Hangende haarden

Hangende haarden

Sfeer en comfort komen samen

Een hangende haard hangt u op aan de wand óf aan het plafond. Op deze manier wordt er weinig ruimte in beslag genomen en creëert u een ruimtelijk effect Lees meer

Een hangende haard hangt u op aan de wand óf aan het plafond. Op deze manier wordt er weinig ruimte in beslag genomen en creëert u een ruimtelijk effect .

Lees minder
adjustments Filters
Hangend
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

Wat is een een hangende haard

Door de haard of kachel van de vloer te halen en op te hangen ontstaat er een ruimtelijk effect. De kamer lijkt groter en het geheel is een stuk luchtiger dan met een vrijstaande of inbouwhaard. Daarnaast is de kachel makkelijker schoon te houden. Ook de hoogte is makkelijk zelf te bepalen.

Wanneer u de haard of kachel ophangt, kunt u zelf de hoogte bepalen. In een woonkamer met relatief lage zithoek kunt u de kachel wat lager hangen. Heeft u een salontafel tussen de bank en de haard staan? Dan hangt u de haard wat hoger zodat u en uw gasten nog steeds een goed zicht hebben op het vlammenspel. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer u de hangende haard in de eetkamer hangt. De stoelen zijn daar meestal een stuk hoger.

Juist het ophangen van de hangende haard maakt u flexibel bij het verder inrichten van de ruimte. Een tv-meubel is er makkelijk naast of onder geplaatst. Wanneer u een tv op wilt hangen, kunt u deze naar gelang de ruimte en plaatsing van de kachel, links of rechts, hoger of lager plaatsen.

Bezoek Experience center have-arrow

Brandstoffen hangende haarden

Hangende en kachels zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er naast hangende haarden ook vrijstaande kachelsinbouwhaarden en inzet haarden. Daarnaast zijn hangende haarden verkrijgbaar in meerdere soorten brandstoffen. Hieronder zetten wij deze graag voor u op een rij:

Type vuurzicht hangende haarden

Er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken bij de hangende haarden onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Geniet van een prachtig vooraanzicht op het vlammenspel met een fronthaard. 

3-zijdige haard Een driezijdige haard heeft drie vensters en geeft een 180 graden zicht op het vuur. 

 

Eigenschappen en voordelen van hangende haarden

Een hangende haard is al een uniek stuk op zich en draagt vele voordelen met zich mee. Hieronder zetten we deze graag voor u op een rijtje: 

 • checklist Ruimtelijk effect
 • checklist Zelf de hoogte bepalen
 • checklist Perfect zicht op het vlammenspel
 • checklist Neemt weinig ruimte in beslag

 

Verschillende formaten

Een hangende haard is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er hangende haarden die aan de muur worden gemonteerd, maar ook hangende haarden die aan het plafond worden opgehangen. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om de haard (360°) te draaien.

De mogelijkheden zijn eindeloos bij de hangende haarden. Gaat u voor een front vuurzicht of een driezijdig vuurzicht? De keuze is aan u! 

 

 

Hangende houtkachel Jydepejsen

Ontdek onze merken

Naast hangende haarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals vrijstaande kachels, inbouwhaarden en inzethaarden van merken zoals:

 

Hangende haard kopen

De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen waar moet u allemaal op letten bij de aanschaf van een hangende haard?

Bij HAVÉ Verwarming hebben wij een team vol experts die graag al uw vragen beantwoorden en u voorzien van een passend advies. U bent van harte welkom in ons Experience Center om verschillende hangende modellen te bewonderen. Een afspraak maken is niet nodig!

 

Hangende haard draaibaar

Wat zo uniek is aan hangende haarden, is dat in sommige gevallen de haard draaibaar is. Zo kunt u, door de haard simpelweg de goede richting op te draaien, altijd genieten van het speelse vlammenspel. U kunt hierdoor de haard zelfs midden in de woonkamer ophangen aan het plafond, zodat u niet om de gezellige sfeer van de haard heen kunt.

Soms is het ook mogelijk om hangende haarden die aan de muur zijn gemonteerd mee te draaien. Zit u lekker op de bank in de woonkamer, of bent u aan het kokkerellen in de keuken? Het vlammenspel draait altijd met u mee! 

Leer alles over hangende haarden in ons kenniscentrum

Een hangende haard is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Dergelijke vragen niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over hangende haarden
Welke haard geeft de meeste warmte?

Welke haard de meeste warmte geeft hangt af van uw situatie en uw warmtewensen. Moet uw haard of kachel bijvoorbeeld de primaire warmtebron worden of heeft u de haard vooral voor sfeer en warmte in de koude wintermaanden? Ook het type brandstof maakt verschil. Voor een passend antwoord op uw situatie kunt u zich het beste laten adviseren in ons Experience Center.

Welke types hangende haarden zijn er?

Er zijn twee types hangende haarden. Het eerste type dat hangt aan het plafond en het tweede type hangt aan de muur. Daarnaast zijn hangende haarden verkrijgbaar in de volgende verschillende brandstoffen: gas, hout elektrisch en bio-ethanol.

Hoe plaats je een hangende haard?

Een hangende haard maakt geen contact met de vloer en wordt meestal opgehangen aan een muur of aan het plafond. Het hangt dus van het type haard af, hoe deze wordt geplaatst. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw installateur. Deze persoon kan u precies vertellen hoe uw haard of kachel wordt geplaatst.

Welk vermogen heeft mijn hangende haard nodig?

Het benodigde vermogen ligt aan verschillende factoren. Namelijk de grootte van de ruimte waarin de haard of kachel wordt geplaatst en of uw woning goed is geïsoleerd. Daarbij moet u zich afvragen of de haard als hoofdverwarming wordt gebruikt of dient hij meer als sfeer? Wanneer u de bovenste vragen kunt beantwoorden, kunnen onze specialisten u een passend advies geven. Kom gerust langs in ons Experience Center in Lunteren en bewonder onze collectie hangende haarden! 

Hangende haard kopen? Bezoek ons Experience Center

Een hangende haard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Experience Center HAVÉ Verwarming

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google