Een bio-ethanolhaard wordt vaak primair als stijlvol sfeerelement gekozen. De haarden geven namelijk veel minder warmte af dan een haard die brand op gas of hout. Maar hoeveel warmte geeft zo'n haard nou af? 

De hoeveelheid aan warmte die een bio-ethanolhaard afgeeft, is afhankelijk van het type, de grootte en het aantal branders van de haard.

Type haard en formaat brander 

Vlammen geven warmte. Een haard met een grotere brander geeft daarom meer warmte dan een haard met een kleinere brander.

Om een voorbeeld te geven is de warmteafgifte van Icon Fire Slimeline-haarden tussen de 2,5 en 9,8 kW/u. Waarbij de laagste capaciteit hoort bij de Icon Fires Slimline 500 haard en gemiddeld een ruimte tot 26m2 verwarmt. De hoogste capaciteit van 9,8 kW/u behaalt onder andere de Slimline Firebox 1650 die gemiddeld een ruimte tot 77m2 verwarmt.

Een bio-ethanolhaard volstaat dus niet als volledige verwarming. Dit type haard kiest u vooral voor de sfeer en de gezelligheid. Voor een echte warmtebron kunt u beter op zoek gaan naar een houthaard of een gashaard. Met deze haarden bereikt u een veel hoger warmterendement.  

Kwaliteit bio-ethanol 

Naast het type haard speelt ook de kwaliteit van het brandstof een rol in de warmteafgifte. Bio-ethanol met een hoog zuiverheidspercentage geeft meer warmte dan brandstof waarbij dit percentage lager ligt. Ook brandt een brandstof met een hoog zuiverheidspercentage mooier.

Bezoek ons Experience Center voor een advies op maat

Kom voor een advies op maat naar het Experience Center van HAVÉ Verwarming. Daar staan onze adviseurs klaar om u verder te helpen bij uw zoektocht naar een bio-ethanolhaard.