CV-Pelletkachel

CV-Pelletkachel

Sfeer en comfort komen samen

Met een CV-pelletkachel is het mogelijk om de eerste stappen te zetten om 'van het gas af te gaan' of in ieder geval te beginen met besparen op gas. Er zijn diverse manieren om de cv-pelletkachel in te zetten. Deze is bijvoorbeeld direct aan te sluiten op uw bestaande radiatoren en of vloerverwarming. De Lees meer

Met een CV-pelletkachel is het mogelijk om de eerste stappen te zetten om 'van het gas af te gaan' of in ieder geval te beginen met besparen op gas. Er zijn diverse manieren om de cv-pelletkachel in te zetten. Deze is bijvoorbeeld direct aan te sluiten op uw bestaande radiatoren en of vloerverwarming. De pelletkachel kan dan ‘tussen’ het bestaande verwarmings circuit geplaatst worden. Wilt u nog meer rendement uit de CV-pelletkachel halen dan kunt u deze ook in combinatie met een buffervat gaan gebruiken zodat deze ook het tapwater (om bijvoorbeeld te douchen) kan verwarmen. Als de pelletkachel uitgeschakeld wordt, of onvoldoende warmte afgeeft, dan neemt de CV-installatie het verwarmen gewoon weer over! 

Het voordeel van een CV-peleltkachel ten opzichte van een hout-CV kachel is dat in de pelletkachel al een deel van de benodigde techniek als een pomp, beveiliging en drukvat  verwerkt zijn. Onderstaand vindt u ons assortiment CV-pelletkachels.

Lees minder
Filters
Pellets
CV-pelletkachel
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoek
Pagina

De pelletkachel

Wat is een pelletkachel en waar moet u allemaal op letten bij het aanschaffen? Een pelletkachel brandt op pellets: dat zijn kleine, samengeperste stukjes resthout in de vorm van korrels. Elke pelletkachel beschikt over een reservoir van 5-15 kilo. De kachel regelt zelf de aanvoer van de pellets. Daarnaast is een pelletkachel eenvoudig te bedienen en naar wens in te stellen. U regelt makkelijk de gewenste temperatuur van kachel.

Ontdek onze merken

Naast pelletkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, houtkachels en elektrische haarden van merken zoals:

CV-Pelletkachels Milieuvriendelijk en voordelig

Het grote verschil tussen een pelletkachel en een houtkachel is dat u in verhouding minder brandstof nodig hebt voor dezelfde hoeveelheid warmte. Het rendement van een pelletkachel is door de hoge verbranding met houtpellets veel hoger. Er zijn pelletkachels in de markt die een rendement van wel 97 procent behalen. Dat is ongekend hoog voor een haard of kachel.

Het is zelfs mogelijk om door middel van een combinatie tussen een pellet-CV, zonnecollectoren, buffervat en eventuele waterpomp volledig autonoom te worden en niet meer afhankelijk te zijn van een gasaansluiting. Natuurlijk brengt dit wel de nodige investeringen met zich mee en dient u voldoende ruimte te hebben. Het verwarmen met pelletkachel is milieuvriendelijk en voordelig. Daarnaast heeft het nog een aantal voordelen zoals: het een grotere mate van autonomie heeft en een CV-pelletkachel zeer eenvoudig in gebruik is. Dit alles in combinatie met het de gezelligheid van het vuur zorgt ervoor dat de toestellen steeds populairder worden in Nederland.

Computer gestuurd Eenvoud en gemak

Een pelletkachel is een computergestuurde kachel. Veel dingen gaan automatisch, zo wordt gemeten hoe warm het in de kamer is, hoeveel pellets er bij het vuur moeten, maar ook of de afvoer van rookgassen nog goed gaat. Zo kunnen we wel stellen dat een pelletkachel een modern toestel is. Techniek is altijd leuk, maar het is vaak ook complex. Zo ook bij een pelletkachel. Er kan zich in de software een storing voordoen. Het team van HAVÉ Verwarming staat dan graag voor u klaar om u service op maat te verlenen en u in dit geval te helpen.

Leer alles over pelletkachels in ons kenniscentrum

Een pelletkachel is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Dergelijke vragen kunt u stellen aan een van onze adviseurs Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Pelletkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een pelletkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 kachels en haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 9,2
  Klanten beoordelen ons met een 9,2