DOVRE: VUUR MET KARAKTER

Al meer dan 80 jaar vuur met karakter

Dovre is een echt familiebedrijf, net over de grens in België dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van kachels en haarden uit eigen gietijzer. Dovre bestaat al meer dan 80 jaar en staat bekend om hun uitzonderlijke kwaliteiten. Alle producten van Dovre staan bekend om het hoge rendement, de goede kwaliteit, een aantrekkelijk design en een milieubewuste verbranding. Deze worden met veel vakkennis en toewijding ontwikkeld.
 

Tegenwoordig genieten honderdduizenden mensen van de gezelligheid en de sfeervolle warmte van een Dovre kachelin hun woonkamer. Voor de duurzaamheid van uw toestel zijn de hoge temperatuurbestendigheid en vormvastheid van gietijzer de beste garanties.

Kwaliteit staat voorop

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Dovre. Dat is de reden dat het merk maar liefst 5 jaar garantie geeft op het gietijzeren gedeelte van hun kachels. Door de combinatie van vakmanschap, het gebruik van hoogwaardige materialen en onderdelen en een zeer strenge kwaliteitscontrole durft Dovre de kwaliteit van haar producten te waarborgen. De garantie op het gietijzeren gedeelte van de kachels kan zelfs met 5 jaar verlengd worden, als u het online garantiebewijs binnen 3 maanden na aankoop op de website van Dovre invult. Zo geeft Dovre 10 jaar garantie op haar kachels.

"Er is niets dat een dag zoveel gloed geeft als het vuur van je eigen haard"

Dovre Air Wash-glasbeluchtingssysteem

Het Air Wash-glasbeluchtingssysteem zorgt ervoor dat er nauwelijks roetaanslag op de ruit komt. Daardoor hoeft u minder vaak de ruit schoon te maken. Ook beschikken de modellen over een hoog rendement, waardoor u fors bespaart op uw energierekening en toch kunt genieten van een heerlijk warme houthaard of houtkachel van Dovre.

Houtkachels met een uniek dubbel verbrandingssysteem

De nieuwste generatie Dovre houtkachels zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem. Via de achterkant wordt secundaire lucht in de kachel toegelaten. Deze wordt eerst verwarmd en wordt vervolgens via een speciale vlamplaat in de verbrandingskamer geleid. Hierdoor ontstaat een secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doen ontvlammen. Resultaat: een hoger warmterendement en een schonere en milieubewuste verbranding.

Van hedendaags design tot rustiek, klassiek of Noorse traditie

Geen enkel merk heeft zo een verscheidenheid aan houtkachels als Dovre. Voor elk interieur heeft Dovre wel een houtkachel paraat. Van een leuke scandinavische houtkachel, tot een moderne strakke houtkachel op een voet. Van nostalgische houtkachels tot vintage kachels.

BEKIJK DE HELE DOVRE SERIE

Een eigen hypermoderne ijzergieterij

Sinds er in België een uiterst moderne gieterij werd gebouwd, heeft Dovre zich echter ook een stevige plaats weten te veroveren op de markt van de toelevering.
De hoge automatiseringsgraad van de gieterij maakt Dovre tot een ideale partner voor de productie van grote series gietwerk met geringe wanddikte en een gewicht tot circa 30 kg. Het gietwerk wordt gekenmerkt door een zeer gelijkmatig oppervlak en een grote maatnauwkeurigheid. Dovre garandeert u hoge kwaliteit.

MODERN EN STIJLVOL

Raak geïnspireerd door de kachels van Dovre

Breng een bezoek aan hét Experience Center van Nederland en ervaar de grote collectie brandend opgestelde kachels van Dovre.

BEZOEK HAVÉ