De moderne (inbouw) gashaarden van DRU zijn bijna allemaal voorzien van het Eco Wave systeem. Met dit systeem is het eenvoudig om het vermogen van de branders terug te brengen, terwijl u een mooi vlambeeld houdt.

Op deze manier wordt het niet te warm in de (woon)ruimte en kunt u de haard veel langer aan laten staan op een redelijke vlam.

Een haard voor de sfeer

In vergelijking met vroeger ligt de warmtebehoefte tegenwoordig heel anders. De haard is voor de meeste mensen geen primaire warmtebron meer. De cv-installatie of warmtepomp tegenwoordig hebben daar verandering in gebracht. Daarnaast zijn de nieuwe woningen veelal voorzien van vloerverwarming en zijn de isolatiewaardes veel hoger. Maar daar tegenover staat dat er wel vaker behoefte is aan een grote haard met mooie vlammen als blikvanger.

Wat vervolgens vaak gebeurt is dat de haard dus op een lage stand gezet wordt waardoor er een lage kleur- en levenloze vlam overblijft. U kunt vervolgens natuurlijk gaan kijken naar een kleine haard, maar met de Eco Wave krijgt u de mogelijkheid om toch de door u gewenste (grote) haard te plaatsen.

De ideale combinatie

Om op de bovengenoemde situaties in te spelen is de Eco Wave een perfecte oplossing. In de Eco Wave stand brandt de gashaard bijvoorbeeld op 50% van zijn vermogen door de tijd heen dat deze aanstaat. Deze 50% is gemiddeld. De haard zal dan op 70% en later weer op 30% enzovoorts branden. Dit is het 'Wave' effect,  dat naast een zeer natuurgetrouw vuurbeeld minder warmte in de kamer oplevert. Daarnaast verbruikt u natuurlijk ook minder gas. Dat is dan de 'Eco'-kant van het verhaal. 

Ervaar het gemak van de Quadburner zelf

In ons grote Experience Center in Lunteren hebben wij een heel aantal haarden opgesteld staan die met dit systeem uitgerust zijn. Deze kunnen we voor u laten branden zodat u het met eigen ogen kan zien en natuurlijk kan voelen wat het effect van de Eco Wave is.