Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte verspreidt zich en het genieten kan beginnen.

Soorten gashaarden

De gashaarden zijn in het bezit van de modernste technieken en ook worden de branders zo nu en dan vernieuwd. Zo doet een gaskachel bijna niet onder voor het vuur van een houtkachel.

De volgende varianten bestaan:

  • Vrijstaande kachel
  • Hangende haard
  • Inbouwhaard
  • Inzethaard
  • Buitenhaard

We zullen hieronder toelichten wat de verschillende varianten karakteriseert.

Vrijstaande kachel

Een vrijstaande kachel is een echte eyecatcher. Dit model zorgt ervoor dat iedereen rondom het vuur kan zitten. Deze kachels zijn niet afhankelijk van een muur en kunnen op elke plek in de ruimte worden geplaatst. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Er zijn een paar modellen die zelfs draaibaar zijn. U kunt dan zelf bepalen vanaf welke kant u van de sfeer en warmte wilt genieten

 

Hangende haard

Als uw ruimte beperkt is voor een gaskachel, dan is de hangende haard een goede optie om toch te kunnen genieten van de sfeer die een kachel geeft. Een hangende haard lijkt minder op de voorgrond te staan door het ruimtelijke effect dat ze geven.

 

Inbouwhaard

Houdt u van modern en van gemak? Dan is de inbouwhaard precies wat u zoekt. Deze kan namelijk op een strakke manier ingebouwd worden. De ombouw kan dan nog naar keuze geschilderd worden. Zo kunt u uw ruimte de uitstraling geven die het verdient. Houdt u juist meer van een klassieke haard? Dan is een inbouwhaard ook uitermate geschikt. Deze kan namelijk goed gecombineerd worden met een schouw.

 

Inzethaard

Heeft u in uw bestaande situatie al een schouw en wilt u alleen de haard vervangen? Dan is vaak de inzethaard de beste optie. Wanneer een open haard vervangen wordt, dan is dit meestal door een inzethaard. De inzethaard is ontworpen voor bestaande situaties en kan in veel gevallen met een kleine aanpassing in de bestaande ruimte geplaatst worden. Omdat de afvoer van binnenuit aangesloten wordt, hoeft er weinig weggebroken te worden. Zo is er voor elke situatie een geschikte haard mogelijk.

 

Tuinhaard

Het wordt wat later op de avond en het begint koeler te worden. Wat is er nou beter dan op zo’n moment de tuinhaard aan te zetten? Zo kunt u buiten blijven genieten van de warmte en sfeer die de haard te brengen heeft. U kunt deze kachel overal in de tuin neerzetten en hij is ook gemakkelijk te verplaatsen. Er kan een levensecht vuurbeeld neergezet worden door het gebruik van de modernste technieken. Er zijn twee verschillende situaties mogelijk wat betreft de gastoevoer; de situatie waarbij de gastoevoer via een gasfles komt of de situatie waarbij de haard direct op de aardgasleiding is aangesloten.

 

Bent u benieuwd geworden naar deze haarden? Kom gerust een keer langs bij ons Experience Center in Lunteren voor advies op maat.