Dimplex:

Specialist in elektrische haarden.

Dimplex is de specialist op het gebied van elektrische haarden. Het merk investeert veel tijd in onderzoek en ontwikkeling van het ultieme vlammenspel voor zijn elektrische haarden. Hoewel een elektrische haard. een ander vlammenspel realiseert dan bijvoorbeeld een gashaard of houthaard, hecht Dimplex veel waarde aan realistisch vuurbeeld bij elektrische haarden. De tijd van het 'platte vuurbeeld' bij elektrische haarden. is voorbij. Dimplex haarden beschikken namelijk over een levendig vuurbeeld dat bijna niet van een echt vuur is te onderscheiden.

Bekijk het Dimplex aanbod have-arrow

Afbeelding
Afbeelding

Vooruitstrevend en innovatief

Marktleider op het gebied van elektrische haarden

Dimplex is onderdeel van Glen Dimplex Group dat gevestigd is in Heerenveen maar valt onder een grote overkoepelende internationale organisatie. De haarden van Dimplex komen van dezelfde fabrikant als Faber. Voorheen werden de elektrische haarden ook onder deze merknaam aangeboden. Glen Dimplex is wereldleider in de elektrische verwarming en één van de internationale leiders in het domein van elektrische haarden. Dagelijks zijn ze bezig met innovatie en dat leidt er toe dat de elektrische haarden van Dimplex weinig onderdoen voor haarden en kachels met een echt vlammenspel.

Vind uw dealer

Voer uw postcode in en vind uw dealer

Vul hier uw postcode in

Vlammen van waterdamp

Dimplex haarden voorzien van Opti-myst technologie

Bij een Dimplex elektrische haard met Opti-myst® technologie bevindt zich onder het gloeibed een watertank. Een vernevelaar produceert vanuit de watertank een nevel van water. Achter de watertank bevinden zich lampen die de lucht verwarmen, waardoor de nevel naar boven getransporteerd wordt. Deze opstijgende waternevel verdeelt zich over het gloeibed en reflecteert in het LED- of halogeenlicht. Daardoor ontstaat een levendig flakkerend vuurbeeld, net als bij echte vlammen. Hierbij is een donkere achterkant niet nodig, zodat het drie dimensionele vuureffect van alle kanten bekeken kan worden. De vlammen reageren natuurlijk en bewegen op de wind, waardoor het realistische effect vergroot wordt.

Afbeelding
Afbeelding

Vlammen van licht

Dimplex haarden met Opti-flame technologie

Dimplex elektrische haarden met Optiflame® technologie zijn uitgerust met een lichtbron, een decoratiebed van hout of kolen en een bewegende as met spiegels. Deze spiegels zijn gebogen en onderling gedraaid, waardoor er een zo groot en onregelmatig mogelijk spiegelend oppervlak ontstaat. Het licht kan zo op talloze manieren breken, wat bijdraagt aan het vuureffect: hoe meer afzonderlijke elementen onderling bewegen, hoe realistischer het flakkeren van de 'vlammen'.

High Definition vlammen

Dimplex haarden met Opti-virtual technologie.

Elke elektrische haard met de Dimplex Opti-Virtual® technologie gebruikt de nieuwste HDTV-technieken om een vuurbeeld van vlammen en vonken te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het 'Pepper's Ghost' principe. Dit is een manier voor het maken van illusies die ook wordt gebruikt in musea, theaters en bijvoorbeeld grote attracties. Het geluid van knisperend hout maakt de beleving compleet.

Afbeelding
Afbeelding

Niet van echt vuur te onderscheiden

Dat elektrisch vuur met de dag realistischer wordt dat is inmiddels wel bekend. Bij Dimplex werken ze daar hard aan mee. De partij uit het hoge noorden is continu bezig met het verbeteren van hun collectie haarden en werkt momenteel met verschillende technieken om een realistisch elektrisch vuur te realiseren. Van een boeiend vlammenspel, gloeiende stammen, het geknisper van hout tot aan vonkjes die nu en dan weg lijken te springen. Het elektrisch haardvuur van Dimplex brengt sfeer, rust en behaaglijkheid. Ervaar het zelf!

Bekijk alle elektrische haarden have-arrow

Uitgelichte Dimplex haarden

Op zoek naar de haard of kachel van uw dromen? Kom, zonder het maken van een afspraak, bekijk alle elektrische haarden of kom naar HAVÉ Verwarming.

Dimplex Revillusion Firebox 36''
Inbouw
Niet opgesteld in showroom
€ 1.204
Dimplex Revillusion Firebox 36''
Inbouw
Niet opgesteld in showroom
€ 1.204

Ontdek Dimplex elektrische haarden ook in ons Experience Center

Een gashaard is een prachtige toevoeging aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u de haard van uw dromen vindt kunt u in ons 1.200 m² grote Experience Center terecht. Hier vindt u meer dan 300 haarden opgesteld. Ervaar zelf hoe mooi het vuur brandt, hoe levensecht de vlammen zijn of wat ontspiegeld glas met het vuurzicht doet. Laat u inspireren. En informeren. Bij HAVÉ Verwarming treft u ervaren adviseurs die onafhankelijk advies geven. Gericht op uw situatie, budget en mogelijkheden. Zodat u de juiste haard vindt. Benieuwd?

Bezoek Experience center have-arrow

 • 1200 m² experience center midden in Nederland
  1200 m² experience center midden in Nederland
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
  Onafhankelijk en persoonlijk advies van specialisten
 • Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
  Meer dan 300 haarden en kachels opgesteld
 • 4,7
  Klanten beoordelen ons met
  4,7 sterren op Google