Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, hout- of pelletkachels. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van...
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt....
Openhaard vervangen door een inzethaard
Een houtkachel, een prachtig vuur en authentieke gezelligheid en warmte. Houtkachels kennen veel voordelen, maar bij de aankoop van...

Filter berichten op categorie
 1. Houtkachel als alternatief voor hoge gasrekening: lucratief of belastend voor het milieu?

  De absurd hoge gasprijzen doen steeds meer mensen besluiten om te investeren in een houtkachel. Een lucratieve keuze. Waar de gasrekening van een gemiddeld gezin in een hoekwoning vorig jaar augustus nog €126 bedroeg, is het gezin dit jaar in dezelfde maand €395 kwijt! En dan moeten de koude herfst- en wintermaanden nog komen. Een houtkachel kan een perfect alternatief zijn om de gasrekening te verlagen. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 

 2. Ontdek de voordelen van een speksteenkachel

  Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.

 3. Hoe werkt mijn houtkachel?

  Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt. Wij helpen je graag verder!

 4. Openhaard vervangen door een inzethaard

  Een houtkachel, een prachtig vuur en authentieke gezelligheid en warmte. Houtkachels kennen veel voordelen, maar bij de aankoop van een kachel komt veel kijken. Waar moet u op letten? Wij helpen u hier graag verder bij!

 5. Hoe kies ik de juiste haard of kachel?

  U bent op zoek naar een haard of een kachel? Maar wat voor haard of kachel past het beste bij u en uw woning?

 6. ECODESIGN 2020: Wat houdt het in?

  Vanaf 1 januari 2020 is het voor retailers niet meer toegestaan om hout- of pelletkachels te verkopen die niet aan de EcoDesign-normering voldoen.

 7. Regelgeving aansluiten kachels en haarden

  De Nederlandse overheid heeft eindelijk duidelijk gemaakt hoe een pelletkachels, houtkachels en gashaarden aangesloten mogen worden.

 8. Aan welke eisen moet een houtkachel voldoen?

  Op zoek naar een schone, energiezuinige houthaard of kachel? Een toestel die aan de strenge eisen en wetgeving van de toekomst voldoet? Kies dan voor een haard of kachel die aan EcoDesign2020 voldoet. 

 9. ABCAT houtrookfilter voor houtkachels: stook zonder overlast

  Om de overlast en uitstoot van houtrook te verminderen heeft Ecolink Solutions een houtrookfilter ontworpen namelijk de ABCAT.

 10. Houtkachel stoken zonder overlast

  Om de uitstoot tegen te gaan of in ieder geval te verminderen moeten er maatregelen genomen worden. De uitstoot zorgt namelijk voor overlast, gezondheidsklachten en men verliest het plezier van de houtkachel, omdat deze niet optimaal wordt benut.

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een haard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren en informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 9,2
  Klanten beoordelen ons met een 9,2