Van generatie tot generatie overgedragen

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum! Of het nu gaat om elektrische haarden, gashaarden, houtkachels, pelletkachels of bio-ethanol haarden. Hier is dé plek waarop u alle informatie over haarden en kachels kunt vinden.

Uitgelichte artikelen

Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?
Door de hoge gasprijzen besluiten steeds meer mensen om te investeren in een houtkachel. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 
Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
Hoe werkt mijn houtkachel?
Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt. Wij helpen je graag verder!

Filter berichten op categorie
 1. Wat zijn de voor- en nadelen van een waterdamphaard?
  Waterdamphaarden zijn populair Overweegt u een waterdamphaard te kopen? Lees hier meer over de voordelen en nadelen van een waterdamp haard.
 2. Is een houtkachel een geschikt alternatief voor een hoge gasrekening?
  Door de hoge gasprijzen besluiten steeds meer mensen om te investeren in een houtkachel. Maar wat is de impact op het milieu wanneer steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel? 
 3. Ontdek de voordelen van een speksteenkachel
  Speksteen beschikt over unieke eigenschappen en realiseert een fijne aangename warmte. Ontdek zelf waarom u moet kiezen voor een houtkachel of pelletkachel van speksteen.
 4. Hoe werkt mijn houtkachel?
  Hartstikke gezellig zo’n houtkachel, maar hoe bedien je die nu eigenlijk? Veel houtstokers hebben geen idee hoe hun eigen kachel werkt. Wij helpen je graag verder
 5. Openhaard vervangen door een inzethaard
  Stel, u heeft een open haard en wil zonder veel grote ingrepen uw rendement verhogen. Een inzethaard kan hiervoor een perfecte optie zijn. 
 6. Hoe kies ik de juiste haard of kachel?
  U bent op zoek naar een haard of een kachel? Maar wat voor haard of kachel past het beste bij u en uw woning?
 7. ECODESIGN 2020: Wat houdt het in?
  Vanaf 1 januari 2020 is het voor retailers niet meer toegestaan om hout- of pelletkachels te verkopen die niet aan de EcoDesign-normering voldoen.
 8. Houtkachel stoken zonder overlast
  Om uitstoot te verminderen en overlast of gezondheidsklachten te voorkomen, zijn maatregelen noodzakelijk. Het niet optimaal benutten van de houtkachel zorgt voor problemen en leidt tot verlies van het plezier ervan.
 9. ABCAT houtrookfilter voor houtkachels: stook zonder overlast
  Om de overlast en uitstoot van houtrook te verminderen heeft Ecolink Solutions een houtrookfilter ontworpen namelijk de ABCAT.
 10. Aan welke eisen moet een houtkachel voldoen?
  Op zoek naar een schone, energiezuinige houthaard of kachel? Een toestel die aan de strenge eisen en wetgeving van de toekomst voldoet? Kies dan voor een haard of kachel die aan EcoDesign2020 voldoet. 

Laat u informeren en inspireren in ons Experience Center

Een houthaard of kachel is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard of kachel van uw dromen vindt, kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels (brandend) opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, ervaar de heerlijke warmte van een houtkachel en ontdek onze verschillende modellen. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding
 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google