Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, hout- of pelletkachels. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van...
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt....
Openhaard vervangen door een inzethaard
Een houtkachel, een prachtig vuur en authentieke gezelligheid en warmte. Houtkachels kennen veel voordelen, maar bij de aankoop van...

Filter berichten op categorie
 1. Wat zijn de voordelen en nadelen van een bio-ethanolhaard?

  Een bio-ethanolhaard is een sfeervolle toevoeging aan uw interieur en kent veel toepassingsmogelijkheden. Het is niet voor niks dat veel interieurdesigners fan zijn van dit type haarden. Bio-ethanolhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende strakke en sfeervolle designs en zijn vrijwel in elke ruimte te plaatsen aangezien ze geen rookkanaal nodig hebben. Naast deze voordelen kennen de haarden ook enkele nadelen. Hieronder zetten wij zowel de voor- als nadelen voor u op een rij.  

 2. Hoelang brandt een haard op een fles van 1 liter bio-ethanol?

  Hoelang een haard met een fles bio-ethanol van 1 liter brandt, hangt helemaal af van het type haard, omgevingsfactoren en op welke capaciteit er wordt gebrand. Zo verbruikt een kleine haard minder bio-ethanol dan een grote haard en is het verbruik in een tochtige omgeving hoger. Door de zuurstoftoevoer te regelen, kan het vermogen en dus het verbruik van de haard worden geregeld.  

 3. Hoeveel warmte geeft een bio-ethanolhaard?

  Een bio-ethanolhaard wordt vaak primair als stijlvol sfeerelement gekozen. De haarden geven namelijk veel minder warmte af dan een haard die brand op gas of hout. De hoeveelheid aan warmte die een bio-ethanolhaard afgeeft, is afhankelijk van het type, de grootte en het aantal branders van de haard.  

 4. Hoe vul je een bio-ethanolhaard veilig bij?

  Bio-ethanol is een licht ontvlambaar vloeistof. Het bijvullen van een bio-ethanolhaard vraagt daarom om extra aandacht om morsen te voorkomen. Gemorste vloeistof kan namelijk vlam vatten wanneer de haard wordt aangestoken.  

 5. Is een bio-ethanol haard veilig?

  Een betrouwbare bio-ethanolhaard is gemaakt om op een veilige manier te kunnen bedienen en branden. Zo kunt u deze haarden bijvoorbeeld eenvoudig en veilig bijvullen en maken ze gebruik van keramisch steen of wol. Een veilig apparaat koopt u bij een haardenspeciaalzaak. Zijn kunnen ook de installatie uit handen nemen zodat u verzekerd bent dat uw haard op een veilige manier wordt bevestigd. 

 6. Wat is bio-ethanol?

  Bio-ethanolhaarden worden steeds populairder. De sfeermakers geven een prachtig vlammenspel van echt vuur en zijn vrijwel overal te plaatsen. De haarden hebben namelijk helemaal geen afvoerkanaal nodig! Maar wat is bio-ethanol nou precies? 

 7. Hoe werkt een bio-ethanolhaard?

  Voor vuur is brandstof, zuurstof en warmte nodig. Waar een houtkachel gebruik maakt van hout als brandstof en een gashaard van gas, maakt een bio-ethanolhaard gebruik van de brandstof bio-ethanol. Bio-ethanol is een brandbare vloeistof dat gemakkelijk ontsteekt en eenmaal brandend, prachtige vlammen geeft.  

 8. Kachels en haarden zonder afvoer

  Heeft u thuis geen schoorsteen maar wilt u wel graag een kachel. Dat is geen probleem! Hier zijn genoeg oplossingen voor, HAVÉ Verwarming geeft u advies

 9. Wat is een bio-ethanol haard?

  Een bio-ethanol haard is een haard die brandt op bio-ethanol en die geen rookkanaal nodig heeft.

 10. Hoe kiest u de haard of kachel die het beste bij u past?

  Bij de zoektocht naar een haard of kachel die bij u past komen vele factoren kijken. HAVÉ Verwarming helpt u graag op weg en vertelt waar u op moet letten. 

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een houthaard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels (brandend) opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, ervaar de heerlijke warmte van een houtkachel en ontdek onze verschillende modellen. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met
  4,6 sterren op Google