Vind je dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Ontdek de speksteen pelletkachels van Altech

Dé speksteen pelletkachels van Altech

Een prachtig vlammenspel, eenvoudig te bedienen, intense warmte. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden van de vele voordelen die de unieke speksteen pelletkachels van Altech bieden. Het merk heeft haar prachtige assortiment speksteenkachels uitgebreid met een geweldige serie pelletkachels. Het prachtige vlammenspel en de unieke warmte van speksteen, alleen dan gerealiseerd met pellets. Deze nieuwe toestellen werken niet geautomatiseerd zoals een doorsnee pelletkachel, maar met een micro-vergassingsysteem.

Dankzij het unieke verbrandingssysteem realiseren de Altech pelletkachels een hoog rendement en een minimaal pellet verbruik. Er zijn vijf verschillende modellen beschikbaar, de Torus, de Nobles, de Grande Nobles, de Ecosy en de Ecosy Plus. Alle modellen zijn voorzien van een normale brander (small, 4kg).

Geniet extra lang van warmte

Door het gebruik van speksteen stralen de pelletkachels van Altech tot wel 12 uur na het doven van het vuur nog warmte uit. Het is ook mogelijk om de pelletkachels, tegen een meerprijs, te bestellen met zijruiten. Hierdoor heeft men vanuit de gehele ruimte maximaal zicht op het prachtige vlammenspel.

Bekijk de speksteen pelletkachels

Hoe werkt de pelletkachel van Altech?

De pelletbrander heeft een primaire en secundaire beluchting. Door behulp van deze beluchting worden de gassen die uit de pellets komen boven in de bak verbrand, hierdoor ontstaat een prachtig vlammenspel. De beluchtingen zijn volledig natuurlijk, er zijn geen ventilatoren aanwezig waardoor de pellet kachel niet gevoelig is voor storingen.

De brander dient gevuld te worden met goede kwaliteit pellets (lage as- en vochtwaarde), dit is van belang voor een schone en volledige verbranding. De brander dient tot 2 a 3 cm onder de rand gevuld te worden en met behulp van de pellet kit op maat, hiermee realiseert de Altech pelletkachel tot wel 3 uur lang een prachtig vlammenspel. De Altech pelletkachels zijn geschikt voor iedere woning

Intense warmte van een pelletkachel

Heeft u weleens voor een ‘gewone’ (stralings)pelletkachel gestaan? Heerlijke warmte. Toch ervaren mensen soms het “warme buik, koude rug gevoel”. Bij Altech speksteen pelletkachels werkt het anders: de infrarode straling die het speksteen afgeeft is vergelijkbaar met de opwarming door de infraroodstraling van de zon.

De stralings- of accumulatiewarmte van Altech is zo intens, dat het niet alleen de lucht en de ruimte verwarmt, maar ook écht uw gehele lichaam. Dit verklaart het fijne warmtegevoel. Koude voeten horen er met een Altech speksteen pelletkachel niet langer bij. Zelfs de muren worden mee verwarmd. Bovendien gaat veel minder warmte verloren door ventilatie, terwijl drogere wanden beter isoleren. Een Altech pelletkachel verspreidt een zachte, gelijkmatige warmte.

Infraroodstraling wordt onder andere toegepast in de medische wereld om de vitaliteit te stimuleren. Daarbij helpt het spieren te ontspannen, bloeddruk te stimuleren en de weerbaarheid tegen infecties te bevorderen. Terwijl er minder sprake is van stofverplaatsing of uitdroging dan bij andere verwarmingsbronnen. Altech speksteen pelletkachels: verslavend, maar tegelijkertijd gezond.
 
Afbeelding

Dé speksteen pelletkachels van Altech

Raak geïnspireerd door de kachels van Altech

Bezoek hét Experience Center en ervaar de grote collectie brandend opgestelde kachels van Altech

BEZOEK HAVÉ