Na het succesverhaal van de speksteen houtkachels, heeft Altech besloten om ook pelletkachels op de markt te brengen. Op deze manier komen ze de overheid en de consument tegemoet in een milieuvriendelijkere kachel. 

Unieke verbranding

De Altech pelletkachel heeft een unieke manier van branden. Het vuurbeeld is prachtig om te zien, omdat de kachel op een natuurlijke manier brandt. De kachel heeft tevens een erg hoog rendement van 94%, waardoor er nagenoeg geen uitstoot van stof is. Dit resulteert in een buitengewoon schone verbranding. Bovendien heeft deze pelletkachel een eenvoudige bediening. Sfeer en gemak gecombineerd in een pelletkachel, Altech kan dit!

Speksteen

Alle pelletkachels van Altech zijn voor 80% gemaakt van speksteen. Speksteen is een materiaal dat warmte erg lang kan vasthouden en uitstralen. Dit natuurlijke mineraal kan met weinig inspanning en energie gewonnen worden. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van chemicaliën en schadelijke stoffen.

Speksteen kachels kunnen, anders dan stalen kachels, de warmte opslaan als een accu. Na het uitbranden van de kachel straalt het speksteen tot maximaal 10 uur infraroodwarmte uit. Deze warmte voelt erg comfortabel aan. De warmte van straling is erg constant en zorgt voor minder verplaatsing van stof en voor een betere luchtvochtigheid in uw ruimte. Het klimaat in uw woning is zo gezonder en het voelt daarnaast minder benauwd aan. Prettig om in te ademen! Uw ruimte kan zo met een minimum aan pellets verwarmd worden. Deze kachels voldoen dus aan de hoogste normen van duurzaamheid. De levensduur van de Altech kachels is lang en bovendien kan het speksteen hergebruikt worden.

De muren rondom de speksteen kachel dienen als warmtebuffer, maar de warmte blijft toch goed voelbaar, doordat er straling afgegeven wordt die direct te voelen is op uw lichaam. De speksteenkachel verwarmt uw lichaam intern, een echte verademing voor de spieren en gewrichten.

De brander

Er is sprake van een primaire en een secundaire beluchting. Deze beluchting zorgt ervoor dat de pelletgassen boven in de bak worden verbrand, waardoor een mooi vuurspel te zien is. Een schone verbranding kan gegarandeerd worden door het gebruik van pellets van goede kwaliteit. Dit betekent een lage vocht- en aswaarde.

Altech heeft branders met een verschillende inhoud, namelijk van 4, 5 of 7,5 kilogram. Dit zorgt ervoor dat de kachels geschikt zijn voor elke ruimte. Hoe groter de brander, hoe langer de speksteenkachel warmte af kan geven.

Elektriciteit

Doordat deze kachels geen ventilatoren hebben, is er geen elektriciteit nodig. Dit resulteert in geluidloze kachels die niet gevoelig zijn voor storingen. Bovendien hebben ze weinig onderhoud nodig en zijn ze eco vriendelijk.

Een combinatie van al deze factoren levert een uitstekende pelletkachel voor elk huishouden!

Meer informatie?

Benieuwd geworden naar deze pelletkachels? Wees welkom bij ons Experience Center in Lunteren voor advies op maat.