DUITSE KWALITEIT SINDS 1577

Al jaren voldoet Olsberg aan de wensen en behoeften van de klanten. Dit geldt voor al het gietijzer, plaatstaal, aluminium en roestvaststaal. Olsberg houtkachels zijn een schoolvoorbeeld van de Duitse degelijkheid.

Het verhaal achter Olsberg
De jarenlange ervaring binnen de kachelwereld heeft ervoor gezorgd dat Olsberg een wereldwijd succes is. Al 435 jaar worden in Duitsland de mooiste houtkachels van Olsberg gemaakt en bedacht. Het bedrijf is al die jaren in handen gebleven van dezelfde familie en daarom mag Olsberg zich één van de oudste familiebedrijven in Duitsland noemen. Het bedrijf is niet in de tijd blijven hangen, maar is juist erg modern.
Met de hand vervaardigd
Olsberg telt momenteel zo’n 480 medewerkers waarvan een groot gedeelte in de productie werkt. De gietijzer onderdelen die Olsberg produceert worden namelijk tot op de dag van vandaag nog met de hand gegoten. Echt vakmanschap!
Laag vermogen en hoog rendement
Door de hoge verbrandingskamer en de halfronde vorm van het glas van de kachel is er een groot vuurzicht en daar genieten veel mensen van. Wat de Olsberg kachels onovertroffen maakt, is de manier waarop het vermogen laag gehouden kan worden en het rendement hoog. Het vermogen van deze kachels blijft laag, omdat ze een kleine stookbodem hebben, waardoor er minder hout in de kachel gelegd kan worden en er minder warmte zal ontstaan. Bovendien hebben deze kachels een hoog rendement. Zelfs bij een erg laag vermogen kan er een rendement van 80% behaald worden. Deze bijzondere combinatie maakt de Olsberg kachels zo speciaal!
 
Door het lage vermogen van de kachel is het ook mogelijk om een grote houtkachel in een kleine woning te plaatsen, omdat er niet een teveel aan warmte ontstaat.
OEC - Olsberg Efficiency Controller
De OEC is een ingebouwde sensor die de luchttoevoer in de kachel regelt. Het controleert constant de temperatuur in het afvoergas en vergelijkt het met de ideale omstandigheden en past dit aan. De servomotor zorgt ervoor dat de hoeveelheid verbrandingslucht goed geregeld wordt.
 
Geoptimaliseerd verbrandingsproces met de OEC door:
  • Rookgastemperatuurgestuurde luchttoevoer
  • Melding voor bijvullen
  • Sensor in de deur
  • Optimale zuurstofverhoudingen
Melding voor het bijvullen van hout
Bij veel merken kachels moet u zelf in de gaten houden wanneer het hout op is. Een uniek kenmerk van Olsberg kachels is dat ze een geluidje geven wanneer het hout bijna op is. Op deze manier bent u nooit te laat met het bijvullen van hout en kunt u rustig genieten van de warmte en gezelligheid van de haard.
Een kachel naar wens
Een aantal Olsberg kachels zijn zelf te configureren. Denk hierbij aan een keramiek of natuurstenen bovenplaat en/of zijkanten. Daarnaast is het mogelijk om Oslberg houtkachels uit te rusten met zogenaamde PowerBlocks. Dit zijn warmteopslag stenen. De kachel wordt dan wat hoger en de efficiëntie neemt ook toe. Het is zo mogelijk om een moderne kachel met de eigenschappen van een traditionele speksteenkachel te creëren.

BEKIJK ALLE KACHELS VAN OLSBERG

Laat Olsberg u inspireren


Bezoek hét Experience Center van Nederland en bekijk de collectie Olsberg houtkachels live.

Bezoek HAVÉ