Elektrische haarden

Elektrische haarden

Sfeer en comfort komen samen

Wilt u op een eenvoudige manier gezelligheid in uw huis brengen en genieten van de sfeer van een houtvuur? Dan is een elektrische haard of kachel de perfecte keuze voor u! Elektrische haarden realiseren namelijk een Lees meer

Wilt u op een eenvoudige manier gezelligheid in uw huis brengen en genieten van de sfeer van een houtvuur? Dan is een elektrische haard of kachel de perfecte keuze voor u! Elektrische haarden realiseren namelijk een warmtevolle sfeer die vandaag goed overeenkomt met een echt houtvuur. De moderne elektrische haarden van tegenwoordig realiseren namelijk een zeer levendig en realistisch "vlammenspel". Met recht noemen wij elektrische haarden dan ook sfeerhaarden.

Lees minder

Type elektrische haarden

adjustments Filters
Elektrisch
Bezoek ons Experience center en laat u inspireren en informerenBezoekhave-arrow
Pagina

De elektrische haard

Wilt u op een eenvoudige manier gezelligheid in uw huis brengen en genieten van de sfeer van een houtvuur? Dan is een elektrische haard of kachel de perfecte keuze voor u! Elektrische haarden realiseren namelijk een warmtevolle sfeer die vandaag de dag goed overeenkomt met een echt houtvuur. De moderne elektrische haarden van tegenwoordig realiseren namelijk een zeer levendig en realistisch "vlammenspel". Met recht noemen wij elektrische haarden dan ook sfeerhaarden.

Elektrische haarden kunt u overal en in elke ruimte plaatsten. Het enige wat u nodig heeft is een stopcontact. Dit zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft maken over de aanvoer van brandstof zoals dat wel het geval is bij gashaarden, houtkachels en pelletkachels. Ook is een afvoerkanaal voor verbrandingsgassen niet nodig. Een elektrische haard is uitstekend regelbaar, met een druk op de knop heeft u een prachtig vuurbeeld. Dit vuurbeeld kunt u naar wens instellen. Een keer geen standaard vlammen? Geen probleem! Met een druk op de knop verandert u de vlamintensiteit of creëert u een futuristisch vlambeeld. U bedient de haard eenvoudig via een afstandsbediening of via uw mobiele telefoon of tablet met een app.

De voordelen van een elektrische haard

Elektrische haarden worden niet gebruikt als hoofdverwarming. Het zijn echte sfeerbepalers en blikvangers die uw woning verrijken. De belangrijkste voordelen zijn:

 • checklist Prachtig realistisch vuur met een druk op de knop
 • checklist Aanzetten met smartphone of tablet
 • checklist Levensechte vlammen
 • checklist Flexibel en overal te plaatsen
 • checklist Geen onderhoud
 • checklist Goed in te bouwen

Verschillende typen elektrische haarden

De ontwikkeling van elektrische haarden heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. De haarden geven vandaag de dag een realistischer vlambeeld dan ooit. Met verschillende technieken worden de prachtigste elektrische sfeerhaarden gerealiseerd.

Charlton & Jenrick elektrische haarden

Geniet van dé sfeermaker in huis met de Fireline serie elektische haarden. Met de gepatendeerde 3D ECOflame techniek zijn vlammen niet te onderscheiden van een houtgestookt vlambeeld.

Dimplex elektrische haarden

Dimplex elektrische haarden zijn ver doorontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in drie verschillende sfeer gevende technieken;  Opti-myst® , Optiflame® en de Opti-Virtual®.

DRU elektrische haarden

De DRU Virtuo serie elektische haarden geven een levendige vuurspel en het geluid van een echt knisperend houtvuur.

Element 4 elektrische haarden

Element 4 heeft een breed assortiment aan elektrische haarden. Variërend van een vuurbeleving geïnspireerd door de charme van een gashaard tot traditionele houtgestookte haarden.

Faber elektrische haarden

De e-Matrix serie elektrische haarden beschikken over een unieke driedimensionale technologie waarmee een realistisch vlammenbeeld wordt gecreëerd.

Afbeelding

Type en soorten elektrische haarden

Elektrische haarden zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. Zo zijn er:

Inbouwhaarden Een veel gekozen elektrische haard is een inbouwhaard. De haard wordt ingebouwd en zo prachtig geïntegreerd in uw kamer. Met een doordacht ontwerp en goed advies zorgt u ervoor dat uw inbouwhaard perfect aansluit bij uw interieur. U kunt uw inbouwhaard aankleden met alle opties die u wenst. Voor iedere situatie is er wel een inbouwhaard te vinden.
Inzet haarden Heeft u al een (open) haard? Een inzet haard biedt uitkomst! De ombouw kan (vaak) blijven staan en u kunt genieten van een duurzaam alternatief met de nieuwste technieken zoals een prachtig realistisch vlammenspel en bediening via smartphone of domotica.
Vrijstaande kachels Geen zin in een verbouwing? Of bent u erg gecharmeerd van de uitstraling van een houtkachel? Een vrijstaande elektrische kachel is een duurzame oplossing en is niet van een echt houtvuur te onderscheiden.
Hangende haarden Een hangende elektrische haard hangt u eenvoudig aan elke muur die u maar wenst. U creëert de sfeer van een inbouwhaard, maar dan zonder een verbouwing. Daarnaast bent u met een hangende haard flexibel en kunt u het eenvoudig verplaatsen.

Type vuurzicht

Daarnaast zijn er meerdere opties om het vuur van de haard te bewonderen, het zogeheten "vuurzicht". We maken hierbij onderscheid in de volgende types:

Fronthaard Geniet van een prachtig vooraanzicht op het vlammenspel met een fronthaard.
2-zijdige haard of hoekhaard De naam zegt het al, een hoekhaard wordt op een hoek geplaatst. Hierdoor kijkt u zowel via de voorzijde als via een zijkant naar het vuur.
3-zijdige haard Een driezijdige haard heeft drie vensters en geeft een 180 graden zicht op het vuur. De haard wordt vaak in een ombouw geplaatst.
4-zijdige haard Rondom zicht op het vuur creëert u met een vierzijdige haard. De haard staat perfect als vrijstaand element midden in een ruimte.
Doorkijk/- tunnelhaard Bij een doorkijk-/ tunnelhaard kijkt u door de haard heen. De afwezigheid van een achterwand vergroot het ruimtelijk effect. Dit type haard is perfect om twee ruimtes sfeervol met elkaar te verbinden en wordt vaak in een wand geplaatst.
Roomdivider haard Net als bij een tunnelhaard kijkt u bij een roomdivider door de haard heen. De haard vergroot het ruimtelijk effect en wordt op een hoek van een wand geplaatst.

Elektrische haard met warmte

Hoewel elektrische haarden hoofdzakelijk zorgen voor sfeer, hebben de meeste haarden ook een verwarmingsfunctie. Een maximale warmteafgifte van 2kW is voldoende om de heerlijke vuurbeleving compleet te maken. Het vermogen is onvoldoende voor het verwarmen van uw hele kamer.

Ontdek onze merken

Naast elektrische haarden verkopen wij ook andere sfeerhaarden zoals houtkachels, gashaarden, pelletkachels en bio-ethanolhaarden van merken zoals:

Leer alles over elektrische haarden en elektrische kachels in ons kenniscentrum

Een elektrische haard is een investering. Maar hoe kiest u de haard die het beste bij uw situatie en wensen past? Wat is er allemaal mogelijk en hoe zit het met het onderhoud? Dergelijke vragen kunt u stellen aan onze adviseurs in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld:

Nieuwe gasketelwet
Bent u op zoek naar een gashaard of kachel in huis? Of installeert u zelf gashaarden en...
De opties bij een gashaard
Gashaarden zijn niet alleen echte sfeermakers, maar bieden ook vele mogelijkheden en opties. Wij vertellen u...
Wat zijn de kosten van een gashaard of gaskachel?
De aankoop van een kachel is een investering voor een lange tijd. Daarom is een goede voorbereiding erg handig. Hieronder...
Veel gestelde vragen over schoorsteenkanalen en rookgasafvoeren
Als ik een bestaand schoorsteenkanaal heb, kan ik deze dan voor de rookgasafvoer gebruiken?...
Welke varianten gashaarden zijn er?
Gashaarden zorgen voor veel gemak; met het indrukken van één knop komt de kachel tot leven. De warmte...
Een roomdivider: hip en functioneel!
Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende...
Help! Welke kachel of haard kies ik met een renovatie?
Wordt uw huis gerenoveerd en wilt u ook de gezelligheid van een haard of kachel in huis? Dat kan! Wij bespreken hieronder...
Veelgestelde vragen over elektrische haarden
Is een haard of kachel eenvoudig uit te breiden?

De meeste haarden en kachels kunt u geheel naar wens samenstellen. Laat u adviseren door een haarden- en kachelspeciaalzaak. Zij weten exact welke mogelijkheden er zijn. 

Hoe werkt een elektrische haard?

Een elektrische haard werkt, zoals de naam al aangeeft, op elektriciteit. Bijzondere technieken en speciale “houtblokken” zorgen voor een realistisch vlammenspel en een warme gloed. De meeste modellen elektrische haarden hebben daarnaast een verwarmingsfunctie. Als u deze inschakelt, verspreidt de elektrische haard een aangename warmte. Een elektrische haard of kachel biedt veel flexibiliteit. Overal waar een stopcontact in de buurt zit kan de haard geplaatst worden.

Wat zijn de voordelen van een elektrische haard?

Een elektrische haard kent veel voordelen ten opzicht van een hout gestookt toestel of een gashaard. Zo kunt u een elektrisch toestel overal plaatsen waar een stopcontact zit. De haarden hebben geen afvoerkanaal nodig en u hoeft u geen zorgen te maken over het brandstof. Het is daarnaast een goedkoper alternatief. Geniet van een niet van echt te onderscheiden vuurbeeld, overal waar u maar wilt! 

Hoeveel warmte geeft een elektrische haard?

Een elektrische haard wordt vaak primair gekozen als sfeerelement. Maar de meeste elektrische haarden hebben ook een verwarmingsfunctie. Met één druk op de knop kunt u deze functie inschakelen. Het voordeel hiervan is dat u meer sfeer ervaart door de warmte die de elektrische haard uitstraalt. De elektrische haarden met verwarmingsfunctie stralen een maximale warmte van 2kW uit. Deze warmteafgifte is niet hoog genoeg om als hoofdverwarming te dienen, of om uw gehele woonruimte te verwarmen. Maar als u dicht bij de haard gaat zitten, voelt u deze warmte wel degelijk.

Wat kost een elektrische haard?

Een elektrische haard is een goedkoper alternatief op een gas- of houthaard. Niet alleen qua aanschafwaarde, maar ook in gebruik. De haarden hebben geen brandstof nodig en er is geen afvoerkanaal nodig. De aanschafprijs van een elektrische haard ligt tussen circa €400 voor een kale haard tot circa €6000 voor de meest complete en luxe elektrische haard. Tussen deze range zijn er nog tal van mogelijkheden. Bezoek een haardenspeciaalzaak voor een compleet beeld aan mogelijkheden en kosten. 

Waar kan ik een elektrische haard plaatsen?

Elektrische haarden kunt u plaatsen waar u maar wilt. Zolang er maar een stopcontact in de buurt is. De haarden sluit u namelijk eenvoudig aan via een stekker. Super handig! Zo kunt u zelfs uw badkamer of slaapkamer omtoveren tot een sfeervolle ruimte met een niet van echt te onderscheiden vuurbeleving. 

Elektrische haard kopen? Bezoek ons Experience Center

Een elektrische haard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden en kachels, waarvan een groot deel brandend staat opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het elektrische vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn en de eindeloze mogelijkheden. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

Afbeelding

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,6
  Klanten beoordelen ons met
  4,6 sterren op Google