Elektrische haarden worden vaak gezien als sfeerdecoratie. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze ook warmte af kunnen geven. Meer hierover leest u in het onderstaande artikel.

Op zoek naar een elektrische haard die warmte afgeeft? 

De markt rondom elektrische haarden is volop in ontwikkeling. De sfeerhaarden realiseren tegenwoordig een zeer levendig en realistisch vlammenspel. Ook bezitten een aantal elektrische haarden een verwarmingsfunctie. Met één druk op de knop kunt u deze functie inschakelen. Het voordeel hiervan is dat u meer sfeer ervaart door de warmte die de elektrische haard uitstraalt. De elektrische haarden met verwarmingsfunctie stralen een maximale warmte van 2kW uit. Deze warmteafgifte is niet hoog genoeg om als hoofdverwarming te dienen, of om uw gehele woonruimte te verwarmen. Maar als u dicht bij de haard gaat zitten, voelt u deze warmte weldegelijk.

Het vlammenspel

Het vlammenspel van een elektrische haard is niet langer plat, maar komt tot leven met behulp van rookeffecten en waterdamp. In ons kenniscentrum worden de technologieën van de elektrische haarden van Dimplex uitgelegd.

Meer informatie over elektrische haarden met verwarmingsfunctie?

Voor meer informatie omtrent (elektrische) haarden en kachels kunt u een kijkje nemen in ons kenniscentrum of kunt u natuurlijk altijd terecht bij ons Experience Center in Lunteren voor advies op maat.