Faber: specialist in haarden sinds 1844 TEST

Faber is niet alleen toonaangevend op het gebied van elektrische haarden, maar ook op andere gebieden zoals techniek. Zo heeft het merk het gesloten verbrandingssysteem uitgevonden. Faber is niet alleen in het verleden maar ook vandaag de dag volop bezig met innovaties. Dat is de aanleiding dat Faber een zeer prominente positie inneemt binnen de Europese markt van gashaarden.

Het begin van Faber

Oprichting

Veel mensen kennen Faber nog van de eerste gaskachels. Maar de geschiedenis van het bedrijf gaat zelfs nog een stukje verder terug. In 1844 legde Jan Gerrits Faber in het Friese Franeker al de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij.

Groei

De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig voor de eerste grote run op gashaarden. Daarop anticipeerde Faber met nieuwe producten en technieken. In de jaren daarna mocht Faber het marktleiderschap claimen voor schoorsteen gebonden haarden. Detaillisten en groothandelaren verkochten massaal de gashaarden. In 1996 introduceerde Faber als eerste de gesloten verbrandingstechniek.

De vernieuwde Faber MatriX serie

Geniet van uw eigen vuurbeleving en ervaar de mooiste momenten bij uw ideale haard. Hoe die eruitziet? Dat bepaalt u helemaal zelf! Met de Matrix heeft u het neusje van de zalm van Faber in huis. Uw leefomgeving is een weerspiegeling van uw eigen persoonlijkheid. En dat kan met de MatriX. U bepaalt wat uw wensen zijn; u stelt uw haard helemaal zelf samen.

Met het modulaire systeem van de MatriX kunt u uw haard personaliseren tot in de kleinste details. Het is mogelijk om de haard met een afstandsbediening, tablet, smartphone te bedienen. Dit alles met de Intelligente Technical Control app (ITC).

Symbio-lichtmodule

De Symbio lichtmodule combineert optimale sfeer met een laag energiegebruik. Als u een haard met name waardeert om de gezelligheid, dan is Symbio een aanrader voor u.

U kent het wel: als het hout is verbrand blijft er roodgloeiend houtskool over, met zo nu en dan nog een klein vlammetje. Maar een gloeiend kolenbed geeft over het algemeen veel warmte, wat niet altijd gewenst is.

Met de Symbio lichtmodule kunt u het 'kolenbed' met de afstandsbediening naar wens in- en uitschakelen. Het kolenbed wordt verlicht met een energiezuinige LED module. Zo kunt u zonder de extra warmteproductie van de kolen toch van het licht en de sfeer genieten.

Pure houtbeleving met de Log Burner® 2.0

Met de eerste generatie Log Burners introduceerde Faber in 2001 de ‘brandende’ houtstammen. Nu stelt Faber met trots de nieuwe generatie Log Burners aan u voor, waarin een aantal innovatieve technieken zijn toegepast. De brandende keramische houtstammen van Log Burners 2.0 geven een nog realistischere houtvuurbeleving. De haard heeft maar liefst vijf branders die eenvoudig te bedienen zijn. Daarnaast heeft het merk de ECOboost-functie: slimme thermostatische regeling. Met Log Burner 2.0 kunt u comfortabel genieten van een flakkerend haardvuur, met de techniek en flexibiliteit van de moderne tijd.

Bedien met de gratis Faber app

De Faber ITC App is dé innovatie van Faber gashaarden en is een groot succes. Deze ITC in combinatie met een App voor Android en IOS zijn geschikt voor alle Faber gashaarden, zowel de Faber inbouw- als ook de vrijstaande Faber gashaarden. De Faber ITC App heeft daarnaast bewezen betrouwbaar en stabiel te zijn en een levert een besparing, op uw gasverbruik, die kan oplopen tot 70%. De prachtig vormgegeven app maakt de bediening van het toestel simpel en eenvoudig.

Met deze app bedient u de haard nog makkelijker en regelt u alles naar eigen wens. Zo kunt u zelf het verbruik sturen. Niet alleen bediening is mogelijk via de app, maar het geeft ook informatie over het gasverbruik, het aantal stookuren, kamertemperatuur, wanneer het tijd wordt voor onderhoud en vele andere zaken. Hierdoor grijpt het toestel zelf in wanneer de temperatuur te hoog is.

  • Innovatief in elektrische haarden

  • Log Burner® 2.0

  • Sinds 1844

Raak geïnspireerd door Faber
Bezoek hét Experience Center van Nederland en ervaar de grote collectie Faber haarden.

Bezoek HAVÉ