Filteren

Hangende houtkachels

Houtkachels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er inzethaarden, inbouwhaarden en vrijstaande houtkachels. Dat is echter nog niet alles. Heeft u er wel eens aan gedacht om een houtkachel op te hangen? In de markt zijn er een aantal varianten van hangende houtkachels. De houtkachel ophangen heeft namelijk een aantal voordelen.

Filters:
 1. Brandstof Hout Verwijder dit artikel
 2. Type kachel Hangend Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 1. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Voordelen van het ophangen van een houtkachel

Door de houtkachel van de vloer te halen en op te hangen ontstaat er een ruimtelijk effect. De kamer lijkt groter en het geheel is een stuk luchtiger dan met een vrijstaande of inbouw houtkachel. Daarnaast is de kachel makkelijker schoon te houden. Ook de hoogte is makkelijk zelf te bepalen.

Hangende houtkachel op welke hoogte?

Wanneer u de houtkachel ophangt, kunt u zelf de hoogte bepalen. In een woonkamer met relatief lage zithoek kunt u de kachel wat lager hangen. Heeft u een salontafel tussen de bank en de houtkachel staan? Dan hangt u de houtkachel wat hoger zodat u en uw gasten nog steeds een goed zicht hebben op het houtvuur. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer u de houtkachel in de eetkamer hangt. De stoelen zijn daar meestal een stuk hoger.

Variaties in combinatie met een hangende houtkachel

Juist het ophangen van de houtkachel maakt u flexibel bij het verder inrichten van de ruimte. Een tv-meubel is er makkelijk naast of onder geplaatst. Wanneer u een tv op wilt hangen, kunt u deze naar gelang de ruimte en plaatsing van de kachel, links of rechts, hoger of lager plaatsen.

Bezoek ons Experience Center

Meer weten over hangende houtkachels? Bezoek dan het Experience Center van HAVÉ Verwarming voor meer informatie.

Ontdek al onze merken 

Naast houtkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaardenpelletkachels en elektrische haarden van merken zoals: Altech, Charlton & JenrickDimplexDovreDRUElement4FaberJanco de JongJydepejsen, K-StoveNestor Martin, OlsbergSparthermThermocet en Wanders

Leer alles over houthaarden en houtkachels in ons kenniscentrum

Een houthaard is een investering. Maar hoe kiest u de houthaard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Hoe kan ik het beste stoken? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld: