Pelletkachel CV

Pelletkachel CV

Sfeer en comfort komen samen

Met een CV pelletkachel is het mogelijk om de eerste stappen te zetten om 'van het gas af te gaan' of in ieder geval te beginnen met besparen op gas. Er zijn diverse manieren om de CV pelletkachel in te zetten. Deze is bijvoorbeeld direct aan te sluiten op uw bestaande radiatoren en/of vloerverwarming. De Lees meer

Met een CV pelletkachel is het mogelijk om de eerste stappen te zetten om 'van het gas af te gaan' of in ieder geval te beginnen met besparen op gas. Er zijn diverse manieren om de CV pelletkachel in te zetten. Deze is bijvoorbeeld direct aan te sluiten op uw bestaande radiatoren en/of vloerverwarming. De pelletkachel kan dan ‘tussen’ het bestaande verwarmingscircuit geplaatst worden. Wilt u nog meer rendement uit de CV pelletkachel halen? Dan kunt u deze ook in combinatie met een buffervat gaan gebruiken zodat deze ook het tapwater (om bijvoorbeeld te douchen) kan verwarmen. Als de pelletkachel uitgeschakeld wordt, of onvoldoende warmte afgeeft, dan neemt de centrale verwarming het verwarmen gewoon weer over! 

Het voordeel van een pelletkachel CV ten opzichte van een houtkachel CV is dat in de pelletkachel al een deel van de benodigde techniek als een pomp, beveiliging en drukvat verwerkt zijn. Onderstaand vindt u ons assortiment CV pelletkachels.

Lees minder
adjustments Filters
Pellets
CV-pelletkachel
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow

De CV pelletkachel

Wat is een cv pelletkachel en waar moet u allemaal op letten bij het aanschaffen? Een cv pelletkachel brandt op pellets: dat zijn kleine, samengeperste stukjes resthout in de vorm van korrels. Elke pelletkachel beschikt over een reservoir van 5 tot 15 kilo. De kachel regelt zelf de aanvoer van de pellets. Doordat de pellectkachel aan een cv-installatie kan worden gekoppeld is deze direct aan te sluiten op uw bestaande radiatoren en/of vloerverwarming. Daarnaast is een pelletkachel eenvoudig te bedienen en naar wens in te stellen. Zo regelt u makkelijk de gewenste temperatuur van kachel. Tegenwoordig kunnen veel pelletkachels op afstand worden bieden via een app.

Pelletkachel in combinatie met vloerverwarming

Een cv pelletkachel kan niet alleen aangesloten worden op de kraan of de douche, maar ook aan de radiatoren en/of vloerverwarming. De pelletkachel wordt dan 'tussen het bestaande verwarmingscircuit geplaatst. Uw gehele woning kan op deze manier dus verwarmd worden met een cv pelletkachel. 

Ontdek onze merken

Naast pelletkachels verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals gashaarden, houtkachels en elektrische haarden van merken zoals:

Type vuurzicht cv pelletkachels

Er zijn meerdere opties om het vuur van de pelletkachel te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Geniet van een prachtig vooraanzicht op het vlammenspel met een fronthaard. 
3-zijdige haard Een driezijdige haard heeft drie vensters en geeft een 180 graden zicht op het vuur. De kachel wordt vaak in een ombouw geplaatst.

CV-Pelletkachels Milieuvriendelijk en voordelig

Het grote verschil tussen een pelletkachel en een houtkachel is dat u in verhouding minder brandstof nodig hebt voor dezelfde hoeveelheid warmte. Het rendement van een pelletkachel is door de hoge verbranding met houtpellets veel hoger. Er zijn pelletkachels in de markt die een rendement van wel 97 procent behalen. Dat is ongekend hoog voor een haard of kachel.

Het is zelfs mogelijk om door middel van een combinatie tussen een pellet-CV, zonnecollectoren, buffervat en eventuele waterpomp volledig autonoom te worden en niet meer afhankelijk te zijn van een gasaansluiting. Natuurlijk brengt dit wel de nodige investeringen met zich mee en dient u voldoende ruimte te hebben. Het verwarmen met pelletkachel is milieuvriendelijk en voordelig. Daarnaast heeft het nog een aantal voordelen zoals: het een grotere mate van autonomie heeft en een CV-pelletkachel zeer eenvoudig in gebruik is. Dit alles in combinatie met het de gezelligheid van het vuur zorgt ervoor dat de toestellen steeds populairder worden in Nederland.

Computer gestuurd Eenvoud en gemak

Een pelletkachel is een computergestuurde kachel. Veel dingen gaan automatisch, zo wordt gemeten hoe warm het in de kamer is, hoeveel pellets er bij het vuur moeten, maar ook of de afvoer van rookgassen nog goed gaat. Zo kunnen we wel stellen dat een pelletkachel een modern toestel is. Techniek is altijd leuk, maar het is vaak ook complex. Zo ook bij een pelletkachel. Er kan zich in de software een storing voordoen. Het team van HAVÉ Verwarming staat dan graag voor u klaar om u service op maat te verlenen en u in dit geval te helpen.

Het vermogen van cv pelletkachels, hoe zit dat?

De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen welk vermogen past het beste bij uw situatie? En wat houdt het vermogen van een kachel in?

De hoeveelheid vermogen dat u nodig heeft, hangt af van de volgende factoren:

  • Of de haard of kachel als hoofd- of sfeerverwarming dient;
  • De grootte van de ruimte die de kachel of haard mag verwarmen;
  • De isolatie van het pand;
  • Aanwezigheid van centrale verwarming;
  • Wanneer de haard of kachel wordt gestookt.

Eigenschappen en voordelen van cv pelletkachels

 • checklist Verwarming voor uw gehele woning in plaats van één ruimte
 • checklist Milieuvriendelijke verwarming
 • checklist Volledig instelbaar

Leer alles over pelletkachels in ons kenniscentrum

Een pelletkachel is een investering. Maar hoe kiest u de kachel of haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Dergelijke vragen kunt u stellen aan een van onze adviseurs Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen over pelletkachels
Kun je een pelletkachel aansluiten op CV?

Ja, een pelletkachel kan aan een cv-installatie worden gekoppeld. Zo is deze direct aan te sluiten op uw bestaande radiatoren en/of vloerverwarming. Daarnaast kunnen veel pelletkachels op afstand worden bediend via een app waardoor u de kachel gemakkelijk kunt programmeren.

Wat kost een pelletkachel op CV?

CV pelletkachels zijn verkrijgbaar vanaf €4500, exclusief aansluitkosten. Door middel van een combinatie tussen een pellet-CV, zonnecollectoren, buffervat en eventuele waterpomp is het mogelijk volledig autonoom te worden en niet meer afhankelijk te zijn van een gasaansluiting. 

Welke vermogen (CV) pelletkachel heb ik nodig?

De keuze van de warmteopbrengst of het vermogen van een (CV) pelletkachel is belangrijk en afhankelijk van meerdere factoren. Zo maakt het uit of de kachel als hoofd- of sfeerverwarming dient, hangt het af van de grootte van de ruimte die de kachel mag verwarmen en de isolatie van het pand. Lees hier meer over het vermogen van kachels om te kijken welk vermogen u nodig heeft.

Kan een pelletkachel het hele huis verwarmen?

Om het hele huis te verwarmen met een pelletkachel heeft u een CV pelletkachel nodig. Een CV pelletkachel kan samenwerken met de CV of deze zelfs helemaal vervangen. Met een gewone (lucht) pelletkachel kan maar één ruimte verwarmd worden. 

Pelletkachel kopen? Bezoek ons Experience Center

Een pelletkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de kachel van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 kachels en haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google