Bent u benieuwd of het mogelijk is om uw kachel of haard te bedienen met een app en hoe u die app dan zou moeten bedienen? HAVÉ Verwarming geeft u advies.

Gemakkelijke bediening

Naast warmte en gezelligheid is gemak een belangrijk argument om een gashaard aan te schaffen. Middels een afstandsbediening zet u de haard eenvoudig aan en regelt u eenvoudig de temperatuur en het vlammenspel. Aangezien de fabrikanten van haarden en kachels ook met de tijd mee gaan, is het vandaag de dag ook mogelijk om uw haard of kachel te bedienen met een app. Een app zorgt voor nóg meer voordelen van uw haard, zoals bijvoorbeeld het bedieningsgemak.

Hoe werkt de mobiele app van mijn haard?

Het gemak van een gashaard kan vergroot worden door gebruik te maken van een methode om uw haard via een app te bedienen.
Vanaf nu komt u altijd de kamer binnen met de temperatuur en vlammenspel die u zelf heeft ingesteld.
Vandaag de dag bieden vele fabrikanten van gashaarden de mogelijkheid om de gaskachel- of haard te bedienen vanaf uw mobiele telefoon of tablet.

Hieronder lichten wij een aantal apps toe:  

De DRU Control App:

De DRU Control App is geschikt voor de nieuwste serie haarden van DRU. Deze serie, waaronder de Maestro serie, maakt namelijk gebruik van de Eco Wave techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat u met minder vermogen nog steeds een prachtig vuurbeeld heeft. De Eco Wave techniek maakt het mogelijk om de haard te bedienen met de DRU Control App. Met de DRU Control App kan de haard aan- en uitgezet worden, maar kan ook het vermogen en de temperatuur van de haard worden bepaald. Er zijn drie verschillende standen, namelijk: de Luxe, Comfort en Spaar- stand en als laatst niet te vergeten de Custom stand Met de Custom stand kunt u uw eigen vlammenpatroon kiezen. Om gebruik te maken van de DRU Control app is het noodzakelijk om de communicatie module mee te bestellen.

Faber ITC App:

De Faber ITC App is geschikt voor alle gashaarden van Faber. Met deze app combineert u een optimale instelling met een minimaal verbruik van gas. Met het gebruik van deze app is het zelfs mogelijk om tot 70% te besparen op uw gasverbruik.
Daarnaast krijgt u door gebruik van de app meer informatie over het aantal stookuren, de kamertemperatuur, het gasverbruik en u krijgt zelfs een melding wanneer het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt.
Wanneer de afstandsbediening een lange tijd geen signaal heeft ontvangen dan schakelt de haard vanzelf uit.

Ook kunt u ervoor kiezen om de optie thermostaat te kiezen. Met deze optie is het mogelijk om naast een mooi vuurbeeld ook maximaal in gasverbruik te besparen.

De Element 4 Pro Control App

De gashaarden van Element4 kunnen ook worden bediend vanaf een mobiele telefoon of tablet. Met de ProControl App van Element4 stelt u de haard in naar uw eigen wensen.
Het enige wat u nodig heeft is een ProControl upgrade set, met daarin onder andere een Element4 wifi box. Het regelen van de vlammen en warmte is nog nooit zo makkelijk geweest.
Zo kunt u de haard instellen op de energiebesparende modus, terwijl u energie bespaart blijft het vuurbeeld even mooi en lijkt het alsnog echt.
Daarnaast kunnen er profielen aangemaakt worden, waarin u uw eigen ‘comfort’ in kan stellen. Welke temperatuur u fijn vindt, wat voor een vlammenspel en op welke tijd u dat wenst.
Elke gebruiker kan dus zijn eigen profiel met eigen gewenste instellingen aanmaken.

 Alle apps zijn geschikt voor Android en IOS.

Heeft u nog vragen over de mobiele app van uw gaskachel of gashaard?

Kom dan eens een kijkje nemen in ons Experience Center in Lunteren!
Wij hebben hier verschillende merken gashaarden staan en kunnen u daarom ook over verschillende apps wat vertellen!