Schouwen

Leven, aankleding en romantiek: u haalt het allemaal in huis met een natuurstenen schouw van HAVÉ Verwarming.

Benieuwd naar onze schouwen?

Bekijk de collectie Bezoek ons Experience Center

Levendig & robuust

Met zijn stevige schouders draagt een schouw al uw mooie herinneringen. De natuurlijke materialen, zoals marmer, hout of zandsteen hebben een vanzelfsprekende aantrekkingskracht op iedereen die uw huis bezoekt. Mensen trekken ernaartoe. De robuuste steensoorten en geven uw haard een beetje extra karakter. Gun uzelf die extra allure. Onze schouwen zijn stuk voor stuk uniek en met aandacht gemaakt.

Schitterend afgewerkt

Gepolijst, gezoet, geschuurd of gezandstraald?

Meer mogelijkheden

Onafhankelijk advies nodig?

Ontmoet de gepassioneerde experts van HAVÉ Verwarming

Maak kennis

Benieuwd naar de volledige collectie?

Ontdek de grootste collectie prachtige schouwen bij HAVÉ Verwarming

Bekijk de collectie

Welk type schouw past bij u?

Klassieke schouwen

Nostalgie in uw woonkamer

Moderne schouwen

Creëer een strakke designer look

Zandstenen schouwen

Natuurlijke aardkleuren

Marmeren schouw

Ga voor wit of grijs of kies roze!

Houten schouwen

Zijn ze wel brandveilig?

Een schouw helemaal naar uw wens!
Alle schouwen van HAVÉ zijn ontworpen door onze tekenaars. Authentiek vakmanschap noemen we dat. We maken iedere schouw met aandacht speciaal voor u op maat. U kunt kiezen uit meer dan dertig steensoorten en wel duizend verschillende ontwerpen. Daarbij zijn maatwijzigingen tot 1,40 meter breed en 1,20 meter hoog kosteloos. Maakt u zich zorgen om een lange levertijd? Niet nodig! Een schouw is gemiddeld binnen drie tot vijf weken klaar.

Bekijk de mogelijkheden

Onze werkwijze
Bij HAVÉ Verwarming streven we er naar om elke schouw te laten voldoen aan de wensen van onze klant. Na het uitdenken van het ontwerp en de keuze voor het materiaal vraagt u bij ons een offerte aan. Bij deze aanvraag ontvangt u ook een technische detailtekening van de gewenste schouw. Indien dit ontwerp geheel naar wens is, zullen we het voorstel definitief in opdracht nemen. Mocht u op- aanmerkingen hebben, dan passen wij dit aan de hand van uw feedback aan. Vervolgens worden uw wensen doorgezet naar onze partner en die maken met liefde en aandacht de schouw voor u op maat.
Het gebruik van natuurlijke materialen
Al onze schouwen worden gemaakt van natuurlijk materialen zoals onder andere natuursteen. Een schouw van natuursteen is per definitie uniek. U haalt een stuk leven, een stuk aarde in uw woning. Geen enkele natuurstenen schouw is hetzelfde want elk stuk rots is anders. Bij ons in de showroom hebben we diverse schouwen opgesteld in een zo groot mogelijke variatie van soorten natuursteen. Wij leveren de schouwen en plateaus in maarliefst 32 verschillende soorten natuursteen. Van keiharde marmerachtige soorten tot Franse kalkzandsteen.
 
De afwerking van het materiaal
 
Afhankelijk van de steensoort die u uitkiest, voor uw moderne of klassieke schouw, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. U kunt een gezoete schouw hebben waarbij de afwerking glad is en dof. U kunt ook kiezen voor een glimmende gepolijste schouw. Voor een heel bijzonder effect kunt u ervoor kiezen om uw nieuwe schouw een zandstraal behandeling te geven. De zachtere plekken in het steen worden dan weggestraald
Beschermen van de schouw
Schouwen zijn vaak gemaakt van natuursteen. Het materiaal is daardoor in meer of mindere mate poreus. Daarom raadt HAVÉ aan om uw schouw te beschermen. Dat kan door middel van een behandeling met impregneermiddel. Wilt u uw schouw wat dieper of donkerder van kleur maken? Dat kan met een impregneermiddel met kleurverdieper!
Een greep uit onze collectie

Kenniscentrum