Tradition meets innovation

Nestor Martin

Een kachel als de Nestor Martin is niet ontstaan door een ingeving. Nee, hier ligt een historie van meer dan 150 jaar aan ten grondslag. In de fabrieken van de Spaanse fabrikant is te zien dat het ambacht behouden bleef, al werden innovatieve technieken ingevoerd. Nog steeds is het dampend gietijzer dat bij een temperatuur van 1500 °C bedwongen wordt in matrijzen. Nog steeds zijn het vakmensen die de kachels met de hand bewerken. En nog steeds zijn er strenge kwaliteitsnormen die getoetst én overtroffen worden.

 

Al meer dan anderhalve eeuw is Nestor Martin bezig met ontwikkeling en vernieuwing. Voortbordurend op bewezen technologieën, trouw aan de filosofie van het merk. Dat is te zien aan de designs van de verschillende modellen. Ze verschillen van nostalgisch tot modern, maar ze zijn allemaal tijdloos en evenwichtig. Door deze uitgebalanceerde ontwikkeling, heeft Nestor Martin een unieke positie gekregen. Qua exclusiviteit de top van de markt, qua prijsstelling haalbaar voor een brede doelgroep. Wie je ook bent, je kunt genieten van het mooiste vuur dankzij superieure technologie.

 

 

Bekijk het Nestor Martin aanbod have-arrow

Afbeelding

WOODBOX®TECHNOLOGY

De haarden en kachels van Nestor Martin combineren het gemak van een eenvoudige bediening met efficiëntie. Brullende of dansende vlammen, het is makkelijk om zelf het vlammenspel van het toestel te regelen. Het is zelfs mogelijk om Nestor Martin houtkachels met Woodbox® technologie te bedienen met een afstandsbediening. Zo bedient u de luchttoevoer eenvoudig vanuit uw luie stoel. Deze afstandsbediening is voorzien van een thermostaat die de warmte van de kachel kan reguleren naar de, door u zelf, ingestelde temperatuur.

Uitzonderlijke technische voordelen

Gietijzeren kachels De gietijzeren kachels van Nestor Martin bieden een perfecte verbranding. Dit dankzij de nauwkeurig geregelde luchtcirculatie waardoor een hoog rendement en lage uitstoot gerealiseerd wordt. Dankzij het vermogen om warmte te absorberen is gietijzer het ideale materiaal om tot de optimale prestaties te komen. Het zorgvuldig geconstrueerde reinigingssysteem houdt het glas van de kachel mooi schoon.

Langere brandtijden Doordat de Nestor Martin kachels zo nauwkeurig bediend kunnen worden, zijn deze met een lading hout tot wel 10 uur brandend te houden. Met andere woorden, u kunt de kachels van Nestor Martin rustig en veilig een nacht doorstoken. Als extra bonus is dan in de meeste gevallen het ruitje niet eens vies!

Speciale laag over de ruit Het speciale vuurvaste IR-glas in onze Nestor Martin houtkachels is voorzien van een laagje tin oxide. Dit laagje isoleert het glas, waardoor de warmte nog beter in de verbrandingskamer blijft met nog meer rendement tot gevolg.

Altijd schoon glas In de meeste moderne kachels wordt de ruit schoongehouden door een verse luchtstroom, die de onverbrande deeltjes naar de achterkant van de verbrandingskamer transporteert. Daar verdwijnen ze vervolgens door de schoorsteen. Door de Woodbox® technologie is dit niet nodig, want de deeltjes die aan de ruit zouden kunnen blijven kleven, worden simpelweg verbrand.

Schudrooster Om te voorkomen dat er te veel as in de verbrandingskamer komt te liggen, zijn de Nestor Martin kachels uitgerust met een schudrooster, die zelfs bediend kunnen worden als de kachel brandt. De fijne as komt dan in de aslade terecht, die verwijderd en geleegd kan worden (wanneer de kachel niet meer brandt).

Nauwkeurige luchtregeling Een met de Woodbox uitgeruste Nestor Martin kachel is zeer nauwkeurig te bedienen. Een draaiknop geeft u de mogelijkheid om de (voorverwarmde) hoeveelheid lucht te regelen. Daarnaast kunt u met de aanwezige schuif de hoeveelheid ‘koude’ zuurstoftoevoer regelen. Deze wordt door het stookrooster heen de verbrandingskamer ingebracht en kan voor een extra boost zorgen bij bijvoorbeeld het opstarten.

Externe luchttoevoer Om de optimale prestaties te kunnen garanderen, is de Nestor Martin kachel met Woodbox uit te rusten met een externe luchttoevoer. Daarmee is de zuurstoftoevoer voor de verbranding niet meer afhankelijk van de zuurstof in de ruimte. Dit is zeker belangrijk voor nieuwbouwwoningen, goed geïsoleerde woningen en bijvoorbeeld woningen met een centraal (mechanisch) ventilatiesysteem.

Gecertificeerde kwaliteit De kachels van Nestor Martin zijn gecertificeerd waarmee ze aan de meeste internationale standaarden en eisen voldoen met betrekking tot verbrandingsproducten.

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

Uitgelichte Nestor Martin kachels

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak naar ons Experience Center in Lunteren en ontdek de volledige collectie.

Nestor Martin S23 houtkachel
Vrijstaand
Niet opgesteld in showroom
€ 3.225
Nestor Martin Stanford 12+ (kookplaat) houtkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar product in showroom
€ 3.595
Nestor Martin MQ33 houtkachel
Vrijstaand
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
Prijs op aanvraag
Nestor Martin TQH13
Vrijstaand
Vergelijkbaar vlammenspel in showroom
Prijs op aanvraag

Ontdek Nestor Martin houtkachels ook in ons Experience Center

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google