Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u hier graag meer over! 

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van een gashaard

Een haard of kachel op gas, zowel een nieuw exemplaar als een inbouwmodel, bieden vele voordelen. Daarbij zijn gashaarden tegenwoordig amper meer te onderscheiden van een echte houthaard. Het vlammenspel worden met de dag realistischer en sfeervoller en zorgt met een levendig en kleurrijk vlammenspel voor bijzonder effect. 

Met een gashaard in huis zit u er altijd goed bij. In tegenstelling tot een houtkachel hoeft u zich geen zorgen te maken over brandstof. En daarbij zijn gashaarden een stuk gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. De kans is groot dat u uw gashaard vaker ‘eventjes’ aanzet, dan dat u de houtkachel zou aansteken. Niet onbelangrijk, het opstarten van een gashaard is tegenwoordig ook niets meer dan het indrukken van een enkele knop op de afstandsbediening. Of nog eenvoudiger via uw smartphone, bij vrijwel elke fabrikant is dit tegenwoordig mogelijk!

Ervaar het gemak van de gashaard

Kiest u voor een gashaard, dan kiest u voor gemak. Gashaarden zijn namelijk zeer eenvoudig te bedienen en te regelen. De meeste gashaarden worden ontstoken met een afstandsbediening. De haard wordt dan geleverd inclusief een set met een handzender (de afstandsbediening) en een ontvanger. De ontvanger staat in verbinding met de haard of kachel en is meestal weggewerkt achter het serviceluik. Bij sommige gaskachels zit de ontvanger direct onder de haard of het plateau, of is hij weggewerkt in een meubel, koof of boezem.

De moderne gashaard is voorzien van (ontspiegeld) glas

Tegenwoordig is de gas openhaard met ruit de haard die de meeste mensen kiezen. Bij dit systeem is de gashaard altijd voorzien van een ruit. Dit is veiliger, maar doet niets af aan de sfeer en beleving. Om de haard een nog realistischer vlammenspel te geven, zijn gashaarden vaak ook te verkrijgen met ontspiegeld glas. Dit glas zorgt ervoor dat het vlammen niet spiegelen en zorgt voor een realistischer en rustiger vlammenbeeld. Het glas maakt het vuur niet alleen realistischer, maar zorgt ook voor extra veiligheid. 

Van afstandsbediening tot branderbed, een gashaard biedt veel opties.

Een gashaard is vaak helemaal naar smaak en wens te maken. Zo kunt u bij vrijwel alle gashaarden kiezen uit vele extra opties die vaak het gebruikersgemak en de realistische uitstraling van de haard vergroten. Veel voorkomende opties zijn:

  • Ontspiegeld glas: zorgt ervoor dat de vlammen niet weerspiegelen in het glas wat zorgt voor een rustiger en realistischer vlammenspel
  • Afstandsbediening: de haard eenvoudig bedienen en regelen middels een afstandsbediening
  • Wifi-module: een module die ervoor zorgt dat de haard te bedienen is via uw smartphone middels een app
  • Houtset: een gashaard is vaak in te richten naar eigen smaak
  • Inbouwkaders: de (sier)kaders om de haard heen 

Bepaal zelf welke sfeer u met een gashaard in huis haalt

Wat voor sfeer een gashaard uitstraalt is voor een groot gedeelte afhankelijk van het branderbed, ofwel het vuurbed. Deze sfeer wordt niet alleen bepaald door de brander die de vlammen realiseert maar ook de inrichting van de haard. Kies voor authentieke houtblokken of ga voor strak en kies voor een haardinrichting met stenen.

Inrichting met authentieke houtstammen

Inrichting met stijlvolle kiezelstenen

Kies voor gloeiwol en geef uw haar een extra sfeervolle uitstraling

Gloeiwol is een metalen vezelproduct dat is ontworpen om mooie gloed aan het vuurbeeld van een gashaard te geven. Wanneer de dunne vezels in aanraking komen met vuur gloeien deze op. Zo realiseert u een nog mooier vlammenspel!

Geef een gashaard een extra upgrade door zelf de achterwand te kiezen

En vaak is het bij gashaarden mogelijk om te kiezen tussen verschillende achterwanden. In sommige gevallen (bij front- of hoekhaard gaat dit ook om de zijwand(en)). Op deze manier kunt u uw haard verder naar uw wensen specificeren en speciale eigenschappen geven. Standaard is de achterwand gemaakt van zwart staal, maar gashaarden zijn vaak ook uit te rusten met een ceraglass achterwand. Of soms ook met ander motieven zoals steen. Leer er hier meer over.

Bekijk onze gashaarden in ons Experience Center

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van gashaarden? Kom langs bij ons Experience Center in Lunteren, laat u adviseren door de specialisten en bekijk de hele collectie.