Dovre:

vuur met karakter

Dovre is een echt familiebedrijf, net over de grens in België dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van kachels en haarden uit eigen gietijzer. Dovre bestaat al meer dan 80 jaar en staat bekend om hun uitzonderlijke kwaliteiten. Alle poducten van Dovre staan bekend om het hoge rendement, de goede kwaliteit, een aantrekkelijk design en een milieubewuste verbranding. Deze worden met veel vakkennis en toewijding ontwikkeld.

 

Tegenwoordig genieten honderdduizenden mensen van de gezelligheid en de sfeervolle warmte van een Dovre kachel in hun woonkamer. Voor de duurzaamheid van uw toestel zijn de hoge temperatuurbestendigheid en vormvastheid van gietijzer de beste garanties.

Bekijk het Dovre aanbod have-arrow

Afbeelding

Kwaliteit staat voorop

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Dovre. Dat is de reden dat het merk maar liefst 5 jaar garantie geeft op het gietijzeren gedeelte van hun kachels. Door de combinatie van vakmanschap, het gebruik van hoogwaardige materialen en onderdelen en een zeer strenge kwaliteitscontrole durft Dovre de kwaliteit van haar producten te waarborgen.

De garantie op het gietijzeren gedeelte van de kachels kan zelfs met 5 jaar verlengd worden, als u het online garantiebewijs binnen 3 maanden na aankoop op de website van Dovre invult. Zo geeft Dovre 10 jaar garantie op haar kachels.

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

Dovre Air Wash-glasbeluchtingssysteem

Het Air Wash-glasbeluchtingssysteem zorgt ervoor dat er nauwelijks roetaanslag op de ruit komt. Daardoor hoeft u minder vaak de ruit schoon te maken.

Ook beschikken de modellen over een hoog rendement, waardoor u fors bespaart op uw energierekening en toch kunt genieten van een heerlijk warme houthaard of houtkachel van Dovre.

Houtkachels met een uniek dubbel verbrandingssysteem

De nieuwste generatie Dovre houtkachels zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem. Via de achterkant wordt secundaire lucht in de kachel toegelaten. Deze wordt eerst verwarmd en wordt vervolgens via een speciale vlamplaat in de verbrandingskamer geleid.

Hierdoor ontstaat een secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doen ontvlammen. Resultaat: een hoger warmterendement en een schonere en milieubewuste verbranding.

Van hedendaags design tot rustiek, klassiek of Noorse traditie

Geen enkel merk heeft zo een verscheidenheid aan houtkachels als Dovre. Voor elk interieur heeft Dovre wel een houtkachel paraat. Van een leuke scandinavische houtkachel, tot een moderne strakke houtkachel op een voet. Van nostalgische houtkachels tot vintage kachels.

Bekijk de hele Dovre serie have-arrow

Een eigen hypermoderne ijzergieterij

Sinds er in België een uiterst moderne gieterij werd gebouwd, heeft Dovre zich echter ook een stevige plaats weten te veroveren op de markt van de toelevering.

 

De hoge automatiseringsgraad van de gieterij maakt Dovre tot een ideale partner voor de productie van grote series gietwerk met geringe wanddikte en een gewicht tot circa 30 kg. Het gietwerk wordt gekenmerkt door een zeer gelijkmatig oppervlak en een grote maatnauwkeurigheid. Dovre garandeert u hoge kwaliteit.

 

Uitgelichte Dovre kachels

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak naar HAVÉ Verwarming voor een advies op maat.

Dovre 540W
Vrijstaand
Brandend in de showroom
€ 1.942
Dovre Sense 303
Vrijstaand
Opgesteld in showroom
€ 2.880
Dovre SAGA 101
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 1.930
Dovre Rock350 TB
Vrijstaand
Brandend in de showroom
€ 2.753

Ontdek Dovre houtkachels ook in ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google