Het succesvolle verhaal van:

Element4

Element4 is in 2006 opgericht door Jan Kempers. Vanaf het begin af aan had hij een doel: één van de meest vooruitstrevende fabrikanten van gashaarden worden. Vandaag de dag ontwerpt en fabriceert Element4 een breed assortiment gashaarden en elektrische haarden van hoge kwaliteit. De haarden van het merk zijn stijlvol, eenvoudig in gebruik en een aanwinst voor elk interieur.

Het succes van dit merk is niet alleen bij Nederland gebleven. Jan heeft van Element4 een succesvol merk gemaakt, het verder uitgerold buiten de grenzen van Nederland. Element4 levert namelijk niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Kortom, een succesvol merk opgericht door een innovatieve ondernemer.

Bekijk het Element4 aanbod have-arrow

Afbeelding

Eenvoudig genieten

Bepaal zelf het vlammenspel en de warmte!

De haarden van Element4 beschikken over een uniek stukje techniek in vorm van de Quadburner. Dankzij de aanwezigheid van maar liefst 5 afzonderlijke branders is het mogelijk om zelf het vlammenspel en de warmte intensiteit van de haard te bepalen.

Volgens Jan Kempers (Element4) is dit systeem een ware innovatie in de wereld van gashaarden. Want er is geen enkel ander systeem van gashaarden dat dit kan. Wanneer alle vijf de branders ingeschakeld zijn, realiseert de haard een indrukwekkend vlammenspel over de volle breedte van de haard. Dit zorgt in korte tijd voor enorme warmte en ziet er schitterend uit. Wanneer u juist wilt stoken op een zo laag mogelijk vermogen? Dan is het mogelijk om moeiteloos naar een bescheiden vlammenspel te schakelen waarbij de haard gebruik maakt van slechts twee branders.

Volgens Jan Kempers (Element4) is het systeem verre van ingewikkeld. “Er zijn 5 afzonderlijke branders, die je op 4 manieren kunt combineren. Zo krijg je als gebruiker meer controle over het verbruik, het vlammenspel en de sfeer die je wilt creëren. Het ene moment heb je behoefte aan gezellige, volle vlammen en extra warmte. Een ander moment is een klein sfeervuurtje voldoende. Met de Quadburner is het maximaal regelbaar.''

Lees meerhave-arrow

Perfectie op alle fronten

Element4 streeft naar perfectie. Perfectie op alle fronten, zo legt het merk de focus op het design en het gebruiksgemak. Een gashaard van Element4 functioneert niet alleen als een warmtebron, nee het is een designstuk met karakter en een verrijking van elk interieur. De perfectie van Element4 levert stijlvolle ontwerpen op die de unieke schoonheid van vuur volledig tot zijn recht laten komen.

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in
Afbeelding

Eenvoudig de haard bedienen

Het bedienen van de haard wordt nog makkelijker. Met de ProControl app van Element4 kunt u uw gashaard eenvoudig bedienen met een smartphone of tablet. Het enige wat u nodig heeft is een ProControl upgrade set, met daarin onder andere een Element4 wifi box. Deze toepassing is geschikt voor alle gashaarden van Element4. Het regelen van de vlammen en warmte is nog nooit zo makkelijk geweest.

Ultieme warmte

Ruimtebesparend

De gashaarden van Element4 zijn makkelijk in te bouwen. De toestellen vragen namelijk om weinig ruimte bij het inbouwen. Er zijn al modellen verkrijgbaar vanaf 25 centimeter inbouwdiepte. Omdat alle Element4 gashaarden gebruik maken van het ‘gesloten systeem’ principe is het mogelijk om ze vrijwel overal te plaatsen.

Ontspiegeld glas

Om het haardvuur nog realistischer te laten lijken zijn (bijna) alle Element4 haarden verkrijgbaar met ontspiegeld glas. Dankzij een speciale coating is dit glas vrijwel onzichtbaar. Zo lijkt het alsof er geen glas voor de haard zit. In combinatie met zeer realistische houtstammen en een geweldig vlameffect krijgt u de beleving van een "echte" open haard.

Uitgelichte Element4 gashaarden

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak, naar HAVÉ Verwarming voor een advies op maat.

Element4 Bidore 100 gashaard
Inbouw
Niet opgesteld in showroom
€ 4.995
Element4 Architect Series
Inbouw
Brandend in de showroom
€ 44.468
Element4 Sky Large Tunnel
Inbouw
Brandend in de showroom
€ 8.495
Element4 Summum 140 4-zijdig
Inbouw
Brandend in de showroom
€ 9.495

Bijzonder veel aandacht voor de houtset

Juist aan het houtset heeft Element4 extra aandacht besteed. Het is een gegeven dat een gezellige gashaard gedurende een half jaar weinig tot niet gebruikt wordt. De periode in de herfst en winter dat deze wel regelmatig aan staat is het vaak ook niet de hele dag. Dat betekent dat de inbouwhaard het grootste gedeelte van de tijd uit staat. Element4 hecht daarom veel waarde aan de houtset, want u wilt toch ook dat de haard er in ongebruikte stand moo uitziet?

Bekijk alle modellen have-arrow

Afbeelding

De elektrische haarden van Element4

Element4 heeft recent een high-end serie met 15 elektrische haarden op de markt gebracht. Het gaat hierbij om de modellen Bidore, Modore en de Trisore die verkrijgbaar zijn als front, hoek of driezijdige haard. De nieuwe elektrische haarden zijn, net als de gashaarden, voorzien van een realistische houtset en standaard voorzien van AR-glas. De haarden hebben een warmtevermogen van 1-2 Kw, zijn voorzien van een thermostaat functie en het vlammenspel van deze haarden is dimbaar. Daarnaast zijn de haarden te bedienen via een app of via een (optioneel) touchpad..

Bekijk de elektrische haarden van Element4 have-arrow

Ontdek Element4 gashaarden ook in ons Experience Center

Een gashaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google