Nestor Martin: tradition meets innovation

Vind je dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Woodbox® Technology

De haarden en kachels van Nestor Martin combineren het gemak van een eenvoudige bediening met efficiëntie. Brullende of dansende vlammen, het is makkelijk om zelf het vlammenspel van het toestel te regelen. Het is zelfs mogelijk om Nestor Martin houtkachels met Woodbox® technologie te bedienen met een afstandsbediening. Zo bedient u de luchttoevoer eenvoudig vanuit uw luie stoel. Deze afstandsbediening is voorzien van een thermostaat die de warmte van de kachel kan reguleren naar de, door u zelf, ingestelde temperatuur.

Uitzonderlijke technische voordelen:

  • Gietijzeren kachelsDe gietijzeren kachels van Nestor Martin bieden een perfecte verbranding. Dit dankzij de nauwkeurig gergelde luchtcirculatie waardoor een hoog rendement en lage uitstoot gerealsieerd wordt. Dankzij het vermogen om warmte te absorberen is gietijzer het ideale materiaal om tot de optimale prestaties te komen. Het zorgvuldig geconstrueerde reinigingssysteem houdt het glas van de kachel mooi schoon.
  • SchudroosterOm te voorkomen dat er te veel as in de verbrandingskamer komt te liggen, zijn de Nestor Martin kachels uitgerust met een schudrooster, die zelfs bediend kunnen worden als de kachel brandt. De fijne as komt dan in de aslade terecht, die verwijderd en geleegd kan worden (wanneer de kachel niet meer brandt).
  • Langere brandtijdenDoordat de Nestor Martin kachels zo nauwkeurig bediend kunnen worden, zijn deze met een lading hout tot wel 10 uur brandend te houden. Met andere woorden, u kunt de kachels van Nestor Martin rustig en veilig een nacht doorstoken. Als extra bonus is dan in de meeste gevallen het ruitje niet eens vies!
  • Nauwkeurige luchtregelingEen met de Woodbox uitgeruste Nestor Martin kachel is zeer nauwkeurig te bedienen. Een draaiknop geeft u de mogelijkheid om de (voorverwarmde) hoeveelheid lucht te regelen. Daarnaast kunt u met de aanwezige schuif de hoeveelheid ‘koude’ zuurstoftoevoer regelen. Deze wordt door het stookrooster heen de verbrandingskamer ingebracht en kan voor een extra boost zorgen bij bijvoorbeeld het opstarten.
  • Speciale laag over de ruitHet speciale vuurvaste IR-glas in onze Nestor Martin houtkachels is voorzien van een laagje tin oxide. Dit laagje isoleert het glas, waardoor de warmte nog beter in de verbrandingskamer blijft met nog meer rendement tot gevolg.
  • Externe luchttoevoerOm de optimale prestaties te kunnen garanderen, is de Nestor Martin kachel met Woodbox uit te rusten met een externe luchttoevoer. Daarmee is de zuurstoftoevoer voor de verbranding niet meer afhankelijk van de zuurstof in de ruimte. Dit is zeker belangrijk voor nieuwbouwwoningen, goed geïsoleerde woningen en bijvoorbeeld woningen met een centraal (mechanisch) ventilatiesysteem.
  • Altijd schoon glasIn de meeste moderne kachels wordt de ruit schoongehouden door een verse luchtstroom, die de onverbrande deeltjes naar de achterkant van de verbrandingskamer transporteert. Daar verdwijnen ze vervolgens door de schoorsteen. Door de Woodbox® technologie is dit niet nodig, want de deeltjes die aan de ruit zouden kunnen blijven kleven, worden simpelweg verbrand.
  • Gecertificeerde kwaliteitDe kachels van Nestor Martin zijn gecertificeerd waarmee ze aan de meeste internationale standaarden en eisen voldoen met betrekking tot verbrandingsproducten.
 

Het mooiste vuur dankzij superieure techniek

Categorieën

Het ontstaan van een Nestor Martin: een verhaal op zich

De kachels van Nestor Martin zijn niet ontstaan door een ingeving. Nee, hier ligt een historie van meer dan 150 jaar aan ten grondslag. Bij de Spaanse fabrikant is het oude ambacht behouden en worden er innovatieve technieken toegepast. Dat maakt de kachels van het merk zo uniek.

Nog wordt het dampend gietijzer bij een temperatuur van 1500 Celcius bedwongen in matrijzen. Nog steeds zijn het vakmensen die de kachels met de hand bewerken. Nog steeds zijn het strenge kwaliteitsnormen die getoetst én overtroffen moeten worden. Net als vroeger!

Al meer dan anderhalve eeuw is Nestor Martin continu aan het nadenken hoe zij hun kachels  kunnen verbeteren, vernieuwen en doorontwikkelen. Voortbordurend op bewezen technologieën, trouw aan de filosofie van het merk. Dat is terug te zien aan de designs van de verschillende modellen. Van nostalgisch tot modern, maar ze zijn allemaal tijdloos en evenwichtig.

Door de uitgebalanceerde ontwikkeling van haar kachels heeft Nestor Martin een unieke positie gekregen. Qua exclusiviteit zit Nestor Martin met haar kachels aan de top van de markt, qua prijsstelling zijn de kachels betaalbaar voor een brede doelgroep. Wie je ook bent, de kachels van Nestor Martin zijn er voor iedereen.

Exclusief
én betaalbaar