Het verhaal van:

DRU

DRU is opgericht in 1754. Daarmee is DRU een van de oudste bedrijven in Nederland. Door de productie van gietijzeren potten en pannen kreeg DRU de grote bekendheid. De overschakeling naar haarden en kachels kwam later en sinds de ontdekking van aardgas ging DRU zich specialiseren in de productie en ontwikkeling van een breed assortiment aan verwarmingsapparaten van gas. Momenteel biedt DRU een toonaangevend assortiment van houtkachels en gashaarden.

Bekijk het Dru aanbod have-arrow

Dru haarden en kachels
Dru gashaard Maestro 100 Eco Wave

Nederlands vakmanschap

Het ultieme vuur

260 jaar Nederlands vakmanschap, kennis en innovatie heeft nu geleid tot een serie gashaarden waarbij het natuurlijke en levendige vlammenspel bijna niet van een echt houtvuur is te onderscheiden. DRU krijgt dit voor elkaar door het verwerken van een twee extra branders in de keramische houtblokken. Het vuur lekt niet alleen om de blokken heen, de vlammen hebben ook meer volume. Bij de haarden van DRU krijgt u een echte vuurbeleving door een natuurlijke kleur, structuur en detaillering.

Een echte vuurbeleving

Dynamic flame burner

Het creëren van het ‘ultieme vuur’ is het creëren van echtheid. Bij de Maestro gashaarden realiseert DRU dit door het verwerken van een tweede brander in de keramische houtblokken. Het vuur grijpt nu niet alleen om de blokken heen, maar de vlammen hebben ook meer volume. Het vuur van DRU is niet van echt te onderscheiden. Het heeft een natuurlijkere kleur, structuur en de detaillering van de houtblokken zorgen voor een nog echtere vuurbeleving.

DRU Dynamic Flame Burner
Dru gashaard Eco Wave bediening via tablet

DRU Eco Wave

Niet te warm en toch een levendig vuur

De innovatieve gashaarden van DRU zijn voorzien van het energiezuinige Eco Wave systeem. Hiermee is het mogelijk om het vermogen van de brander en het vlammenspel gemakkelijk naar wens af te stellen. Het is niet nodig om de haard laag te zetten of te doven, omdat het met de DRU Eco Wave nooit te warm wordt binnen een interieur. Zo kunt u blijven genieten van een mooi en prachtig vlambeeld en bespaart het al snel 50% op het energieverbruik. Vergeleken met vroeger is de warmtebehoefte in de woningen nu anders. De haard of kachel is niet meer een primaire behoefte. Het is een bron van gezelligheid en wordt gebruikt als bijverwarming. Daardoor is er minder behoefte aan een haard met veel vermogen, maar hechten consumenten meer waarde aan de uitstraling en de sfeer van het toestel. DRU speelt met een breed assortiment hier goed op in!

Een haard naar uw wens

Stel uw eigen haard samen

U kan uw DRU haard naar eigen smaak inrichten. Er is vaak keuze in bijvoorbeeld houtblokken of stenen en u kunt kiezen voor verschillende soorten binnenbekleding. En wat te denken van de talloze inbouwmogelijkheden. Strak, modern, of in combinatie met een romantische natuurstenen schouw.

DRU gashaard met stenen decoratiebed

Easy Release
deursysteem

Een groot aantal haarden van DRU zijn voorzien van het Easy Release door system. Met dit systeem beschikt elke haard over een handige klap- of draaideur die het schoonmaken ruit en het onderhouden van de haard makkelijker maakt. De deur kan, zonder veel moeite, makkelijk worden geopend.

DRU
Design meets innovation

Afbeelding

De DRU PowerVent

Het onmogelijke wordt mogelijk

Met de DRU PowerVent kunt u een haard plaatsen op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. U kiest de plaats waar u de haard het best vindt passen. Dankzij de PowerVent kunt u warmte, sfeer en comfort creëren in iedere ruimte in huis. Ook als er niet veel ruimte is voor de afvoer. De afvoer kunt u horizontaal, verticaal en via allerlei bochten plaatsen naar de buitenlucht tot een afstand van wel 60 meter. Hierdoor kunt u in alle moeilijke situaties een gashaard van DRU plaatsen met de DRU PowerVent.

Afbeelding
DRU Global haarden

DRU Global haarden; een slimme keuze

Een DRU Global haard is in alle opzichten een slimme keuze. Het veelzijdige aanbod van de Global serie van DRU past in elk interieur. En door de vele opties is er altijd een match met jouw stijl te maken. De compacte haarden met ondiepe inbouw besparen ruimte en zijn daardoor geschikt voor vrijwel alle woonruimtes. Van groot tot klein. Of u nu in een (tussen)woning of appartement woont. Zelfs het inbouwen in een bestaande schoorsteen is mogelijk. De installatie is eenvoudig, de prijzen zijn aantrekkelijk en de kwaliteit is gegarandeerd. Dit maakt Global Fires bereikbaar voor iedereen. Altijd en overal.

Bekijk de hele Global serie have-arrow

Uitgelichte DRU haarden

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak, bekijk alle gashaarden of kom naar HAVÉ Verwarming.

DRU Cosmo Tunnel Eco Wave
Inbouw
Niet opgesteld in showroom
€ 15.995
DRU Global 100 Corner BF
Inbouw
Vergelijkbaar product in showroom
€ 4.040
DRU Maestro 100 Eco Wave
Inbouw
Brandend in de showroom
€ 6.620
DRU Lugo 80/3 Eco Wave
Inbouw
Vergelijkbaar product in showroom
€ 4.510

Ontdek de haarden van DRU ook in ons Experience Center

Een gashaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google