Filteren

Houtkachels en houthaarden: ontdek de grote collectie van HAVÉ Verwarming

Houtkachels zorgen niet alleen voor heerlijke warmte, maar ook voor gezelligheid. Het knisperen van het houtvuur, het flikkeren van de vlammen. Een houtkachel zorgt voor sfeervolle momenten. Want zeg nu zelf: wat is nu lekkerder dan tijdens de koude winterdag genieten van een eigen vuur met heerlijke warmte? Ga terug naar dat gevoel van vroeger, toen er nog geen haarden en kachels waren die brandden op gas, pellets, elektriciteit of bio-ethanol. Gashaarden, pelletkachelselektrische haarden en bio-ethanolhaarden brengen dan veel gemak met zich mee, maar zullen echter nooit helemaal de sfeer en warmte kunnen evenaren van een echte houthaard. Houdt u van warmte, gezelligheid en vindt u het leuk om de kachel zelf te stoken met hout? Kies dan voor een houtkachel of -haard.

Filters:
 1. Brandstof Hout Verwijder dit artikel
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 315

Van hoog naar laag sorteren
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 1. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 315

Van hoog naar laag sorteren

Waarom een houtkachel kopen?

Een houtkachel is een verrijking voor iedere ruimte. Een echte sfeermaker. Het knisperende hout, de speelse vlammen, de behaaglijke warmte, het échte vuur. Als u een houtkachel koopt investeert u bovenal in woonplezier. Onze collectie moderne houtkachels kenmerkt zich daarbij door zijn hoge rendement. En of u nu een grote of kleine houtkachel wilt kopen, bij HAVÉ Verwarming vindt u de ideale houtkachel.

Welke soort houtkachel?

Houtkachels zijn er in vele soorten en maten. Wat voor type houtkachel u zoekt én geschikt is, is afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Over het algemeen kunnen we houtkachels verdelen in de volgende categorieën:

Daarnaast zijn er ook liftdeurhaarden verkrijgbaar. Deze haarden horen bij de categorie inbouw houtkachel. De liftdeurhaarden kunnen vaak open én dicht gestookt worden.

 

Topmerken houtkachels

In ons assortiment vindt u enkel topmerken. Een haard is een prachtige aanwinst voor uw woning, maar ook een investering. Daarom willen wij enkel haarden van merken waar innovativiteit, duurzaamheid en rendement bovenaan staan:

Altech JAcobus Olsberg
Charlton & Jenrick Jydepejsen Spartherm
Dovre Nestor Martin Wanders

Kies de juiste houtkachel met het juiste rendement

Bij de aankoop van uw houtkachel moet u goed letten op het benodigde rendement. Neemt u een te grote houtkachel, dan kan de kachel niet heet genoeg worden gestookt. Dit geeft een onvolledige verbranding en de kachel en kachelpijp zullen vervuilen en u krijgt onnodige uitstoot. Een te kleine kachel levert weer te weinig rendement. De juiste houtkachel voor uw situatie levert u het optimale rendement en is het meest energiezuinig. Onze adviseurs weten welk formaat en type houtkachel in uw situatie geschikt is.

Werking van een houtkachel

Een houtkachel stookt u met blokken hout. Door de hoge temperatuur die tot stand komt in de afgesloten ruimte brandt het hout goed. Hierdoor komen er ook minder schadelijke stoffen vrij. Het is belangrijk dat de grootte van de kachels is afgestemd op de te verwarmen ruimte. Hoe beter dit aansluit, hoe hoger het rendement.

Welke soort warmte wil ik?

Wanneer de keuze voor een houtkachel/ houthaard is gemaakt, moet u na gaan denken wat voor soort warmte het beste bij u past. Er bestaan twee soorten warmtes; convectiewarmte of stralingswarmte. Convectiewarmte is kort gezegd de warmte van een kachel die via de lucht wordt verspreid in de ruimte. Het is te vergelijken met de warmte van de centrale verwarming. Bij deze warmte zijn het ook de luchtstromen die de ruimte verwarmen. Bij convectiewarmte stijgt de warme lucht dus op. Stralingswarmte daarentegen is warmte die direct door de kachel wordt afgegeven. Hoe dichter je bij de kachel zit, hoe warmer het is. Speksteen houtkachels zijn hier een goed voorbeeld van.

Wat kost een houtkachel?

De kosten van een houtkachel zijn meer dan de haard of kachel alleen. De haard zal geplaatst en geïnstalleerd moeten worden. De kosten hiervann verschillen per locatie en het type (vrijstaand, inbouw, inzet). Het formaat en de gewenste opties zijn verder medebepalend voor de totale kosten. In onze online catalogus kunt u de adviesprijzen zien en prijzen van bijbehorende opties. Een goed advies over de juiste haard voor uw situatie zorgt ervoor dat u er straks warmpjes bijzit. Onze dealers zijn erkende specialisten en zorgen voor een vakkundige plaatsing. Wilt u meer weten over wat voor u de juiste houtkachel is en wat de kosten zouden zijn? Vraag het een van onze adviseurs in ons Experience Center.

Houtkachel kopen? Kom naar ons Experience Center

Wilt u een houkachel kopen? Kom dan naar HAVÉ Verwarming. Bezoek ons Experience Center waar meer dan 300 haarden zijn opgesteld. Proef de sfeer en voel de warmte van een houtkachel. Laat u adviseren door onze onafhankelijke adviseurs. Zij helpen u bij het maken van de juiste keuze. Een houtkachel kopen doet u niet 'eventjes'. Het is een investering in sfeer en woongenot en een besparing op uw stookkosten. Het juiste rendement, het goede formaat, het ideale vuurzicht en de juiste opties: onze adviseurs weten voor iedere situatie en budget een geschikte houtkachel.

Leer alles over houthaarden en houtkachels in ons kenniscentrum

Een houthaard is een investering. Maar hoe kiest u de houthaard die het beste bij uw situatie en wensen past? Hoe zit het met het onderhoud? Hoe kan ik het beste stoken? Dergelijke antwoorden krijgt u niet alleen van onze adviseurs stellen in ons Experience Center, maar vindt u ook in ons kenniscentrum. Lees bijvoorbeeld: