Hangende houtkachels

Hangende houtkachels

Sfeer en comfort komen samen

Houtkachels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er inzethaarden, inbouwhaarden en Lees meer

Houtkachels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er inzethaarden, inbouwhaarden en vrijstaande houtkachels. Dat is echter nog niet alles. Heeft u er wel eens aan gedacht om een houtkachel op te hangen? In de markt zijn er een aantal varianten van hangende houtkachels. De houtkachel ophangen heeft namelijk een aantal voordelen.

Lees minder
Filters
Hout
Hangend
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoek

Type en soorten houtkachels en -haarden

Houtkachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er vrijstaande houtkachelsinbouw houthaardeninzet houthaarden en hangende houthaarden. Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen. We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Ontdek onze merken

Naast houtkachels en -haarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, pelletkachels en elektrische haarden van merken zoals:

Ruimte met een hangende houthaard

Door de houtkachel van de vloer te halen en op te hangen ontstaat er een ruimtelijk effect. De kamer lijkt groter en het geheel is een stuk luchtiger dan met een vrijstaande of inbouw houtkachel. Daarnaast is de kachel makkelijker schoon te houden. Ook de hoogte is makkelijk zelf te bepalen.

Wanneer u de houtkachel ophangt, kunt u zelf de hoogte bepalen. In een woonkamer met relatief lage zithoek kunt u de kachel wat lager hangen. Heeft u een salontafel tussen de bank en de houtkachel staan? Dan hangt u de houtkachel wat hoger zodat u en uw gasten nog steeds een goed zicht hebben op het houtvuur. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer u de houtkachel in de eetkamer hangt. De stoelen zijn daar meestal een stuk hoger.

Juist het ophangen van de houtkachel maakt u flexibel bij het verder inrichten van de ruimte. Een tv-meubel is er makkelijk naast of onder geplaatst. Wanneer u een tv op wilt hangen, kunt u deze naar gelang de ruimte en plaatsing van de kachel, links of rechts, hoger of lager plaatsen.

Bezoek Experience center

Leer alles over houtkachels en -haarden in ons kenniscentrum

Een houtkachel is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Hoe steek ik verantwoord mijn houtkachel aan? Dergelijke vragen niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Houtkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 kachels en haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met een 4,6