Olsberg

Duitse kwaliteit sinds 1577

Al jaren voldoet Olsberg aan de wensen en behoeften van de klanten. Dit geldt voor al het gietijzer, plaatstaal, aluminium en roestvaststaal. Olsberg houtkachels zijn een schoolvoorbeeld van de Duitse degelijkheid.

Bekijk het Olsberg aanbod have-arrow

Afbeelding

Het verhaal achter Olsberg

De jarenlange ervaring binnen de kachelwereld heeft ervoor gezorgd dat Olsberg een wereldwijd succes is. Al 435 jaar worden in Duitsland de mooiste houtkachels van Olsberg gemaakt en bedacht. Het bedrijf is al die jaren in handen gebleven van dezelfde familie en daarom mag Olsberg zich één van de oudste familiebedrijven in Duitsland noemen. Het bedrijf is niet in de tijd blijven hangen, maar is juist erg modern.

Ambacht

Met de hand vervaardigd

Olsberg telt momenteel zo’n 480 medewerkers waarvan een groot gedeelte in de productie werkt. De gietijzer onderdelen die Olsberg produceert worden namelijk tot op de dag van vandaag nog met de hand gegoten. Echt vakmanschap!

Laag vermogen en hoog rendement

Door de hoge verbrandingskamer en de halfronde vorm van het glas van de kachel is er een groot vuurzicht en daar genieten veel mensen van. Wat de Olsberg kachels onovertroffen maakt, is de manier waarop het vermogen laag gehouden kan worden en het rendement hoog. Het vermogen van deze kachels blijft laag, omdat ze een kleine stookbodem hebben, waardoor er minder hout in de kachel gelegd kan worden en er minder warmte zal ontstaan. Bovendien hebben deze kachels een hoog rendement. Zelfs bij een erg laag vermogen kan er een rendement van 80% behaald worden. Deze bijzondere combinatie maakt de Olsberg kachels zo speciaal! Door het lage vermogen van de kachel is het ook mogelijk om een grote houtkachel in een kleine woning te plaatsen, omdat er niet een teveel aan warmte ontstaat.

OEC

Olsberg efficiency controller

De OEC is een ingebouwde sensor die de luchttoevoer in de kachel regelt. Het controleert constant de temperatuur in het afvoergas en vergelijkt het met de ideale omstandigheden en past dit aan. De servomotor zorgt ervoor dat de hoeveelheid verbrandingslucht goed geregeld wordt.

Geoptimaliseerd verbrandingsproces met de OEC door:

 • Rookgastemperatuurgestuurde luchttoevoer
 • Melding voor bijvullen
 • Sensor in de deur
 • Optimale zuurstofverhoudingen.

Melding voor het bijvullen van hout

Bij veel merken kachels moet u zelf in de gaten houden wanneer het hout op is. Een uniek kenmerk van Olsberg kachels is dat ze een geluidje geven wanneer het hout bijna op is. Op deze manier bent u nooit te laat met het bijvullen van hout en kunt u rustig genieten van de warmte en gezelligheid van de haard.

Uitgelichte Olsberg kachels

Ontdek de prachtige haarden en kachels van Olsberg. Kom naar HAVÉ Verwarming, bezoek ons Experience Center en bekijk de volledige collectie.

Olsberg Draco Glasdeur
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 3.599
Olsberg Tipas Compact III
Vrijstaand
Niet opgesteld in showroom
€ 4.320
Olsberg Palena PowerBlock! Compact
Vrijstaand
Niet opgesteld in showroom
€ 4.524
Olsberg Alegre Compact
Vrijstaand
Niet opgesteld in showroom
€ 5.442

Een kachel naar wens

Een aantal Olsberg kachels zijn zelf te configureren. Denk hierbij aan een keramiek of natuurstenen bovenplaat en/of zijkanten. Daarnaast is het mogelijk om Oslberg houtkachels uit te rusten met zogenaamde PowerBlocks. Dit zijn warmteopslag stenen. De kachel wordt dan wat hoger en de efficiëntie neemt ook toe. Het is zo mogelijk om een moderne kachel met de eigenschappen van een traditionele speksteenkachel te creëren.

Bekijk het Olsberg aanbod have-arrow

Ontdek Olsberg kachels ook in ons Experience Center

Een kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google