Altech
pelletkachels

Al bijna een halve eeuw geleden importeerde Altech de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Ze raakten geïnspireerd door de unieke eigenschappen van speksteenkachels. Daardoor besloot het merk zelf, in het midden van het land, speksteenkachels te ontwerpen en produceren. En met succes, want Altech maakt in Hoevelaken inmiddels al ruim 4 decennialang oerdegelijke houtkachels en pelletkachels gemaakt van speksteen.

Bekijk het Altech aanbod have-arrow

Afbeelding

Vooruitstrevend en innovatief

Dé speksteen pelletkachels van Altech

Een prachtig vlammenspel, eenvoudig te bedienen, intense warmte. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden van de vele voordelen die de unieke speksteen pelletkachels van Altech bieden. Het merk heeft haar prachtige assortiment speksteenkachels uitgebreid met een geweldige serie pelletkachels. Het prachtige vlammenspel en de unieke warmte van speksteen, alleen dan gerealiseerd met pellets. Deze nieuwe toestellen werken niet geautomatiseerd zoals een doorsnee pelletkachel, maar met een micro-vergassingsysteem. Dankzij het unieke verbrandingssysteem realiseren de Altech pelletkachels een hoog rendement en een minimaal pellet verbruik. Er zijn zes verschillende modellen beschikbaar, de Torus, de Nobles, de Grande Nobles, de Ecosy de Ecosy Plus en de Max. Alle modellen zijn voorzien van een normale brander (small, 4kg).

Geniet extra lang van warmte

Door het gebruik van speksteen stralen de pelletkachels van Altech tot wel 12 uur na het doven van het vuur nog warmte uit. Het is ook mogelijk om de pelletkachels, tegen een meerprijs, te bestellen met zijruiten. Hierdoor heeft men vanuit de gehele ruimte maximaal zicht op het prachtige vlammenspel.

Bekijk de speksteen pelletkachels have-arrow

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

Hoe werkt de pelletkachel van Altech?

De pelletbrander heeft een primaire en secundaire beluchting. Door behulp van deze beluchting worden de gassen die uit de pellets komen boven in de bak verbrand, hierdoor ontstaat een prachtig vlammenspel. De beluchtingen zijn volledig natuurlijk, er zijn geen ventilatoren aanwezig waardoor de pellet kachel niet gevoelig is voor storingen. De brander dient gevuld te worden met goede kwaliteit pellets (lage as- en vochtwaarde), dit is van belang voor een schone en volledige verbranding. De brander dient tot 2 a 3 cm onder de rand gevuld te worden en met behulp van de pellet kit op maat, hiermee realiseert de Altech pelletkachel tot wel 3 uur lang een prachtig vlammenspel. De Altech pelletkachels zijn geschikt voor iedere woning

Intense warmte van een pelletkachel

Heeft u weleens voor een ‘gewone’ (stralings)pelletkachel gestaan? Heerlijke warmte. Toch ervaren mensen soms het “warme buik, koude rug gevoel”. Bij Altech speksteen pelletkachels werkt het anders: de infrarode straling die het speksteen afgeeft is vergelijkbaar met de opwarming door de infraroodstraling van de zon. De stralings- of accumulatiewarmte van Altech is zo intens, dat het niet alleen de lucht en de ruimte verwarmt, maar ook écht uw gehele lichaam. Dit verklaart het fijne warmtegevoel. Koude voeten horen er met een Altech speksteen pelletkachel niet langer bij. Zelfs de muren worden mee verwarmd. Bovendien gaat veel minder warmte verloren door ventilatie, terwijl drogere wanden beter isoleren. Een Altech pelletkachel verspreidt een zachte, gelijkmatige warmte. Infraroodstraling wordt onder andere toegepast in de medische wereld om de vitaliteit te stimuleren. Daarbij helpt het spieren te ontspannen, bloeddruk te stimuleren en de weerbaarheid tegen infecties te bevorderen. Terwijl er minder sprake is van stofverplaatsing of uitdroging dan bij andere verwarmingsbronnen. Altech speksteen pelletkachels: verslavend, maar tegelijkertijd gezond.

Ontdek de kracht van
een Altech speksteenkachel

Afbeelding

Dé speksteen pelletkachels van Altech

Met de Altech speksteen pelletkachel combineert u de unieke eigenschappen van een speksteenkachel met de voordelen van een pelletkachel. Mede dankzij het minimale pelletverbruik dat gerealiseerd wordt door het unieke micro-vergassing systeem in combinatie de eenvoudige regeling zorgen voor gebruiksgemak en een heerlijke infrarode warmte dankzij het speksteen. Dankzij de grote brandkamer zijn de speksteen pelletkachels uitvoerbaar met wel drie verschillende branders. Kiest u voor een laag vermogen of juist meer warmte voor uw woonruimte? Constante stralingswarmte zorgt voor een comfortabel resultaat. Een gezond klimaat in de woning met betere luchtvochtigheid en minder verplaatsing van stof.

Bekijk de speksteen pelletkachels have-arrow

Uitgelichte Altech kachels

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak, bekijk alle pelletkachels of kom naar HAVÉ Verwarming.

Altech Torus Pelletkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 4.888
Altech Ecosy Plus Pelletkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 6.579
Altech Grande Nobles Pelletkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 4.912
Altech Ecosy Pelletkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 5.477

Uniek in Nederland

Ontdek hoe een
Altech pelletkachel werkt

Afbeelding

Ontdek Altech speksteenkachels ook in ons Experience Center

Een pelletkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google