeer weten te combineren. Laat uzelf verrassen door de bijzondere kwaliteit en de voordelen die deze merken meegeven aan hun haarden. 

Het aansteken van een bio-ethanol haard

Zodra de bio-ethanol haard geinstalleerd is, is het toestel klaar voor gebruik. U vult vervolgend het reservoir van de haard met bio-ethanol. Vervolgens steekt u de haard. Binnen zeer korte tijd zullen mooie, gele vlammen verschijnen. Zodra de vlammen warmer worden zullen ze meer zichtbaar zijn. Het is wel van belang dat de juiste bio-thanol vloeistof met een waarde van minimaal 95% gebruikt. Kortom, deze haarden zijn ook een goed alternatief voor een elektrische haard.

Ontdek de bio-ethanol haard

Kom naar het Experience Center van HAVÉ Verwarming en ontdek de bio-ethanol haard. Onze collega's staan klaar om u er alles over te vertellen.