Vind je dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Edilkamin, al meer dan 55 jaar een betrouwbare keuze

Het Italiaanse merk Edilkamin is al meer dan 55 jaar leider in hout- en pelletverwarming en heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van de modernste technologie voor een steeds duurzamere en energiezuinigere verwarming van woningen. Dankzij de strenge eisen aan pelletkachels vandaag de dag en van een markt die voortdurend in ontwikkeling is, biedt Edilkamin technologisch geavanceerde oplossingen in de vorm van pelletkachels met een uiterst verzorgd design en in lijn met de modernste eisen.

Het doel van Edilkamin is het bieden van maximale betrouwbaarheid en productveiligheid, die worden gewaarborgd door strenge controlles die continu worden uitgevoerd op elk toestel.

Edilkamin exporteert met succes pelletkachels naar meer dan 30 landen. Niet alleen onder de naam Edilkamin maar ook onder de naam Italiana Camini. Dit laatste merk is ook onderdeel van de Edilkamin groep en bestaat uit kwalitatief goede pelletkachels.

PELLETKACHELS VAN EDILKAMIN

PROGRAMMERBARE WARMTE EN BESPARING

De voordelen van Edilkamin pelletkachels op een rij:

  • Voorzien van de modernste technieken. Alle toestellen zijn voorzien van de modernste technieken en bieden veel gemak. 
  • Verwarmen van meerdere ruimtes. Afhankelijk van het model is het mogelijk om naast de installatieruimte ook aangrenzende ruimtes, via kanalisatie, te verwarmen.
  • Zuinig in verbruik. Pellets zijn één van de zuinigste brandstoffen en maken dus een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten mogelijk.

Ontdek de pelletkachels van Edilkamin

Wat maakt de pelletkachels van Edilkamin zó bijzonder?

De pelletkachels van Edilkamin onderscheiden zich door het prachtige vuurzicht, alle toestellen zijn namelijk voorzien van een relatief grote ruit en opgebouwd met een gietijzeren structuur en verbrandingskamer. Dit materiaalgebruik zorgt voor een langere levensduur van de kachel. De toestellen van Edilkamin zijn daarnaast zeer goed geisoleerd, wat ervoor zorgt dat de kachels stil branden.

Het installeren van de toestellen is daarnaast ook redelijk eenvoudig, er hoeft zowel door de installateur als de consument weinig ingesteld te worden. Daarnaast realiseren de pelletkachels van Edilkamin een super schone verbranding. Dit zorgt ervoor dat de kachel om weinig onderhoud vraagt. Uiteraard is, net als bij andere pelletkachels, het van belang om jaarlijks onderhoud uit te voeren.

Zorgeloos genieten van een prachtige verbranding

Het Leonardo-systeem regelt de pelletverbranding op automatische wijze. Het systeem regelt voortdurend de belangrijkste verbrandingsparameters, die worden beïnvloed door:

  • de eigenschappen van het rookkanaal (bochten, lengte, vorm, diameter..)
  • de omgevingscondities (wind, atmosferische druk, installatie op grote hoogte..)
  • eigenschappen van de pellets (essentie van het hout, compactheid, vochtigheidsgraad..)

en het systeem grijpt in om een optimale werking en brandstofbesparing bij de toestellen te garanderen. 

Ontdek de unieke warmte van pellets in combinatie met speksteen

De unieke eigenschappen van speksteen gecombineerd met het gemak van een pelletkachel. De unieke combinatie als u het ons vraagt. Want speksteen is een uniek en natuurlijk materiaal dat aan alle belangrijke eisen voor het bouwen van kachels voldoet. Het is uitstekend in staat warmte op te slaan en te geleiden. De combinatie met een hoog soortelijk gewicht maakt dat speksteen een uniek materiaal is om onder andere pelletkachels van te vervaardigen. Daarnaast bieden pelletkachels veel gemak, wat zorgt voor heerlijke warmte in een handomdraai.

Ontdek de speksteen pelletkachels

Raak geïnspireerd door de heerlijke warmte en het gemak van de pelletkachels van Edilkamin

Bezoek hét Experience Center van HAVÉ Verwarming en ervaar de pelletkachels van Edilkamin zelf

Bezoek HAVÉ