Vrijstaande kachel

Vrijstaande kachel

Sfeer en comfort komen samen

Met een vrijstaande kachel bent u het meest flexibel. Ten opzichte van een inbouwhaard kunt u een vrijstaande kachel makkelijker verplaatsen of vervangen.Daarbij ligt de investering die nodig is bij een vrijstaande kachel meestal lager dan Lees meer

Met een vrijstaande kachel bent u het meest flexibel. Ten opzichte van een inbouwhaard kunt u een vrijstaande kachel makkelijker verplaatsen of vervangen.

Daarbij ligt de investering die nodig is bij een vrijstaande kachel meestal lager dan bij een inbouwhaard. Lees minder

adjustments Filters
Vrijstaand
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

Flexibel met een vrijstaande kachel

Met een vrijstaande kachel, bent u zeer flexibel. Afhankelijk van de plaatsing van een eventueel rookafvoerkanaal kunt u de vrijstaande kachel plaatsen waar u maar wilt. Ook is het niet nodig om de kachel in te bouwen zoals dat wel het geval is bij een inbouw- of inzethaard. U bespaart hiermee op installatiekosten. Benieuwd naar de mogelijkheden en welke vrijstaande houtkachel voor u het meest geschikt is? Bezoek ons Experience Center!

Bezoek Experience center have-arrow

Types en soorten haarden en kachels

Kachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er vrijstaande kachelsinbouwhaardeninzethaarden en hangende haarden. Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen. We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Type vuurzicht vrijstaande kachels

Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Geniet van een prachtig vooraanzicht op het vlammenspel met een fronthaard. 
2-zijdige haard of hoekhaard De naam zegt het al, een hoekhaard wordt op een hoek geplaatst. Hierdoor kijkt u zowel via de voorzijde als via een zijkant naar het vuur.
3-zijdige haard Een driezijdige haard heeft drie vensters en geeft een 180 graden zicht op het vuur. De haard wordt vaak in een ombouw geplaatst.
Doorkijk-/ tunnelhaard Bij een doorkijk-/ tunnelhaard kijkt u door de haard heen. De afwezigheid van een achterwand vergroot het ruimtelijk effect. Dit type haard is perfect om twee ruimtes stijlvol met elkaar te verbinden en wordt vaak in een wand geplaatst.

Verschillende brandstoffen vrijstaande kachels

Vrijstaande haarden en kachels zijn beschikbaar in de volgende brandstofsoorten: 

Vrijstaande houtkachel Altech

Ontdek onze merken

Naast houtkachels en -haarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, pelletkachels en elektrische haarden van merken zoals:

Leer alles over haarden en kachels in ons kenniscentrum

Een vrijstaande kachel is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Dergelijke vragen niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over vrijstaande houtkachels
Hoe dicht mag een houtkachel bij de muur staan?

Dat hangt af van het materiaal waarvan de muur is gemaakt. Als de muur gemaakt is van hout of gips, moet er minimaal 50 cm afstand tussen de kachel en de muur zitten. Heeft u een muur van beton of steen, is 15 centimeter voldoende. 

Wat is de zuinigste houtkachel? 

Een speksteenkachel is een goede optie wat betreft zuinige houtkachels. Door het speksteen hoeft u maar kort te stoken om lang te kunnen genieten van de warmte, waardoor u minder hout verbruikt. Lees hier nog meer voordelen van speksteenkachels.

Waar moet je op letten bij het kopen van een houtkachel?

Het is belangrijk om te weten wat het doel is van uw houtkachel. Wilt u wat meer sfeer in huis, of gaat het puur om het verwarmen van de ruimte? Daarnaast is het handig om te weten wat de m³ is van de ruimte waarin de kachel gaat staan en of uw woning goed is geïsoleerd. Met deze informatie kunnen onze verkoopspecialisten inschatten hoeveel vermogen de haard of kachel nodig zal hebben.

Kun je in elk huis een houtkachel plaatsen?

Ja dit kan. Wel moet er een rookgasafvoerkanaal aanwezig zijn, of aangelegd worden. Een houtkachel heeft namelijk een verticaal rookkanaal nodig die boven de nok van het huis naar buiten komt. Als er niet voldoende ventilatie in het huis aanwezig is, is het ook aan te raden om een externe luchttoevoer te installeren.

Wat kost een vrijstaande houtkachel?

De kosten van een vrijstaande houtkachel zijn heel verschillend. Er zijn houtkachels van €.1000,- maar ook van €8.000,- Dat heeft onder andere te maken met het materiaal van de kachel. Een vrijstaande houtkachel van plaatstaal is bijvoorbeeld goedkoper dan een kachel van speksteen. Daarnaast moet de kachel ook nog worden geplaatst door een installateur, waar natuurlijk ook kosten aan zijn verbonden.

Kachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een vrijstaande kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 kachels en haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google