Houtkachels

Filters:
 1. Brandstof Hout Dit item verwijderen
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-11 van 251

Pagina
Aflopend sorteren
Filteren
 1. Dovre Sense 303
  Dovre Sense 303
  Vergelijkbaar product in showroom
  2.295
 2. Altech Eclips Depot
  Altech Eclips Depot
  Vergelijkbaar product in showroom
  4.150
 3. Altech Eclips Gourmet
  Altech Eclips Gourmet
  Vergelijkbaar product in showroom
  4.490
  • 1200m2_11200 m2
   Experience Center
  • Onafhankelijke specialisten
  • Meer dan 300
   haarden opgesteld
 4. Altech Eclips Complet
  Altech Eclips Complet
  Vergelijkbaar product in showroom
  5.360
 5. DRU 78CB houtkachel
  DRU 78CB houtkachel
  Vergelijkbaar product in showroom
  1.850
 6. Dovre Sense 403
  Dovre Sense 403
  Vergelijkbaar product in showroom
  2.610
 7. Moeite met kiezen? Kom langs in ons Experience Center, bewonder onze grote collectie haarden en kachels en laat u adviseren door één van onze experts.  Bezoek ons
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-11 van 251

Pagina
Aflopend sorteren

Werking van een houtkachel

Een houtkachel stook je met blokken hout. Door de hoge temperatuur die tot stand komt in de afgesloten ruimte brandt het hout goed. Hierdoor komen er ook minder schadelijke stoffen vrij. Het is belangrijk dat de grootte van de kachels is afgestemd op de te verwarmen ruimte. Hoe beter dit aansluit, hoe hoger het rendement.

Welke soort warmte wil ik?

Wanneer de keuze voor een houtkachel/ haard is gemaakt, moet je na gaan denken wat voor soort warmte het beste bij jou past. Er bestaan twee soorten warmtes; convectiewarmte of stralingswarmte. Convectiewarmte is kort gezegd de warmte van een kachel die via de lucht wordt verspreid in de ruimte. Het is te vergelijken met de warmte van de centrale verwarming. Bij deze warmte zijn het ook de luchtstromen die de ruimte verwarmen. Bij convectiewarmte stijgt de warme lucht dus op. Stralingswarmte daarentegen is warmte die direct door de kachel wordt afgegeven. Hoe dichter je bij de kachel zit, hoe warmer het is. Speksteen houtkachels zijn hier een goed voorbeeld van.

Welke soort houtkachel?

Er zijn houtkachels in vele soorten en maten. Dit is over het algemeen te verdelen in de categorieën: inbouw houitkachels, inzet houtkachels en vrijstaande houtkachels. Je hebt ook liftdeurhaarden en draaide ur houtkachels. De horen bij de categorie inbouw houtkachel. De liftdeurhaarden kunnen vaak open én dicht gestookt worden. 

Bent u nieuwsgierig naar alle haarden van HAVÉ Verwarming? HAVÉ Verwarming levert haarden van merken zoals: Altech Charlton & Jenrick, Dielle, Dimplex, Dovre, DRU, Element4, Faber, Janco de Jong, Jydepejsen, K-Stove, Nestor Martin, Olsberg, Spartherm, Thermocet en Wanders. Heeft u vragen? Onze adviseurs helpen u graag verder. 

Meer weten over houtkachels? Bezoek dan ons Experience Center