Dimplex: specialist in elektrische haarden

Dimplex is de specialist op het gebied van elektrische haarden. Het merk investeert veel tijd in onderzoek en ontwikkeling van het ultieme vlammenspel voor zijn elektrische haarden. Hoewel een elektrische haard een ander vlammenspel realiseert dan bijvoorbeeld een gashaard of houthaard, hecht Dimplex veel waarde aan realistisch vuurbeeld bij elektrische haarden. De tijd van het 'platte vuurbeeld' bij elektrische haarden is voorbij. Dimplex haarden beschikken namelijk over een levendig vuurbeeld dat bijna niet van een echt vuur is te onderscheiden.

De marktleider op het gebied van elektrische haarden

Dimplex is onderdeel van Glen Dimplex Group dat gevestigd is in Heerenveen maar valt onder een grote overkoepelende internationale organisatie. De haarden van Dimplex komen van dezelfde fabrikant als Faber. Voorheen werden de elektrische haarden ook onder deze merknaam aangeboden. Glen Dimplex is wereldleider in de elektrische verwarming en één van de internationale leiders in het domein van elektrische haarden. Dagelijks zijn ze bezig met innovatie en dat leidt er toe dat de elektrische haarden van Dimplex weinig onderdoen voor haarden en kachels met een echt vlammenspel

Dimplex haarden met Opti-flame technologie

Dimplex elektrische haarden met Optiflame® technologie zijn uitgerust met een lichtbron, een decoratiebed van hout of kolen en een bewegende as met spiegels. Deze spiegels zijn gebogen en onderling gedraaid, waardoor er een zo groot en onregelmatig mogelijk spiegelend oppervlak ontstaat. Het licht kan zo op talloze manieren breken, wat bijdraagt aan het vuureffect: hoe meer afzonderlijke elementen onderling bewegen, hoe realistischer het flakkeren van de 'vlammen'.

Dimplex haarden voorzien van Opti-myst technologie

Bij een Dimplex elektrische haard met Opti-myst® technologie bevindt zich onder het gloeibed een watertank. Een vernevelaar produceert vanuit de watertank een nevel van water. Achter de watertank bevinden zich lampen die de lucht verwarmen, waardoor de nevel naar boven getransporteerd wordt. Deze opstijgende waternevel verdeelt zich over het gloeibed en reflecteert in het LED- of halogeenlicht. Daardoor ontstaat een levendig flakkerend vuurbeeld, net als bij echte vlammen. Hierbij is een donkere achterkant niet nodig, zodat het drie dimensionele vuureffect van alle kanten bekeken kan worden. De vlammen reageren natuurlijk en bewegen op de wind, waardoor het realistische effect vergroot wordt..

Dimplex haarden met Opti-virtual technologie

Elke elektrische haard met de Dimplex Opti-Virtual® technologie gebruikt de nieuwste HDTV-technieken om een vuurbeeld van vlammen en vonken te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het 'Pepper's Ghost' principe. Dit is een manier voor het maken van illusies die ook wordt gebruikt in musea, theaters en bijvoorbeeld grote attracties. Het geluid van knisperend hout maakt de beleving compleet.

Niet van echt vuur te onderscheiden

Dat elektrisch vuur met de dag realistischer wordt dat is inmiddels wel bekend. Bij Dimplex werken ze daar hard aan mee. De partij uit het hoge noorden is continu bezig met het verbeteren van hun collectie haarden en werkt momenteel met verschillende technieken om een realistisch elektrisch vuur te realiseren. Van een boeiend vlammenspel, gloeiende stammen, het geknisper van hout tot aan vonkjes die nu en dan weg lijken te springen. Het elektrisch haardvuur van Dimplex brengt sfeer, rust en behaaglijkheid. Ervaar het zelf!

Raak geïnspireerd door Dimplex

Bezoek hét Experience Center van Nederland en ervaar de grote collectie Dimplex haarden.