Edilkamin:

Al meer dan 55 jaar een betrouwbare keuze

Het Italiaanse merk Edilkamin is al meer dan 55 jaar leider in hout- en pelletverwarming en heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van de modernste technologie voor een steeds duurzamere en energiezuinigere verwarming van woningen. Dankzij de strenge eisen aan pelletkachels vandaag de dag en van een markt die voortdurend in ontwikkeling is, biedt Edilkamin technologisch geavanceerde oplossingen in de vorm van pelletkachels met een uiterst verzorgd design en in lijn met de modernste eisen. Het doel van Edilkamin is het bieden van maximale betrouwbaarheid en productveiligheid, die worden gewaarborgd door strenge controlles die continu worden uitgevoerd op elk toestel. Edilkamin exporteert met succes pelletkachels naar meer dan 30 landen. Niet alleen onder de naam Edilkamin maar ook onder de naam Italiana Camini. Dit laatste merk is ook onderdeel van de Edilkamin groep en bestaat uit kwalitatief goede pelletkachels.

Bekijk het EdilKamin aanbod have-arrow

EdilKamin pelletkachels
EdilKamin Myrna pelletkachel

Programmeerbare warmte

De voordelen van EdilKamin pelletkachels:

 • Voorzien van de modernste technieken. Alle toestellen zijn voorzien van de modernste technieken en bieden veel gemak. 
 • Verwarmen van meerdere ruimtes. Afhankelijk van het model is het mogelijk om naast de installatieruimte ook aangrenzende ruimtes, via kanalisatie, te verwarmen.
 • Zuinig in verbruik. Pellets zijn één van de zuinigste brandstoffen en maken dus een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten mogelijk.

Bekijk het EdilKamin aanbod have-arrow

Pelletkachels van EdilKamin

Wat maakt ze zó bijzonder?

De pelletkachels van Edilkamin onderscheiden zich door het prachtige vuurzicht, alle toestellen zijn namelijk voorzien van een relatief grote ruit en opgebouwd met een gietijzeren structuur en verbrandingskamer. Dit materiaalgebruik zorgt voor een langere levensduur van de kachel. De toestellen van Edilkamin zijn daarnaast zeer goed geisoleerd, wat ervoor zorgt dat de kachels stil branden. Het installeren van de toestellen is daarnaast ook redelijk eenvoudig, er hoeft zowel door de installateur als de consument weinig ingesteld te worden. Daarnaast realiseren de pelletkachels van Edilkamin een super schone verbranding. Dit zorgt ervoor dat de kachel om weinig onderhoud vraagt. Uiteraard is, net als bij andere pelletkachels, het van belang om jaarlijks onderhoud uit te voeren!

EdilKamin EVO Pellethaard
EdilKamim Lena pelletkachel

Zorgeloos genieten van een prachtige verbranding

Het Leonardo-systeem regelt de pelletverbranding op automatische wijze. Het systeem regelt voortdurend de belangrijkste verbrandingsparameters, die worden beïnvloed door:

 • De eigenschappen van het rookkanaal (bochten, lengte, vorm, diameter..)
 • De omgevingscondities (wind, atmosferische druk, installatie op grote hoogte..)
 • Eigenschappen van de pellets (essentie van het hout, compactheid, vochtigheidsgraad..)
 • Het systeem grijpt in om een optimale werking en brandstofbesparing bij de toestellen te garanderen.

Uitgelichte EdilKamin pelletkachels

Ontdek de prachtige pelletkachels van Edilkamin. Kom naar HAVÉ Verwarming, bezoek ons Experience Center en bekijk de volledige collectie.

Edilkamin Lena pelletkachel
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 3.134
Edilkamin Bild Up pelletkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
€ 4.792
Edilkamin Dania Air Tight pelletkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
€ 4.126
Edilkamin Blade2 H 18 Up
Vrijstaand
Niet opgesteld in showroom
€ 5.844

Ontdek EdilKamin pelletkachels ook in ons Experience Center

Een pelletkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google