Een haard in het midden van de living? Op deze manier creëert u twee verschillende ruimtes met vanaf beide kanten prachtig zicht op het vuurspel. Zo geniet u optimaal van sfeer én warmte.

Een roomdivider, letterlijk ruimteverdeler, kan ingebouwd worden of als vrijstaande kachel geplaatst worden. Het vuur geeft aan beide kanten warmte en het vergroot ook nog eens het gezichtsveld. Met andere woorden, een roomdivider is een hippe en functionele manier om twee ruimtes te splitsen. We zullen nu wat mogelijkheden laten zien van een haard als roomdivider.

 

Roomdivider: het stralende middelpunt

De tunnelhaard wordt vooral als doorkijkhaard gebruikt, zodat je vanaf twee kanten kunt genieten van het vuur. De tunnelvisie is datgene dat de doorkijkhaard typeert. U kunt vanuit de ene ruimte, door de vlammen, de andere ruimte zien. De roomdivider kan tussen de woonkamer en de keuken geplaatst worden of bijvoorbeeld tussen de speelkamer en de woonkamer. Een brede haard of juist een verticale haard tegen de muur, er is van alles mogelijk!

Maximaal genieten dankzij een roomdivider

Bij het lezen van een boek of het kijken van een film kan een tunnelhaard voor een mooie afscheiding zorgen. Er kan zelfs een haard tussen de slaapkamer en badkamer geplaatst worden. Genieten vanuit uw bed of bad van het vlammenspel. Bovendien is het optimaal genieten met een haard wanneer de winter weer in aantocht is. Maximaal genieten dus met zo’n haard!

Een tunnelhaard roept al snel beelden op van een haard middenin de ruimte. Uw woonruimte wordt opgedeeld in verschillende ruimtes, maar op deze manier kan er ook behoorlijke ruimte verloren gaan. Heeft u dit liever niet? Dan kunt u ook kiezen voor een driezijdige, kleinere tussenhaard die geplaatst kan worden tegen de muur. De haard kan bij uw eettafel geplaatst worden of naast uw bank. Ook hier blijft het vuurbeeld van beide kanten goed zichtbaar. Het grootste voordeel van een gashaard of elektrische haard als roomdivider is het comfort. Bij elke gashaard wordt namelijk een afstandsbediening geleverd, die gemakkelijk te bedienen is. Met het indrukken van één knop, kunt u uw haard aan- en uitzetten vanaf de eetstoel of bank.

 

Gashaard als roomdivider

Roomdividers zijn verkrijgbaar als gashaard, elektrische haard en bio-ethanolhaard. Het bijkomende voordeel van een gashaard als roomdivider is duidelijk: u heeft warmte aan beide kanten. Met één druk op de knop kunt u uw gashaard aanzetten en van meerdere kanten genieten van het prachtige vlammenspel. 

Wat betreft gashaarden als roomdividers is er veel mogelijk. Als u de haard in het midden van de ruimte wilt hebben, dan is er een veilige manier nodig om de afvoerpijp te plaatsen. Er zijn zelfs roomdividers die op elke plek geplaatst kunnen worden door hun flexibele afvoersysteem. De rookgassen worden via de benedenverdieping, bochten of de kruipruimte naar buiten gebracht. Wij raden aan om dit door een specialist te laten doen, zodat het op een veilige en correcte manier geïnstalleerd wordt.

 

Elektrische haard als roomdivider

Naast gashaarden kunt u ook een elektrische haard nemen als roomdivider. Met de nieuwte technieken wordt prachtig, speels, driedimensionaal vuurbeeld gecreëerd. Een schouwspel dat u van beide kanten kunt bekijken. Dus mocht een gashaard niet mogelijk zijn, kunt u altijd kiezen voor een elektrische haard als roomdivider. Duurzaam, "smart" en een ware verrijking voor iedere ruimte.

Bio-ethanolhaard als roomdivider

Ten slotte is er nog de mogelijkheid voor een bio-ethanolhaard als roomdivider. Dit is de perfecte optie als u wilt genieten van echt haardvuur, maar u geen gasaansluiting heeft of wilt. 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Kom gerust een keer langs bij ons Experience Center in Lunteren waar adviseurs klaar staan om u verder te helpen.