Vuur uit spiegelbeelden voor een zo realistisch mogelijk gloeieffect.

Een kenmerk van vuur is dat de vlammen nooit hetzelfde zijn, terwijl je bij elektrische haarden vaak een bepaald patroon ziet. Bij Dimplex elektrische haarden worden de vlammen zo realistisch mogelijk gemaakt met de Optiflame® technologie

Hoe werkt het?

Dimplex elektrische haarden met Optiflame® technologie zijn uitgerust met een lichtbron, een decoratiebed van hout of kolen en een bewegende as met spiegels. Deze spiegels zijn gebogen en onderling gedraaid, waardoor er een zo groot en onregelmatig mogelijk spiegelend oppervlak ontstaat. Het licht kan zo op talloze manieren breken, wat bijdraagt aan het vuureffect: hoe meer afzonderlijke elementen onderling bewegen, hoe realistischer het flakkeren van de 'vlammen'.

De werking van Optiflame technologie

Geschiedenis

Het eerste elektrische open vuur werd uitgevonden door de Britse uitvinder John Berry, aan het begin van de twintigste eeuw. Hij maakte al gebruik van een spiegelende as, die van de zijkant naar boven aangelicht werd door een lichtbron. Om het gloeieffect zo realistisch mogelijk te maken, werden de houtblokken en/of kolen in het vuurbed van onderen aangeschenen. De Optiflame® techniek is hierop gebaseerd. De eerste Dimplex elektrische haard met Optiflame® werd gelanceerd in 1988. Sindsdien wordt de techniek nog steeds verder verfijnd en verbeterd.

Onderhoud

De Opti-Flame haarden hebben helemaal geen onderhoud nodig!