Bij diverse merken en types gashaarden is het mogelijk om verschillende achterwanden te kiezen, en bij front- of hoekhaarden soms ook de zijwanden. Hierdoor kunt u de haard verder personaliseren en unieke eigenschappen geven.

Standaard achterwand

De standaard achterwand is meestal staal en vlak zwart. Soms wat meer richting antraciet. Zoals de toevoeging standaard al doet vermoeden kost dit geen extra geld. In een aantal gevallen is een Ceraglass achterwand standaard.

Ceraglass achterwand

De Ceraglass achterwand is een zwart spiegelende plaat. Deze achterwand (en soms dus zijwand(en)) zorgt voor een extra dieptewerking. Doordat de vlammen gekopieerd worden ontstaat er een voller vuur. Vaak wordt deze wand ook toegepast bij haarden die wat ondieper zijn zoals verschillende haarden van Element4. Maar ook bij andere haarden kan het een sjieker uiterlijk geven. Wel is het zaak om in de gaten te houden hoeveel lichtinval u heeft op de plek waar de haard staat. Zoals aangegeven is het een spiegelende plaat. Dat betekent dus dat daglicht er ook in weerspiegeld wordt.

Steen achterwand

De stenen achterwand kan een haard een klassieker uiterlijk geven. Vaak heeft een merk twee soorten zoals bijvoorbeeld naturel en klassiek. Naturel is dan vaak een wat grotere steen en klassiek kleiner en roder. 

Achterwanden bekijken

Het is dus niet bij alle gashaarden mogelijk om voor een bepaalde achterwand te kiezen. In ons grote Experience Center kunt u verschillende achterwanden bewonderen.