Vind je dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Het succesvolle verhaal van Element4

Element4 is in 2006 opgericht door Benno de Groot en Jan Kempers. Vanaf het begin af aan hadden ze een doel: één van de meest vooruitstrevende fabrikanten van gashaarden worden. Vandaag de dag ontwerpt en fabriceert Element4 een breed assortiment gashaarden en elektrische haarden van hoge kwaliteit. De haarden van het merk zijn stijlvol, eenvoudig in gebruik en een aanwinst voor elk interieur.

Het succes van dit merk is niet alleen bij Nederland gebleven. Jan en Benno hebben van Element4 een succesvol merk gemaakt, het verder uitgerold buiten de grenzen van Nederland. Element4 levert namelijk niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Kortom, een succesvol merk opgericht door twee innovatieve ondernemers.

Bepaal zelf het vlammenspel en de warmte!

De haarden van Element4 beschikken over een uniek stukje techniek in vorm van de Quadburner. Dankzij de aanwezigheid van maar liefst 5 afzonderlijke branders is het mogelijk om zelf het vlammenspel en de warmte intensiteit van de haard te bepalen. Volgens Jan Kempers (Element4) is dit systeem een ware innovatie in de wereld van van gashaarden. Want er is geen enkel ander systeem van gashaarden die dit kan. Wanneer alle vijf de branders ingeschakeld zijn, realiseert de haard een indrukwekkend vlammenspel over de volle breedte van de haard. Dit zorgt in korte tijd voor enorme warmte en ziet er schitterend uit. Wanneer u juist wilt stoken op een zo laag mogelijk vermogen? Dan is het mogelijk om moeiteloos naar een bescheiden vlammenspel te schakelen waarbij de haard gebruik maakt van slechts twee branders.
 

Eenvoudig genieten

Volgens Jan Kempers (Element4) is het systeem verre van ingewikkeld. “Er zijn 5 afzonderlijke branders, die je op 4 manieren kunt combineren. Zo krijg je als gebruiker meer controle over het verbruik, het vlammenspel en de sfeer die je wilt creëren. Het ene moment heb je behoefte aan gezellige, volle vlammen en extra warmte. Een ander moment is een klein sfeervuurtje voldoende. Met de Quadburner is het maximaal regelbaar.

Lees meer

Perfectie op alle fronten

Element4 streeft naar perfectie. Perfectie op alle fronten, zo legt het merk de focus op het design en het gebruiksgemak. Een gashaard van Element4 functioneert niet alleen als een warmtebron, nee het is een designstuk met karakter en een verrijking van elk interieur. De perfectie van Element4 levert stijlvolle ontwerpen op die de unieke schoonheid van vuur volledig tot zijn recht laten komen.

Bekijk alle modellen

Eenvoudig de haard bedienen

Het bedienen van de haard wordt nog makkelijker. Met de ProControl app van Element4 kunt u uw gashaard eenvoudig bedienen met een smartphone of tablet. Het enige wat u nodig heeft is een ProControl upgrade set, met daarin onder andere een Element4 wifi box. Deze toepassing is geschikt voor alle gashaarden van Element4. Het regelen van de vlammen en warmte is nog nooit zo makkelijk geweest.

Ruimtebesparend

De gashaarden van Element4 zijn makkelijk in te bouwen. De toestellen vragen namelijk om weinig ruimte bij het inbouwen. Er zijn al modellen verkrijgbaar vanaf 25 centimeter inbouwdiepte. Omdat alle Element4 gashaarden gebruik maken van het ‘gesloten systeem’ principe is het mogelijk om ze vrijwel overal te plaatsen.

Ontspiegeld glas

Om het haardvuur nog realistischer te laten lijken zijn (bijna) alle Element4 haarden verkrijgbaar met ontspiegeld glas. Dankzij een speciale coating is dit glas vrijwel onzichtbaar. Zo lijkt het alsof er geen glas voor de haard zit. In combinatie met zeer realistische houtstammen en een geweldig vlameffect krijgt u de beleving van een "echte" open haard.

Bijzonder veel aandacht voor het houtset

Juist aan het houtset heeft Element4 extra aandacht besteed. Het is een gegeven dat een gezellige gashaard gedurende een half jaar weinig tot niet gebruikt wordt. De periode in de herfst en winter dat deze wel regelmatig aan staat is het vaak ook niet de hele dag. Dat betekent dat de inbouwhaard het grootste gedeelte van de tijd uit staat. Element4 hecht daarom veel waarde aan het houtset, want u wilt toch ook dat de haard er in ongebruikte stand mooi uitziet?

Bekijk alle modellen

De elektrische haarden van Element4

Element4 heeft recent een high-end serie met 15 elektrische haarden op de markt gebracht. Het gaat hierbij om de modellen Bidore, Modore en de Trisore die verkrijgbaar zijn als front, hoek of driezijdige haard. De nieuwe elektrische haarden zijn, net als de gashaarden, voorzien van een realistische houtset en standaard voorzien van AR-glas. De haarden hebben een warmtevermogen van 1-2 Kw, zijn voorzien van een thermostaat functie en het vlammenspel van deze haarden is dimbaar. Daarnaast zijn de haarden te bedienen via een app of via een (optioneel) touchpad.

 


 

 

 

/

 

 

 

 

Raak geïnspireerd door de perfectie van Element4


Bezoek hét Experience Center van Nederland en ervaar de grote collectie Element4 haarden.

Bezoek HAVÉ