Specialist in haarden sinds 1844:

Faber

Faber is niet alleen toonaangevend op het gebied van elektrische haarden, maar ook op andere gebieden zoals techniek. Zo heeft het merk het gesloten verbrandingssysteem uitgevonden. Faber is niet alleen in het verleden maar ook vandaag de dag volop bezig met innovaties. Dat is de aanleiding dat Faber een zeer prominente positie inneemt binnen de Europese markt van gashaarden.

Bekijk het Faber aanbod have-arrow

Faber haarden en kachels
De geschiedenis van Faber haarden en kachels

Het begin van Faber

Oprichting

Veel mensen kennen Faber nog van de eerste gaskachels. Maar de geschiedenis van het bedrijf gaat zelfs nog een stukje verder terug. In 1844 legde Jan Gerrits Faber in het Friese Franeker al de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij.

Groei

De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig voor de eerste grote run op gashaarden. Daarop anticipeerde Faber met nieuwe producten en technieken. In de jaren daarna mocht Faber het marktleiderschap claimen voor schoorsteen gebonden haarden. Detaillisten en groothandelaren verkochten massaal de gashaarden. In 1996 introduceerde Faber als eerste de gesloten verbrandingstechniek.

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

De haarden en kachels van Faber

Faber MatriX

Het neusje van de zalm

Geniet van uw eigen vuurbeleving en ervaar de mooiste momenten bij uw ideale haard. Hoe die eruitziet? Dat bepaalt u helemaal zelf! Met de Matrix heeft u het neusje van de zalm van Faber in huis. Uw leefomgeving is een weerspiegeling van uw eigen persoonlijkheid. En dat kan met de MatriX. U bepaalt wat uw wensen zijn; u stelt uw haard helemaal zelf samen. Met het modulaire systeem van de MatriX kunt u uw haard personaliseren tot in de kleinste details. Het is mogelijk om de haard met een afstandsbediening, tablet, smartphone te bedienen. Dit alles met de Intelligente Technical Control app (ITC).

Bekijk alle modellen have-arrow

Faber MatriX gashaard
Faber Symbio lichtmodule

Symbio-lichtmodule

De Symbio lichtmodule combineert optimale sfeer met een laag energiegebruik. Als u een haard met name waardeert om de gezelligheid, dan is Symbio een aanrader voor u. U kent het wel: als het hout is verbrand blijft er roodgloeiend houtskool over, met zo nu en dan nog een klein vlammetje. Maar een gloeiend kolenbed geeft over het algemeen veel warmte, wat niet altijd gewenst is. Met de Symbio lichtmodule kunt u het 'kolenbed' met de afstandsbediening naar wens in- en uitschakelen. Het kolenbed wordt verlicht met een energiezuinige LED module. Zo kunt u zonder de extra warmteproductie van de kolen toch van het licht en de sfeer genieten.

Pure houtbeleving

Met de Log Burner® 2.0

Met de eerste generatie Log Burners introduceerde Faber in 2001 de ‘brandende’ houtstammen. Nu stelt Faber met trots de nieuwe generatie Log Burners aan u voor, waarin een aantal innovatieve technieken zijn toegepast. De brandende keramische houtstammen van Log Burners 2.0 geven een nog realistischere houtvuurbeleving. De haard heeft maar liefst vijf branders die eenvoudig te bedienen zijn. Daarnaast heeft het merk de ECOboost-functie: slimme thermostatische regeling. Met Log Burner 2.0 kunt u comfortabel genieten van een flakkerend haardvuur, met de techniek en flexibiliteit van de moderne tijd.

Faber haarden voor een échte vuurbeleving
Afbeelding

Bedien met de gratis Faber app

Simpele bediening van uw toestel De Faber ITC App is dé innovatie van Faber gashaarden en is een groot succes. Deze ITC in combinatie met een App voor Android en IOS zijn geschikt voor alle Faber gashaarden, zowel de Faber inbouw- als ook de vrijstaande Faber gashaarden. De Faber ITC App heeft daarnaast bewezen betrouwbaar en stabiel te zijn en een levert een besparing, op uw gasverbruik, die kan oplopen tot 70%. De prachtig vormgegeven app maakt de bediening van het toestel simpel en eenvoudig. Met deze app bedient u de haard nog makkelijker en regelt u alles naar eigen wens. Zo kunt u zelf het verbruik sturen. Niet alleen bediening is mogelijk via de app, maar het geeft ook informatie over het gasverbruik, het aantal stookuren, kamertemperatuur, wanneer het tijd wordt voor onderhoud en vele andere zaken. Hierdoor grijpt het toestel zelf in wanneer de temperatuur te hoog is.

Uitgelichte Faber haarden en kachels

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak, bekijk alle gashaarden of kom naar HAVÉ Verwarming.

Faber e-matrix Vertical 800/1600 ST
Inbouw
Brandend in de showroom
Prijs op aanvraag
Faber Matrix Hybrid 1050/650 III Driezijdig
Inbouw
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
Prijs op aanvraag
Faber Respect Premium OC gashaard
Inbouw
Niet opgesteld in showroom
Prijs op aanvraag
Faber Matrix Hybrid 800/500 II Hoek
Inbouw
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
Prijs op aanvraag

Ontdek Faber ook in ons Experience Center

Een gashaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google