Hangende houtkachels en haarden

Hangende houtkachels en haarden

Sfeer en comfort komen samen

Houtkachels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er inzethaarden, inbouwhaarden en Lees meer

Houtkachels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er inzethaarden, inbouwhaarden en vrijstaande houtkachels. Dat is echter nog niet alles. Heeft u wel eens aan gedacht aan een hangende houtkachel? In de markt zijn er een aantal varianten van hangende houtkachels. Zo zijn er hangende modellen die u aan de wand kunt monteren, maar ook hangende kachels aan het plafond welke zelfs vaak draaibaar zijn!

Lees minder
adjustments Filters
Hout
Hangend
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow

Ruimte met een hangende houthaard

Door de houtkachel van de vloer te halen en op te hangen ontstaat er een ruimtelijk effect. De kamer lijkt groter en het geheel is een stuk luchtiger dan met een vrijstaande of inbouw houtkachel. Daarnaast is de kachel makkelijker schoon te houden. Ook de hoogte is makkelijk zelf te bepalen.

Wanneer u de houtkachel ophangt, kunt u zelf de hoogte bepalen. In een woonkamer met relatief lage zithoek kunt u de kachel wat lager hangen. Heeft u een salontafel tussen de bank en de houtkachel staan? Dan hangt u de houtkachel wat hoger zodat u en uw gasten nog steeds een goed zicht hebben op het houtvuur. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer u de houtkachel in de eetkamer hangt. De stoelen zijn daar meestal een stuk hoger.

Juist het ophangen van de houtkachel maakt u flexibel bij het verder inrichten van de ruimte. Een tv-meubel is er makkelijk naast of onder geplaatst. Wanneer u een tv op wilt hangen, kunt u deze naar gelang de ruimte en plaatsing van de kachel, links of rechts, hoger of lager plaatsen.

Bezoek Experience center have-arrow

Type en soorten houtkachels en -haarden

Houtkachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er vrijstaande houtkachelsinbouw houthaardeninzet houthaarden en hangende houthaarden. Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen. We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Type vuurzicht hangende houtkachels

Er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken bij de hangende houtkachels onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Geniet van een prachtig vooraanzicht op het vlammenspel met een fronthaard. 

3-zijdige haard Een driezijdige haard heeft drie vensters en geeft een 180 graden zicht op het vuur. De haard wordt vaak in een ombouw geplaatst.

 

Ontdek onze merken

Naast houtkachels en -haarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, pelletkachels en elektrische haarden van merken zoals:

 

Hoeveel vermogen heb ik nodig?

De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen welk vermogen past het beste bij uw situatie? En wat houdt het vermogen van een kachel in?

De hoeveelheid vermogen dat u nodig heeft, hangt af van de volgende factoren:

 • Of de haard of kachel als hoofd- of sfeerverwarming dient;
 • De grootte van de ruimte die de kachel of haard mag verwarmen;
 • De isolatie van het pand;
 • Aanwezigheid van centrale verwarming;
 • Wanneer de haard of kachel wordt gestookt.

 

Hangende houtkachel Jydepejsen

Leer alles over houtkachels en -haarden in ons kenniscentrum

Een houtkachel is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Hoe steek ik verantwoord mijn houtkachel aan? Dergelijke vragen niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over hangende houtkachels
Kan je zomaar een houtkachel plaatsen?

Nee, dat is niet mogelijk. Het belangrijkste is dat de kachel wordt geplaatst op een plek waar hij via een kachelpijp kan worden aangesloten op het rookkanaal.

Bij een vrijstaande kachel is het belangrijk dat er voldoende afstand wordt gehouden van de muur. Hoe ver dit precies is, verschilt per kachel. Ook dient de kachel geplaatst te worden op een vloer die hittebestendig is. Wanneer dit niet het geval is, kunt u een vloerplaat gebruiken ter bescherming van de vloer. 

 

Wat kost een houtkachel inclusief montage?

De kosten van een houtkachel (inclusief montage) zijn heel verschillend. Het hangt bijvoorbeeld af van uw voorkeur en van uw woonsituatie. Heeft u bijvoorbeeld al een rookkanaal of moet deze nog aangelegd worden? Daarnaast hoeft er bij een vrijstaande, hangende of inzethaard (bijna) geen breekwerk plaats te vinden, hierbij hoeft de kachel enkel aangesloten te worden. Bent u geïnteresseerd in een inbouwhaard? Dan komt er wel veel breekwerk aan te pas en zullen de kosten dus ook hoger oplopen. 

Hoe dicht mag een houtkachel bij de muur staan?

Dat hangt af van het materiaal waarvan de muur is gemaakt. Als de muur gemaakt is van hout of gips, moet er minimaal 50 cm afstand tussen de kachel en de muur zitten. Heeft u een muur van beton of steen, is 15 centimeter voldoende. 

Houtkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 kachels en haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Experience Center HAVÉ Verwarming

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google