Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, houtkachels, pelletkachels of bio-ethanol haarden. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?
Door de hoge gasprijzen besluiten steeds meer mensen om te investeren in een houtkachel. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 
Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt. Wij helpen je graag verder!

Filter berichten op categorie
 1. Wat zijn de voor- en nadelen van een waterdamphaard?
  Waterdamphaarden zijn populair Overweegt u een waterdamphaard te kopen? Lees hier meer over de voordelen en nadelen van een waterdamp haard.
 2. Wat is het verbruik van een elektrische haard?
  Elektrische haarden bieden veel praktische voordelen, maar zijn er ook economische voordelen? Hoeveel stroom verbruiken deze haarden en kachels en hoeveel kost dat? Wij delen het graag met u
 3. Elektrische haarden met verwarmingsfunctie
  Elektrische haarden worden vaak gezien als sfeerdecoratie. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze ook warmte af kunnen geven. Meer hierover leest u in het onderstaande artikel.
 4. Een roomdivider: hip en functioneel!
  Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende ruimtes met vanaf beide kanten prachtig zicht op het vuurspel. Zo geniet u optimaal van sfeer én warmte.
 5. Kachels en haarden zonder afvoer
  Heeft u thuis geen schoorsteen maar wilt u wel graag een kachel? Dat is geen probleem Hier zijn genoeg oplossingen voor, waar wij u graag over adviseren.
 6. Dimplex elektrische haarden met Optiflame® technologie
  Vuur uit spiegelbeelden voor een zo realistisch mogelijk gloeieffect.
 7. Dimplex elektrische haarden met Opti-myst® technologie
  Zijn dat nu echte vlammen? Die vraag krijg je bij een Dimplex haard met Opti-myst® technologie. De vlammen zijn zo realistisch en haast niet van echt te onderscheiden.
 8. Dimplex elektrische haarden met Opti-Virtual® technologie
  De Dimplex elektrische haard met Opti-Virtual® technologie creëert een haardvuur door middel van illusie.
 9. Hoe kiest u de haard of kachel die bij u past?
  Bij de zoektocht naar een haard of kachel die het beste bij u past komen veel factoren kijken. Wij helpen u graag op weg en vertellen u waar u op moet letten.
 10. Elektrische haarden, goede keus of niet?
  Er is steeds meer vraag naar elektrische haarden. Wij vertellen u graag of dit een goede keuze is voor uw situatie

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een houthaard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels (brandend) opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, ervaar de heerlijke warmte van een houtkachel en ontdek onze verschillende modellen. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met
  4,6 sterren op Google