Filteren

Olsberg houtkachels

Olsberg is één van de oudste bedrijven van Duitsland met een geschiedenis van meer dan 400 jaar. Een van de huidige producten die ze in het verleden ook fabriceerden is de houtkachel.

Filters:
 1. Merk Olsberg Verwijder dit artikel
 2. Brandstof Hout Verwijder dit artikel
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 31

Van hoog naar laag sorteren
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 1. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 31

Van hoog naar laag sorteren

De basis

De basis van het succes van de Olsberg houtkachels is de jarenlange ervaring gecombineerd met een flinke dosis creativiteit. De mensen bij Olsberg zijn met recht de pioniers van de moderne verbrandingstechniek te noemen. Door de vele innovaties van de laatste jaren zijn de Olsberg kachels maatgevend in houtkachel land.

Milieu en Gezondheid

De innovatieve kijk van Olsberg op de verbrandingskamer van een houtkachel is het antwoord op de steeds strengere eisen die gesteld worden aan de afvoerrook met betrekking tot de fijnstofuitstoot. Onder andere de verbeterde techniek die zuurstof vermengt met onverbrande gassen, zorgt ervoor dat er zich in de rookgas veel minder fijnstof en koolmonoxide bevindt. Daarbij brandt Olsberg efficiënter dus doet u ook nog eens langer met uw hout.

Schoon gemak

De innovatieve OEC van Olsberg is een optionele toevoeging. Deze meet de temperatuur van de rookgasafvoer en regelt daarmee de luchttoevoer van uw kachel op de meest efficiënte wijze. Dat betekent niet alleen een nog schonere verbranding, maar ook veel meer gemak. U hoeft nu echt alleen nog maar hout in de kachel te leggen en de Olsberg kachel regelt de rest zelf. Natuurlijk is deze ook nog steeds handmatig te bedienen. Een bijkomend voordeel van de schone verbranding is natuurlijk de ruit die u ook veel schoner houdt.

Dat doet de deur dicht

Het speciale Compact deurslot zorgt ervoor dat de deur van de haard automatisch en geruisloos dicht valt en permanent verzegeld blijft totdat u de deur weer opent om er hout aan toe te voegen.

Olsberg Power!

Voor een optimaal gebruik van de warmte die vrijkomt bij het stoken van de houtkachel heeft Olsberg de verschillende Power Systemen ontwikkeld. Deze zijn speciaal voor de verschillende kachels ontworpen. Het systeem bestaat uit stenen die de warmte absorberen. Ook als het hout al lang is opgebrand, stralen deze stenen nog steeds warmte uit. Deze stenen zitten in de kachel verwerkt en zijn optioneel verkrijgbaar.

Olsberg neemt de CV ook mee

Olsberg heeft twee CV kachels in het assortiment. Een CV kachel kan aangesloten worden op uw CV installatie. De voordelen? U benut de warmte van het hout optimaal door uw CV-water er mee te verwarmen en een deel van de warmte die de kachel levert wordt voor dat proces gebruikt. Dus als de kachel qua vermogen eigenlijk te warm is voor uw woonkamer, kan hij zijn warmte op die manier kwijt zonder dat het verloren gaat.

Een kleurig geheel

De diverse kachels van Olsberg zijn in een aantal standaard kleuren (zwart, grijs of mokka) staal verkrijgbaar. Daarnaast zijn de meeste kachels te krijgen in verschillende geselecteerde standaard kleuren keramiek. Dit keramiek is ook te vervangen voor Serpentin natuursteen. Houdt u niet van standaard? Dan zijn er tegen meerprijs ook legio andere kleuren keramiek leverbaar om uw Olsberg houtkachel mee te bekleden.

Meer weten?

Meer weten over de houtkachels van Olsberg? Bezoek dan het Experience Center van HAVÉ Verwarming.

Ontdek al onze merken 

Naast houtkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaardenpelletkachels en elektrische haarden van merken zoals: Altech, Charlton & JenrickDimplexDovreDRUElement4FaberJanco de JongJydepejsen, K-StoveNestor Martin, OlsbergSparthermThermocet en Wanders