Steeds meer nieuwbouwwoningen worden gebouwd zonder gasaansluiting. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige problemen, want wat nou als u een sfeervolle gashaard in uw nieuwbouw huis wilt?

Een gashaard op propaan is dé oplossing

In dit geval kunt u als consument er voor kiezen om een gashaard op propaangas te nemen. Deze haarden kunt u dus aansluiten op een gasfles. Hierdoor hoeft u dus niet aangesloten te zijn op aardgas. HAVÉ Verwarming raadt aan om deze gasflessen in een aparte, goed geventileerde ruimte te plaatsen en niet in huis. Het is daarbij belangrijk dat de gasflessen met de fleskraan omhoog worden bewaard. De meeste mensen hebben meerdere gasflessen aangesloten, zodat zij langer door kunnen stoken zonder de gasfles bij te hoeven vullen. Een gashaard brandt gemiddeld 18 uur op een fles propaan, afhankelijk van de grootte van de gasfles en de stand van de kachel. Propaangas is overigens ook bij uitstek geschikt om in grote tanks op te slaan. U kunt met deze haard dus genieten van een heerlijk warm, sfeervol vuurtje in uw huiskamer zonder dat u over een gasaansluiting hoeft te beschikken. Bijna ieder kachelmerk biedt de mogelijkheid om zijn aardgaskachels ook in een propaangas variant te leveren. Deze versies zijn meestal precies hetzelfde geprijsd als een "normale" gaskachel.

Kan mijn gashaard of gaskachel op elk soort gas aangesloten worden?

Een gashaard die aangesloten kan worden op propaangas, kan niet aangesloten worden op aardgas en vice versa. Klik hier voor meer informatie over de verschillende gassoorten. 

Wij vertellen u graag meer over gashaarden op propaan 

Wilt u meer weten over gashaarden op propaan? U bent van harte welkom in ons Experience Center te Lunteren waar onze adviseurs u graag alles uitleggen over propaan gashaarden.

Gashaard kopen verstandig?

HAVÉ Verwarming denkt van wel en vertelt graag waarom. Lees hier meer!