Stookavond HAVÉ Verwarming 

Om maximaal te genieten van uw houtvuur, is het belangrijk om op een juiste én verantwoorde manier uw houtkachel te stoken. Zo creëert u niet alleen een prachtig vuur, maar stookt u ook zonder (rook)overlast. Kom naar dé stookavond van HAVÉ Verwarming en leer alles over de juiste stooktechnieken en verantwoord stoken.

Leer alles over verantwoord stoken
Op dinsdagavond 19 februari 2019 organiseert HAVÉ Verwarming een stookavond waar u gratis aan deel mag nemen. De stookavond zal bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Na een warme ontvangst zullen we u middels een presentatie alles leren over verantwoord stoken. Hierbij behandelen we onderwerpen rondom vuur, hout, kachels en leren we u verschillende stooktechnieken. Na een korte koffiepauze mag u, onder begeleiding van een expert, de theorie in de praktijk gaan brengen in ons Experience Center.
Verantwoord stoken kan je leren
Tijdens de stookavond leren wij u in de praktijk meteen de fijne kneepjes van het vak. Zo besteden we aandacht aan de Zwiterse stookmethode en leren we u andere technieken die van belang zijn bij goed stoken. Aan het einde van de avond bent u dé expert op het gebied van verantwoord stoken. Bij het aanmelden kunt u aangeven welk merk / type haard of kachel u heeft, zodat u zelf de stooktechniek kunt uitproberen bij een vergelijkbaar exemplaar.
Wilt u alles leren over verantwoord stoken?

Meld u dan aan door uw contactgegevens in het formulier hiernaast in te vullen. Geef hierbij aan welk type / merk haard of kachel u heeft en met hoeveel personen u wenst te komen. Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar marketing@haveverwarming.nl.

 

 

Programma stookavond:

 

Dinsdagavond 19 februari 2019

19.00 uur Inloop en warm welkom in ons Experience Center
19.15 uur Start presentatie 'Verantwoord stoken'
20.15 uur Pauze
20.30 uur Stoken met een expert in het Experience Center
21.15 uur Napraten onder het genot van een hapje en een drankje

 

 

 

Elke bezoeker ontvangt deze avond een gratis goodiebag, met daarin alle benodigdheden om van uw houtkachel te genieten.

Aanmelden stookavond HAVÉ Verwarming

Bewust stoken doet u zo
Veel mensen maken hun houtkachel aan met behulp van een prop kranten. Bij de Zwitserse stookmethode werkt het net even anders. Het meest brandbare materiaal legt u hierbij helemaal bovenop, in plaats van onderop. Het vuur ontbrandt dan van boven naar beneden. Uit onderzoek blijkt dat dit de meest schone, zuinige en milieubewuste manier is. Hoe werkt dit precies?

Leer meer

Stook met het juiste hout
De geur van de rook van beukenhout wordt in Nederland als het minst storend ervaren, hoogstwaarschijnlijk omdat het doet denken aan gerookte producten. Tropisch (hard)hout geeft bij verbranding een geur die als onaangenaam wordt ervaren. Naaldhout bevat veel harsen en vergast bovendien erg snel. Onvolledig verbrand houtgas en gas van hout met veel harsen bevatten veel roet- en teervormende verbindingen en geurcomponenten. Dit veroorzaakt aanslag op de kachelruitjes en roet-, teer- en creosootvorming in het rookgasafvoerkanaal. Behandeld-, gelijmd-, verduurzaamd- en gelamineerd hout dient u niet te stoken. Hierbij komen veel gezondheidsschadelijke, milieuvervuilende stoffen vrij.

Leer meer

Beeld

Alles leren over verantwoord stoken?

In ons kenniscentrum leert u er alles over

Leer meer

Van generatie op generatie

Het verhaal van HAVÉ Verwarming

Lees hier onze geschiedenis

Laat u inspireren

Keuze uit meer dan 300 kachels en haarden

Bewonder onze collectie