Waterdamphaarden zijn populair! Overweegt u een waterdamphaard te kopen? Lees hier meer over de voordelen en nadelen van een waterdamp haard.

Een waterdamp haard is een elektrische haard die gebruikmaakt van water om een realistisch vuureffect te creëren. In plaats van het verbranden van hout, gas, bio-ethanol of andere brandstoffen, maakt de waterdamphaard gebruik van ultrasone trillingen en een kleine ventilator om het waterneveleffect te creëren. Doordat er led-verlichting schijnt op de waternevel ontstaat er een prachtige driedimensionale illusie van vlammen. Dit alles zonder de bijbehorende gevaren van open vuur, rook of as.

Voordelen

Gemakkelijk te plaatsen

In tegenstelling tot traditionele haarden waarbij u rekening moet houden met een afvoerkanaal, bent u met een elektrische haard flexibel om deze te installeren waar u maar wilt. U heeft vaak enkel een stopcontact nodig en in sommige gevallen een waterleiding. Dit maakt een waterdamphaard ideaal voor woningen zonder gasaansluiting en appartementen. Zo kunt u die cinewall realiseren waar u altijd al van droomde!

Veel opties en instellingen

De meeste waterdamphaarden zijn volledig aan te passen aan uw smaak. Kies voor de inrichting bijvoorbeeld uit diverse realistische houtsets of sierstenen als decoratie. De haard bedient u vervolgens eenvoudig met een afstandsbediening, schakelaar of mobiele app. Met één druk op de knop zet u de haard aan, past u het vuurbeeld en vlamintensiteit aan, regelt u de kleurinstellingen en creëert u de gewenste sfeer. 

Verwarming

Een waterdamphaard geeft niet alleen een mooi vuureffect, maar de inbouw varianten bieden ook een verwarmingsfunctie. De elektrische verwarmingselementen bovenin de haard geven een aangename warmte aan de omgeving af. Genieten maar! Let op, cassettes hebben geen verwarming.

Veilig

Omdat er bij een waterdamphaard geen echt vuur komt kijken is deze haard erg veilig. Zo kunt u of uw kinderen zich niet verbranden aan de haard.

Nadelen

Beperkte warmteafgifte

In vergelijking tot hout- of gashaarden bieden waterdamphaarden minder warmteafgite. Zo is de haard niet geschikt als hoofdverwarming voor een hele ruimte.

Minder authentiek vuurbeeld

Hoewel waterdamp haarden realistische vlam- en rookeffecten simuleren, zijn sommige mensen van mening dat het niet dezelfde charme en authentieke uitstraling heeft als echt houtvuur.

Onderhoud

Een waterdamphaard heeft meer onderhoud nodig dan een gemiddelde elektrische haard. Zo moet waterreservoir twee keer per jaar ontkalkt worden.

Met een waterdamphaard voegt u eenvoudig sfeer en gezelligheid toe in uw woonkamer. Of wat dacht u van een waterdamphaard in uw badkamer of slaapkamer? Hiermee ervaart u een optimaal wellness gevoel in uw badkamer of maakt u van uw slaapkamer een luxe hotelkamer. Bekijk ons complete aanbod aan elektrische haarden en kachels hier.