Olsberg houtkachels

Olsberg houtkachels

Sfeer en comfort komen samen

Olsberg is één van de oudste bedrijven van Duitsland met een geschiedenis van meer dan 400 jaar. Een van de huidige producten die ze in het verleden ook fabriceerden is de Lees meer

Olsberg is één van de oudste bedrijven van Duitsland met een geschiedenis van meer dan 400 jaar. Een van de huidige producten die ze in het verleden ook fabriceerden is de houtkachel.

Lees minder
adjustments Filters
Olsberg
Hout
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow

Olsberg houtkachels

De basis van het succes van de Olsberg houtkachels is de jarenlange ervaring gecombineerd met een flinke dosis creativiteit. De mensen bij Olsberg zijn met recht de pioniers van de moderne verbrandingstechnieken te noemen. Door de vele innovaties van de laatste jaren zijn de Olsberg kachels maatgevend in houtkachel land. 

De innovatieve kijk van Olsberg op de verbrandingskamer van een houtkachel is het antwoord op de steeds strengere eisen die gesteld worden aan de rookafvoer met betrekking tot de fijnstofuitstoot. Onder andere de verbeterde techniek die zuurstof vermengt met onverbrande gassen, zorgt ervoor dat het rookgas veel minder fijnstof en koolmonoxide bevat. Daarbij brandt Olsberg efficiënter dus daardoor doet u ook nog eens langer met uw hout. 

Afbeelding

De voordelen van een houtkachel

Houtkachels- en haarden zijn een perfecte bron van warmte en een sfeervolle toevoeging aan uw interieur. De belangrijkste voordelen zijn:

 • checklist Jaag de kou uit huis, creëer eenvoudig veel warmte.
 • checklist Hout is een hernieuwbare energiebron en daarmee een duurzame brandstof.
 • checklist Verwarm uw woning op een voordelige manier.
 • checklist Stoken van hout geeft een hoog rendement. Met een houtblok creëert u al snel veel warmte.
 • checklist Vuur van hout geeft een niet te evenaren gevoel van sfeer en behagelijkheid.
 • checklist Eindeloos veel keuze en mogelijkheden in kachels en haarden.

Olsberg Power!

Voor een optimaal gebruik van de warmte die vrijkomt bij het stoken van de houtkachel heeft Olsberg de verschillende Power Systemen ontwikkeld. Deze zijn speciaal voor de verschillende kachels ontworpen. Het systeem bestaat uit stenen die de warmte absorberen. Ook als het hout al lang is opgebrand, stralen deze stenen nog steeds warmte uit. Deze stenen zitten in de kachel verwerkt en zijn optioneel verkrijgbaar.

Een keurig geheel

De diverse kachels van Olsberg zijn in een aantal standaard kleuren (zwart, grijs of mokka) staal verkrijgbaar. Daarnaast zijn de meeste kachels te krijgen in verschillende geselecteerde standaard kleuren keramiek. Dit keramiek is ook te vervangen voor Serpentin natuursteen. Houdt u niet van standaard? Dan zijn er tegen meerprijs ook legio andere kleuren keramiek leverbaar om uw Olsberg houtkachel mee te bekleden.

Ontdek onze merken

Naast houtkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, pelletkachels, elektrische haarden en bio-ethanolhaarden van merken zoals:

Leer alles over houthaarden en houtkachels in ons kenniscentrum

Een houtkachel is een investering. Maar hoe kiest u het toestel die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Welk rendement aan warmte kan mijn ruimte aan zonder dat een goede verbranding verloren gaat? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Alles wat u moet weten over de nieuwe gasketelwet!
Bent u op zoek naar een gashaard of kachel? Of bent u zelf installateur? Dan is het goed om te weten dat per 1 april 2023 niet iedereen zomaar een gashaard of kachel mag installeren. Vanaf dan geldt namelijk de nieuwe gasketelwet.
De opties bij een gashaard
Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u hier graag meer over! 
Wat zijn de kosten van een gashaard of gaskachel?
De aankoop van een kachel is een investering voor een lange tijd. Daarom is een goede voorbereiding erg handig. Hieronder staan de meest relevante aandachtspunten voor u uitgelegd.
Veel gestelde vragen over schoorsteenkanalen en rookgasafvoeren
Als ik een bestaand schoorsteenkanaal heb, kan ik deze dan voor de rookgasafvoer gebruiken? Of het bestaande schoorsteenkanaal kan blijven, is afhankelijk van de afmetingen van het bestaande kanaal.
Welke varianten gashaarden zijn er?
Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte verspreidt zich en het genieten kan beginnen.
Een roomdivider: hip en functioneel!
Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende ruimtes met vanaf beide kanten prachtig zicht op het vuurspel. Zo geniet u optimaal van sfeer én warmte.
Help! Welke kachel of haard kies ik met een renovatie?
Wordt uw huis gerenoveerd en wilt u ook de gezelligheid van een haard of kachel in huis? Dat kan! Wij bespreken hieronder een aantal mogelijkheden:
Veelgestelde vragen over houtkachels
Is een haard of kachel eenvoudig uit te breiden?

De meeste haarden en kachels kunt u geheel naar wens samenstellen. Laat u adviseren door een haarden- en kachelspeciaalzaak. Zij weten exact welke mogelijkheden er zijn. 

Hoe stook ik mijn houtkachel?

Bij het stoken van een houtkachel is het belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Dat doet u door gebruik te maken van de Zwitserse stookmethode. Bij deze methode steekt u de kachel van boven naar beneden aan in plaats van andersom. Hoe deze methode precies werkt, kunt u terugvinden in ons kenniscentrum.

Welke types houtkachels zijn er?

Het aanbod in verschillende houtkachels is erg groot. Hieronder zetten we deze voor u op een rijtje:

Leest meer over alle verschillende types houtkachels.

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

Een houtkachel heeft veel voordelen. Wij zetten er graag een aantal voor u op een rijtje:

 • Sfeer: De vlammen van een écht houtvuur blijft het gezelligste vuurspel dat er is
 • Milieuvriendelijk: Hout is een hernieuwbare energiebron
 • Kosten: Het is mogelijk om zelf voor hout te zorgen om zo de kosten te verminderen
 • Onafhankelijk: U zit niet vast aan een energiecontract voor gas of elektriciteit
Wat is het rendement van een houtkachel?

Het rendement van een houtkachel is een percentage dat aangeeft hoeveel warmte de kachel oplevert, ten opzichte van de hoeveelheid energie die je erin hebt gestopt. Het vertelt eigenlijk hoeveel warmte er daadwerkelijk in de woonruimte terechtkomt. Het overige percentage verdwijnt door de kachelpijp naar buiten. 

Kan een houtkachel op een bestaande schoorsteen?

Vaak is het niet mogelijk om zonder aanpassingen een bestaande schoorsteen te gebruiken voor een houtkachel. Heeft u bijvoorbeeld een gemetseld rookkanaal? Dan is er veel zuurstofverlies in de betreffende kamer, kost het veel tijd en hout om het kanaal op te warmen, is het moeilijker te vegen en is er meer kans op schoorsteenbranden. Om dit op te lossen kunt u een flexibel kanaal aanleggen.

Houtkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de houthaard van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels, waarvan een groot deel brandend opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur van een houtkachel brandt en welk toestel het beste bij u past. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard of kachel vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google