Keuzehulp

Ontdek welke haard of kachel het beste bij u past!

Bekijk onze volledige collectie have-arrow Bezoek ons Experience Center have-arrow Wij helpen u graag verder met een advies op maat

Hoe uw interieur er ook uitziet, bij HAVÉ Verwarming vindt u altijd een haard of kachel die bij u past. Alleen welke haard past bij u? De keuze is reuze en dat maakt het er niet makkelijker op om tot een keuze te komen. Bij HAVÉ denken we graag met u mee en helpen wij u verder in uw zoektocht naar de ideale haard of kachel.

Wilt u alles weten over haarden en kachels?

In ons kenniscentrum vindt u allerlei artikelen over haarden en kachels, verantwoord stoken en verschillende brandstofsoorten. Leer meer over deze onderwerpen in ons kenniscentrum en ontdek welke haard bij u past!

Bezoek ons kenniscentrum have-arrow

Onafhankelijk advies nodig?

Ontmoet de gepassioneerde experts van HAVÉ Verwarming, laat u adviseren en kies de haard of kachel die het beste bij u past!

Maak kennis have-arrow

Benieuwd naar de volledige collectie?

Ontdek de alle haarden en kachels online

Bekijk de collectie have-arrow

In alle soorten en maten

Welk type haard of kachel past bij u?

De keuze voor hout als brandstof

Er zijn veel redenen om te kiezen voor hout als brandstof voor uw haard. Want de geur van hout dat ruik je, dat hoor je knapperen en dat voel en ervaar je in de vorm van warmte wanneer u aan het stoken bent. De geur, een knetterend vuur en een indrukwekkend vlammenspel. Wanneer mensen denken aan een kachel, dan denken ze aan snel aan een houtkachel. Hout is namelijk bij veel mensen dan ook het vertrekpunt van de zoektocht naar een haard of kachel.

Heeft u er geen problemen mee om hout te verwerken en op te slaan? Dan is een houtkachel de juiste keuze voor u! Want met haard gestookt op hout geniet u uw leven lang van de unieke sfeer van een echt houtvuur in huis. Daarnaast is de keuze voor een houtkachel of houthaard ook perfect wanneer u wilt gaan voor een energieneutraal huishouden. Hout is namelijk een hernieuwbare energiebron.

Lees meer over houtkachels have-arrow

De keuze voor gas als brandstof

Welke stijl heeft uw huis? Wat u ook wilt creëren, de keuze voor gas al brandstof is altijd goed. Een gashaard is namelijk een schone en praktische sfeermaker. Naast een heerlijke warmte haalt u ook veel sfeer in huis. En dat slechts met een paar klikken, want met een afstandsbediening voelt u zich helemaal de koning te rijk. Die luxe is niet het enige, want gashaarden staan ook bekend om hun veiligheid.

En hoe het zit met gas? Gaat Nederland van het gas af? Wanneer gaat dit gebeuren? Voor bijna alle woonhuizen blijft aardgas de komende vijftien jaar gewoon beschikbaar. Een gashaard is en blijft dus een prima investering. Mocht aardgas geen optie voor u zijn? Geen probleem, dan kunt u nog altijd kiezen voor een gashaard op propaan.

Wat uw situatie ook is, bij HAVÉ vindt u een enorm aanbod aan gaskachels. Van stijlvolle inbouw gashaarden tot vrijstaande gaskachels en inzet gashaarden. Voor ieder wat wils!

Lees meer over gaskachels have-arrow

De keuze voor elektrisch als brandstof

Zorgeloos genieten van een prachtig vlammenspel? Dan is een elektrische haard de perfecte oplossing. Elektrische haarden doen vandaag de dag nauwelijks meer onder voor een haarden met een echt vuur. Het vlammenspel van elektrische haarden wordt steeds realistischer. Dat in combinatie met de vele voordelen van elektrisch als brandstof maakt hem geschikt voor elke situatie.

De installatie van een elektrische kachel is zeer snel en eenvoudig. Een standaard stopcontact en een geschikte plek zijn alle ingrediënten die u nodig hebt voor de aansluiting. Een ander voordeel van de elektrische haard: het geeft geen rommel. U verspilt geen tijd aan schoonmaak als gevolg van as of roet en u hebt geen houtopslag nodig. Kortom, u hoeft zich geen zorgen te maken over de brandstof en een elektrische haard kent geen onderhoud. Wat wilt u nog meer?

Leer meer over elektrisch haarden have-arrow

Een greep uit onze collectie haarden en kachels

Wanders Mata
Hangend
Niet opgesteld in showroom
€ 5.285
DRU Maestro 75 Tall Eco Wave tunnel gashaard
Inbouw
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
€ 7.940
Element4 Sky Large Roomdivider
Inbouw
Brandend in de showroom
€ 9.495
Charlton & Jenrick Purevision LPV8 Depot houtkachel
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 4.250

De keuze voor pellets als brandstof

Bent u op zoek naar een duurzame warmtebron? Kies dan voor een pelletkachel. Een pelletkachel realiseert namelijk een extreem hoog rendement. De verbranding van deze kachels is optimaal. Pelletkachels branden op pellets; dit geperste houtbrokken die gemaakt zijn van plantaardig restmateriaal.

Naast dat een pelletkachel een milieubewuste keuze is, bieden pelletkachels nog meer voordelen. Zo is zijn deze toestellen zeer eenvoudige te bedienen met enkele simpele handelingen stookt u de ruimte warm op de door u gewenste temperatuur. Een pelletkachel is te bedienen via een afstandsbieding, een app (vaak optioneel) of gewoon via de computer van de kachel zelf. Zo is niet alleen de temperatuur te regelen, maar ook voorgeprogammeerde tijden. Zo zit u er altijd warm bij!

Lees meer over pelletkachels have-arrow

De keuze voor bio-ethanol als brandstof

U wilt genieten van een écht vuur, maar door uw woonsituatie is het onmogelijk een rookkanaal te plaatsen? In dit geval bieden bio-ethanol haarden de uitkomst. Deze haarden zijn reukloos en veilig te plaatsen zonder rookkanaal. Door de eenvoud van de haard en de plaatsing is er een leuke bijkomstigheid; een bio-ethanol haard is stukken goedkoper is dan een “echte” haard.

Maar wat is bio-ethanol nou precies? Bio-ethanol is een volledig biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. De brandstof is relatief goedkoop, een avondje stoken kost ongeveer anderhalve euro. Het is dus op een verantwoorde manier genieten van een duurzaam vuur!

Lees meer over bio-ethanolhaarden have-arrow

Uw zoektoch naar de ideale haard begint op Kachels.nl

De zoektocht naar de ideale haard of kachel begint op Kachels.nl. Dit is een online inspiratieplatform waar u stijlideeën voor kachels en haarden kunt ontdekken en bewaren. Kachels.nl helpt u om op het internet te ontdekken wat u mooi vindt. Op Kachels.nl kunt u de mooiste afbeeldingen van haarden en kachels ontdekken en bewaren. Helemaal afgestemd op uw eigen stijl.

Ontdek het zelf op Kachels.nl have-arrow

Onze merken

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Bekijk het merkenoverzicht.

Raak geïnspireerd door de grote collectie haarden en kachels van HAVÉ Verwarming

Breng een bezoek aan hét Experience Center van Nederland en ervaar de grootste collectie brandend opgestelde haarden en kachels.

Bezoek Bezoek HAVÉ have-arrow
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google