Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, hout- of pelletkachels. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van...
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt....
Openhaard vervangen door een inzethaard
Een houtkachel, een prachtig vuur en authentieke gezelligheid en warmte. Houtkachels kennen veel voordelen, maar bij de aankoop van...

Filter berichten op categorie
 1. Verplichte CO-Certificering gasketelwet

  Bent u op zoek naar een gashaard of kachel in huis? Of installeert u zelf gashaarden en gaskachels? Dan is het goed om te weten dat per 1 januari 2023 niet iedereen zo maar een gashaard of kachel mag installeren.

 2. De opties bij een gashaard

  Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u hier graag meer over! 

 3. Wat zijn de kosten van een gashaard of gaskachel?

  De aankoop van een kachel is een investering voor een lange tijd. Daarom is een goede voorbereiding erg handig. Hieronder staan de meest relevante aandachtspunten voor u uitgelegd.

 4. Veel gestelde vragen over schoorsteenkanalen en rookgasafvoeren

  Als ik een bestaand schoorsteenkanaal heb, kan ik deze dan voor de rookgasafvoer gebruiken?

  Of het bestaande schoorsteenkanaal kan blijven, is afhankelijk van de afmetingen van het bestaande kanaal.

 5. Welke varianten gashaarden zijn er?

  Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte verspreidt zich en het genieten kan beginnen.

 6. Een roomdivider; hip en functioneel!

  Een haard in het midden van de woonruimte? Op deze manier kunt u twee verschillende leefruimtes creëren, met vanaf twee kanten prachtig zicht op het vuurspel. Dit zorgt ervoor dat de haard naast de functies als sfeermaker en warmtebron ook een praktische kant heeft.

 7. Help! Welke kachel of haard kies ik met een renovatie?

  Wordt uw huis gerenoveerd en wilt u ook de gezelligheid van een haard of kachel in huis? Dat kan! Wij bespreken hieronder een aantal mogelijkheden:

 8. Hoe bedien ik een gashaard-of kachel met een App op mijn smartphone of tablet?

  Bent u benieuwd of het mogelijk is om uw kachel of haard te bedienen met een app en hoe u die app dan zou moeten bedienen? HAVÉ Verwarming geeft u advies.

 9. Welk type buitenhaard past bij mij?

  Het is volop mooi weer in Nederland en de vakantie staat weer voor de deur. Dat betekent buiten genieten, bijvoorbeeld in uw eigen tuin. Met de warmte van een buitenhaard geniet u nog meer van de zomerse momenten.

 10. Regelgeving aansluiten kachels en haarden

  De Nederlandse overheid heeft eindelijk duidelijk gemaakt hoe een pelletkachels, houtkachels en gashaarden aangesloten mogen worden.

 11. Kachels en haarden zonder afvoer

  Heeft u thuis geen schoorsteen maar wilt u wel graag een kachel. Dat is geen probleem! Hier zijn genoeg oplossingen voor, HAVÉ Verwarming geeft u advies

 12. Bereken het benodigde vermogen (kW) voor uw haard of kachel

  De behoefte aan warmte is voor veel mensen de aanleiding om een kachel of haard te kopen. Alleen welk vermogen past het beste bij uw situatie? En wat houdt het vermogen van een kachel in?

Pagina

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een haard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren en informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 9,2
  Klanten beoordelen ons met een 9,2