Pelletkachels

Pelletkachels

Sfeer en comfort komen samen

Bent u op zoek naar een duurzame manier van stoken? En houdt u van gemak? Dan is een pelletkachel wat voor u. Deze kachels zijn namelijk niet alleen milieuvriendelijk, maar ook eenvoudig te bedienen. Ontdek alle gemakken van de Lees meer

Bent u op zoek naar een duurzame manier van stoken? En houdt u van gemak? Dan is een pelletkachel wat voor u.

Deze kachels zijn namelijk niet alleen milieuvriendelijk, maar ook eenvoudig te bedienen. Ontdek alle gemakken van de pelletkachels zelf.

Lees minder

Type pelletkachels

adjustments Filters
Pellets
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

De pelletkachel

Wat is een pelletkachel en waar moet u allemaal op letten bij het aanschaffen? Een pelletkachel brandt op pellets: dat zijn kleine, samengeperste stukjes resthout in de vorm van korrels. Elke pelletkachel beschikt over een reservoir van 5-15 kilo. De kachel regelt zelf de aanvoer van de pellets. Daarnaast is een pelletkachel eenvoudig te bedienen en naar wens in te stellen. U regelt makkelijk de gewenste temperatuur van kachel.

Pelletkachels realiseren een hoog rendement

Het grote verschil tussen een pelletkachel en een houtkachel is dat u in verhouding minder brandstof nodig hebt voor dezelfde hoeveelheid warmte. Het rendement van een pelletkachel is door de hoge verbranding met houtpellets veel hoger. Er zijn pelletkachels in de markt die een rendement van wel 97 procent behalen. Dat is ongekend hoog voor een haard of kachel.

Computergestuurde kachel

Een pelletkachel is een computergestuurde kachel. Veel dingen gaan automatisch, zo wordt gemeten hoe warm het in de kamer is, hoeveel pellets er bij het vuur moeten, maar ook of de afvoer van rookgassen nog goed gaat. Zo kunnen we wel stellen dat een pelletkachel een modern toestel is. Techniek is altijd leuk, maar het is vaak ook complex. Zo ook bij een pelletkachel. Er kan zich in de software een storing voordoen. Het team van HAVÉ Verwarming staat dan graag voor u klaar om u service op maat te verlenen en u in dit geval te helpen.

De voordelen van een pelletkachel

Pelletkachels zijn kachels die een echt houtvuur bieden en ook van alle gemakken zijn voorzien . De belangrijkste voordelen zijn:

 • checklist Het gemak
 • checklist Laag in de kosten
 • checklist Eenvoudig te bedienen
 • checklist Milieubewuste keuze
 • checklist Gebruiksvriendelijk
 • checklist Echt houtvuur

Het verschil tussen een lucht- en CV-pelletkachel

We kunnen de pelletkachels globaal indelen in twee groepen.

Lucht pelletkachel

Bij een lucht pelletkachel wordt er warme lucht verspreid door de ruimte waarin de kachel zich bevindt.

CV-pelletkachel

De naam zegt het al een beetje. Bij een CV-pelletkachel wordt de kachel aangesloten op de CV. De kachel produceert warm water dat via de centrale verwarming het huis verwarmt.

Afbeelding

Type en soorten pelletkachels

Pelletkachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er:

Inbouw pelletkachels Een inbouw pelletkachel wordt ingebouwd en zo prachtig geïntegreerd in uw kamer. Met een doordacht ontwerp en goed advies zorgt u ervoor dat uw inbouw pelletkachel perfect aansluit bij uw interieur.
Inzet pelletkachels Heeft u al een haard en/of schoorsteen? Een inzet pelletkachel biedt uitkomst! De ombouw kan (vaak) blijven staan en u kunt genieten van de laatste technieken, zoals een prachtig vlammenspel en bediening via afstandsbediening of smartphone. Let wel: laat u vooraf goed informeren over de mogelijkheden. Een inzet gashaard is niet altijd mogelijk.
Vrijstaande pelletkachels

De vrijstaande kachel is de meest voorkomende soort als het gaat om pelletkachels. Bij deze optie hoeft u niet te verbouwen en kan de kachel precies worden geplaatst waar u hem graag wilt hebben.

Type vuurzicht

Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Bij een fronthaard kijkt u via de voorzijde naar het vuur.
2-zijdige haard of hoekhaard Dit type haard is in een hoek van een muur ingebouwd. Via zowel de voorzijde als een zijkant geniet u van het vlammenspel.
3-zijdige haard Bij dit type haard kijkt u zowel via de voorzijde als via beide zijkanten naar het vlammenspel.
4-zijdige haard Bij dit type haard heeft u rondom zicht op het vuur.
Doorkijkhaard- of tunnelhaard Bij een doorkijk- of tunnelhaard kijkt u door de haard heen. Een doorkijk- of tunnelhaard wordt vaak in een wand geplaatst en verbindt twee ruimtes met elkaar.
Roomdivider haard Een roomdivider plaatst u op een hoek van een muur. Bij dit type haard kijkt u, net als bij een tunnelhaard, door de haard heen. Op deze manier worden de twee ruimtes gesplitst

Duurzame warmtebron

Let u graag op uw portemonnee én het milieu? Dan is een pelletkachel echt iets voor u! Bij pelletkachels worden de pellets vanzelf aangevuld wanneer de brandkamer leeg lijkt te raken.

Omdat hierdoor altijd het juiste aantal pellets worden verbrand, hebben pelletkachels een schone verbranding en een hoog rendement. Dat betekent dat de kachel minder CO2 uitstoot en er minder asresten overblijven. Ontdek nog meer voordelen over pelletkachels in ons kenniscentrum!

Het juiste vermogen pelletkachel

Let bij het kiezen van de ideale pelletkachel ook op het benodigde vermogen. Afhankelijk van de functie, ruimte en isolatie is een ander vermogen aanbevolen. Lees hier meer over het kiezen van het juiste vermogen pelletkachel. Op zoek naar een specifiek vermogen? Bekijk hier ons aanbod 1kW, 2kW, 3kW, 4kW, 5kW, 6kW, 7kW, 8kW, 9kW, 10kW, 11kW, 12kW, 13kW, 14kW en 15kW pelletkachels.

Ontdek onze merken

Naast pelletkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals houtkachels, gashaarden, elektrische haarden en bio-ethanolhaarden van merken zoals:

Leer alles over pelletkachels in ons kenniscentrum

Een pelletkachel is een investering. Maar hoe kiest u de pelletkachel die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Wat is het verschil tussen een lucht- en een cv-pelletkachel? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
Waarom kiezen voor een pelletkachel?
Een pelletkachel is een kachel die brandt op pellets. Pellets zijn geperste houtkorrels die van schoon afvalhout komen.
Dé Altech pelletkachel
Na het succesverhaal van de speksteen houtkachels, heeft Altech besloten om ook pelletkachels op de markt te brengen. Op deze manier komen ze de overheid en de consument tegemoet in een milieuvriendelijkere kachel. 
Pelletkachel versus houtkachel
Hieronder lichten wij toe wat de verschillen zijn tussen de pelletkachel en de houtkachel:  
Subsidie op pelletkachels stopt!
Sinds 1 januari 2016 bood de overheid een subsidie aan voor de aankoop van een pelletkachel. Helaas wilde de overheid deze subsidie niet langer ondersteunen. Per 1 januari 2020 is deze subsidieregeling dan ook geschrapt.
Hoeveel geluid maakt een pelletkachel?
Pelletkachels hebben veel voordelen, maar een nadeel is het geluid dat deze kachels kunnen maken. We hebben hieronder de informatie over het geluid van pelletkachels voor u op een rijtje gezet.
Welk type buitenhaard past bij mij?
Het is volop mooi weer in Nederland en de vakantie staat weer voor de deur. Dat betekent buiten genieten, bijvoorbeeld in uw eigen tuin. Met de warmte van een buitenhaard geniet u nog meer van de zomerse momenten.
Veelgestelde vragen over pelletkachels
Is een haard of kachel eenvoudig uit te breiden?

De meeste haarden en kachels kunt u geheel naar wens samenstellen. Laat u adviseren door een haarden- en kachelspeciaalzaak. Zij weten exact welke mogelijkheden er zijn. 

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. De kachel is computergestuurd en uitgerust met een reservoir voor pellets. Wanneer men de kachel opstart worden deze pellets getransporteerd naar de verbrandingskamer middels een voedingsschroef. De pelletkachel ontsteekt automatisch via een ontstekingspatroon. Zo is elke pelletkachel uitgerust met minimaal een gloeistaaf. Tijdens het opwarmen realiseert deze gloeistaaf zoveel hete lucht dat de inmiddels fijn gemalen pellet, vlam vat. De gewenste temperatuur en de warmteregeling kan de gebruiker zelf regelen via de ingebouwde LED-display, een afstandsbediening of via de mobiele telefoon. 

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft veel voordelen. De kachels zijn gebouwd om een hoog rendement te kunnen leveren en branden erg efficiënt. Ze zijn daarmee een perfecte bron van warmte. Doordat de kachels computergestuurd zijn, vindt er altijd een goede verbranding plaats. De kachels stoken daardoor ook schoner. Pelletkachels zijn ook gebruiksvriendelijk. De gewenste temperatuur en de warmteregeling kan de gebruiker eenvoudig zelf regelen via een ingebouwde LED-display, een afstandsbediening of via de mobiele telefoon. De kachel hoeft, afhankelijk van het gebruik, maar eens in de zoveel tijd te worden bijgevuld met pellets. 

Wat is het vermogen van een pelletkachel?

Pelletkachels staan bekend om het leveren van een hoog rendement. Ze zijn een ideale en duurzame warmtebron. Hoeveel vermogen een pelletkachel exact levert, hangt af van het type toestel en op welke stand u de kachel brandt. Het vermogen kan variëren van circa 2 kW tot wel 24 kW bij een pelletkachel die is aangesloten op de centrale verwarming. Vraag een specialist naar de mogelijkheden. 

Welke merken pelletkachels zijn er?

Er zijn verschillende merken pelletkachels. Bij HAVÉ verwarming zijn uitsluitend de beste merken verkrijgbaar die voldoen aan kwaliteitsnormen. Deze kachels scoren bijvoorbeeld hoog in duurzaamheid, rendement en gebruiksgemak. Merken pelletkachels die voldoen aan deze normen zijn: Altech, Duroflame, EdilkaminJacobus en Thermorossi. Kom gerust langs in ons Experience Center met het grootste assortiment aan haarden en kachels. Onze specialisten helpen u graag. 

Wat kost een pelletkachel?

De prijzen van een pelletkachel lopen uiteen van circa €1500 tot €8000 euro, exclusief aansluitkosten. Het type, de gebruikte materialen en de extra opties hebben invloed op de prijs. Wit u weten wat de mogelijkheden zijn en wat een specifiek toestel kost, inclusief aansluiting? Laat u dan adviseren door een haardenspeciaalzaak. Zij kunnen de exacte kosten voor uw situatie berekenen. 

Kan een pelletkachel het hele huis verwarmen?

Om het hele huis te verwarmen met een pelletkachel heeft u een CV pelletkachel nodig. Een CV pelletkachel kan samenwerken met de CV of deze zelfs helemaal vervangen. Met een gewone (lucht) pelletkachel kan maar één ruimte verwarmd worden. 

Pelletkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een pelletkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de pelletkachel van uw dromen vindt, is een bezoek aan ons 1.200 m² grote Experience Center meer dan de moeite waard. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachel, waarvan een groot deel brandend staat opgesteld. Ontdek zelf de voordelen van een pelletkachel, ervaar het gemak van deze kachels en bewonder het prachtige vlammenspel. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste pelletkachel vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google