Bio-ethanol haard

Bio-ethanol haard

Sfeer en comfort komen samen

De moderne bio-ethanol haard is een ware concurrent van de gashaard en houtkachel. Zonder rookoverlast van het het houtstoken en zonder de vereiste van een rookkanaal! Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. Met echt vuur geniet u van een prachtig vlammenspel. En daarbij relatief goedkoop: een avondje stoken kost een paar euro. Het is dan ook een Lees meer

De moderne bio-ethanol haard is een ware concurrent van de gashaard en houtkachel. Zonder rookoverlast van het het houtstoken en zonder de vereiste van een rookkanaal! Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. Met echt vuur geniet u van een prachtig vlammenspel. En daarbij relatief goedkoop: een avondje stoken kost een paar euro. Het is dan ook een goed alternatief voor de elektrische haard of een gashaard.

Lees minder

Type bio-ethanolhaarden

adjustments Filters
Bio-Ethanol
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

De bio-ethanolhaard

Een bio-ethanolhaard is een haard die prachtige vlammen produceert door het verbranden van bio-ethanol. Dit vloeistof giet u op een veilige manier in een brandstoftank. Om morsen te voorkomen is vaak een speciale slang of trechter inbegrepen. Keramisch wol of steen zuigt het brandstof op. Hierdoor staat het vloeistof niet direct in contact met vuur en kan het licht ontvlambare vloeistof niet lekken.

Bio-ethanolhaarden komen perfect tot hun recht in een modern en strak interieur. De sfeervol vormgegeven haarden integreert u eenvoudig in het interieur en zijn overal te plaatsen. Tover uw badkamer om tot een luxe wellness oord of creëer een chique hotelsuite van uw slaapkamer. In de woonkamer komen de haarden perfect tot hun recht als sfeervolle eyecatcher.

De voordelen van een bio-ethanolhaard

Bio-ethanolhaarden zijn echte sfeerbepalers en blikvangers die uw woning verrijken. De belangrijkste voordelen zijn:

 • checklist Creëer snel en eenvoudig een sfeervolle vuurbeleving
 • checklist Geen afvoerkanaal nodig. Plaats de haard overal waar u maar wilt.
 • checklist Strakke en moderne designs.
 • checklist Favoriet bij interieurdesigners.
 • checklist Weinig onderhoud.
 • checklist Goed in te bouwen.

Bio-ethanolhaarden voor de sfeer of ook als bron van warmte?

Een bio-ethanolhaard wordt vaak primair als stijlvol sfeerelement gekozen. De haarden geven namelijk veel minder warmte af dan een haard die brandt op gas of hout. De hoeveelheid aan warmte die een bio-ethanolhaard afgeeft, is afhankelijk van het type, de brandstof en het aantal branders van de haard.

Type brander

Vlammen geven warmte. Een haard met een grotere brander geeft daarom meer warmte dan een haard met een kleinere brander. Maar een echte bron van warmte kunt u een bio-ethanolhaard niet noemen. Om een voorbeeld te geven is de warmteafgifte van Icon Fire Slimeline-haarden tussen de 2,5 en 9,8 kW/u. Waarbij de laagste capaciteit een ruimte tot 26m2 verwarmt en de hoogste capaciteit slechts een ruimte tot 77m2.

Kwaliteit bio-ethanol

Naast het type haard speelt ook de kwaliteit van het brandstof een rol in de warmteafgifte. Bio-ethanol met een hoog zuiverheidspercentage geeft meer warmte dan brandstof waarbij dit percentage lager ligt. Ook brandt een brandstof met een hoog zuiverheidspercentage mooier.

Afbeelding

Type en soorten bio-ethanolhaarden

Bio-ethanolhaarden zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er:

Inbouw haarden Een veel gekozen bio-ethanolhaard is een inbouwhaard. De haard wordt ingebouwd en zo prachtig geïntegreerd in uw kamer. Met een doordacht ontwerp en goed advies zorgt u ervoor dat uw inbouwhaard perfect aansluit bij uw interieur. Inspiratie nodig? Laat een interieurdesigner met u meedenken!
Vrijstaande kachels Met een bio-ethanolhaard bent u niet afhankelijk van een afvoerkanaal. U kunt de haarden daarom overal plaatsen waar u wilt. Integreer een bio-ethanolhaard van Icon Fires in een vrijstaande ombouw of kies voor een vrijstaande haard van Cocoon Fires. Deze haarden hebben een prachtig ontwerp en staan op een fraai vormgegeven voet. Ook zijn ze draagbaar en daardoor makkelijk te verplaatsen!
Hangende haarden Bio-ethanolhaarden kunnen ook hangend gemonteerd worden. Een interieurdesigner kan bijvoorbeeld een prachtige en creatieve oplossing ontwerpen. Of kies voor de sfeervolle hangende haard van Cocoon Fires. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Type vuurzicht

Er zijn meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Bij een fronthaard kijkt u via de voorzijde naar het vuur.
2-zijdige haard of hoekhaardDit type haard is in een hoek van een muur ingebouwd. Via zowel de voorzijde als een zijkant geniet u van het vlammenspel.
3-zijdige haard Bij dit type haard kijkt u zowel via de voorzijde als via beide zijkanten naar het vlammenspel.
4-zijdige haard Bij dit type haard heeft u rondom zicht op het vuur.
Doorkijk-/ tunnelhaard: Bij een tunnelhaard kijkt u door de haard heen. Een doorkijk- of tunnelhaard wordt vaak in een wand geplaatst en verbindt twee ruimtes met elkaar.

Duurzaam

Bio-ethanol, beter bekend als alcohol, is een volledig biologisch brandstof dat wordt gewonnen uit fermentatie van plantaardige grondstoffen zoals mais, rogge, suikerbieten, koolzaad en tarwe. Tijdens het verbranden van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid onschadelijke kooldioxide vrij. Een rookafvoerkanaal is daarom ook niet nodig.

Ontdek onze merken

Naast bio-ethanolhaarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, houtkachels, pelletkachels en elektrische haarden van merken zoals:

Leer alles over bio-ethanolhaarden in ons kenniscentrum

Een bio-ethanolhaard is een investering. Maar hoe kiest u de haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Waar moet u op letten tijdens de installatie van een bio-ethanolhaard? Laat u adviseren door één van onze adviseurs in ons Experience Center of bezoek het kenniscentrum op onze website met veel interessante artikelen. Lees bijvoorbeeld:

Alles wat u moet weten over de nieuwe gasketelwet!
Bent u op zoek naar een gashaard of kachel? Of bent u zelf installateur? Dan is het goed om te weten dat per 1 april 2023 niet iedereen zomaar een gashaard of kachel mag installeren. Vanaf dan geldt namelijk de nieuwe gasketelwet.
De opties bij een gashaard
Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u hier graag meer over! 
Wat zijn de kosten van een gashaard of gaskachel?
De aankoop van een kachel is een investering voor een lange tijd. Daarom is een goede voorbereiding erg handig. Hieronder staan de meest relevante aandachtspunten voor u uitgelegd.
Veel gestelde vragen over schoorsteenkanalen en rookgasafvoeren
Als ik een bestaand schoorsteenkanaal heb, kan ik deze dan voor de rookgasafvoer gebruiken? Of het bestaande schoorsteenkanaal kan blijven, is afhankelijk van de afmetingen van het bestaande kanaal.
Welke varianten gashaarden zijn er?
Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte verspreidt zich en het genieten kan beginnen.
Een roomdivider: hip en functioneel!
Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende ruimtes met vanaf beide kanten prachtig zicht op het vuurspel. Zo geniet u optimaal van sfeer én warmte.
Help! Welke kachel of haard kies ik met een renovatie?
Wordt uw huis gerenoveerd en wilt u ook de gezelligheid van een haard of kachel in huis? Dat kan! Wij bespreken hieronder een aantal mogelijkheden:
Veelgestelde vragen over bio-ethanolhaarden
Is een haard of kachel eenvoudig uit te breiden?

De meeste haarden en kachels kunt u geheel naar wens samenstellen. Laat u adviseren door een haarden- en kachelspeciaalzaak. Zij weten exact welke mogelijkheden er zijn. 

Hoe werkt een bio-ethanol haard?

Voor vuur is brandstof, zuurstof en warmte nodig. Waar een houtkachel gebruik maakt van hout als brandstof en een gashaard van gas, maakt een bio-ethanolhaard gebruik van de brandstof bio-ethanol. Bio-ethanol is een brandbare vloeistof dat gemakkelijk ontsteekt en eenmaal brandend, prachtige vlammen geeft. Omdat bio-ethanol een licht ontvlambaar vloeistof is, is het verstandig om een veilig apparaat te gebruiken. Deze toestellen hebben speciale technieken en materialen zoals keramisch wol die het gebruik van een bio-ethanolhaard veilig maken. Dit wol zuigt de vloeistof op en zorgt dat het niet rechtstreeks in contact komt met het vuur. 

Wat zijn de voordelen van een bio-ethanolhaard?

Een bio-ethanolhaard kent veel voordelen. Zo hoeft u geen rekening te houden met een afvoerkanaal. De haarden geven namelijk geen rook en zijn daardoor overal te plaatsen.  Bijvoorbeeld in de badkamer, slaapkamer, keuken of de woonkamer. Alles is mogelijk. Bio-ethanol is ook nog eens milieuvriendelijk. Bij de verbranding ervan komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. De vloeistof wordt gewonnen uit plantaardige grondstoffen zoals mais, koolzaad, tarwe, suikerbieten en rogge. En last but not least; de strak vormgegeven haarden zijn ook nog eens eenvoudig in gebruik en voegen luxe en sfeer toe aan elk interieur. 

Welke type bio-ethanolhaarden zijn er?

Er zijn veel verschillende bio-ethanolhaarden verkrijgbaar. Er zit veel verschil in kwaliteit en veiligheid tussen deze haarden. Bio-ethanol is een zeer licht ontvlambare vloeistof waar extra zorgvuldig mee opgegaan moet worden. Het is daarom aan te raden om voor een veilig apparaat te kiezen. Deze zijn verkrijgbaar bij haardenspeciaalzaken. Een veilige haard maakt gebruik van keramisch wol of steen die het bio-ethanol vloeistof opzuigt. Het vuur en het vloeistof staan hierdoor niet direct met elkaar in contact en het bio-ethanol kan niet lekken. Er zijn verschillende soorten bio-ethanolhaarden verkrijgbaar. Van strakke branders die u prachtig in uw interieur kunt verwerken tot vrijstaande of hangende haarden.

Is een bio-ethanolhaard duurzaam?

Een bio-ethanolhaard is een duurzame bron van sfeer. Het branden van bio-ethanol geeft geen rook en produceert alleen waterdamp en een zeer geringe hoeveelheid van het niet schadelijke kooldioxide. Bio-ethanol, beter bekend als alcohol, is een volledig biologisch brandstof die wordt gemaakt door fermentatie van plantaardige grondstoffen zoals mais, koolzaad, tarwe, suikerbieten en rogge. Bio-ethanol is dus een zeer duurzame brandstof. 

Hoe lang brandt een bio-ethanolhaard?

Hoe lang een bio-ethanolhaard brandt, hangt helemaal af van het vermogen van de haard. Hoe groter dit vermogen, hoe meer brandstof het toestel verbruikt. Om een voorbeeld te geven; een bio-ethanolhaard van Cocoon Fires met een vermogen van 3 kW/u brandt 3 uur met 1 liter brandstof. Een grotere haard van Icon Fires met een vermogen van 9,8 kW/u brandt 1 uur met een liter bio-ethanol. Vaak hebben deze haarden dan ook grotere brandstoftanks dan de kleinere bio-ethanolhaarden. 

Hoeveel warmte geeft een bio-ethanolhaard af?

Een bio-ethanolhaard wordt vaak primair als stijlvol sfeerelement gekozen. De haarden geven namelijk veel minder warmte af dan een haard die brand op gas of hout. De hoeveelheid aan warmte die een bio-ethanolhaard afgeeft, is afhankelijk van het type, de grootte en het aantal branders van de haard. 

Bio-ethanolhaard kopen? Bezoek ons Experience Center

Een bio-ethanolhaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de bio-ethanolhaard van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels, waarvan een groot deel brandend staat opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur met bio-ethanol brandt en laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste bio-ethanolhaard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google